Rosebud Oy

Sivullisen debatit kansakunnan sivistyksen ja kulttuurin tilasta

Jaa
Sivullinen-kirjakaupan päivänpolttavissa debateissa keskustellaan kansakunnan sivistyksen ja kulttuurin tolasta. Torstaina 23.3. aiheena on Suomi ja sivistys, erityisesti lukutaidon, kirjallisuuden ja suomen kielen sekä kirja-alan tila ja tulevaisuus. Tiistaina 28.3. Sivistysyliopistopaneeli puhuttaa yliopiston merkityksestä, demokratiasta, akateemisesta vapaudesta ja perustutkimuksen roolista.

Suomi ja sivistys -debatti torstaina 23.2. kello 17

Sivistykseen, ja erityisesti lukemiseen, kirjallisuuteen, suomen kieleen ja kirja-alaan, pureutuva vaalitentti.
Lavalla viisi kansanedustajaehdokasta: Simon Granroth (RKP), Eveliina Heinäluoma (SDP), Minja Koskela (Vas.) ja Sari Sarkomaa (Kok.), Mari Holopainen (Vihr.).
Moderaattorina tietokirjailija ja Kansalliskirjaston entinen johtaja Kai Ekholm.
Debatin aiheina
– suomen kieli
– lukutaito, lasten ja aikuisten lukeminen
– kirjallisuus ja kirjamyynti
– Suomessa julkaistun kirjallisuuden kehityssuunnat ja myynnin suuntaukset
– kirja-alan muutokset (alustatalous, äänikirja)
– englannin ylivalta, suomen kielen tulevaisuus

Sivistysyliopistopaneeli tiistaina 28.3. klo 17:30 

Sivistysyliopistopaneeli puhuttaa eduskuntavaaliehdokkaita yliopiston merkityksestä, demokratiasta, akateemisesta vapaudesta ja perustutkimuksen roolista.
Osallistujina Jukka Kekkonen (sd), Mari Holopainen (vihr), Veronika Honkasalo (vas), Maaret Castren (kok), Arto Luukkanen (ps), Terhi Peltokorpi (kesk) – debatin vetäjänä prof Jussi Pakkasvirta.
Mitä vaikutuksia yliopistolailla on yliopistojen autonomiaan? Onko tarpeen luoda tutkijoille taiteilijaeläkkeen tyyppinen ylimääräinen valtion eläke (tutkijaeläke)? Miten OKM:n rahoitusmallia pitäisi kehittää? Voisiko OKM:n huomioida kotimaisten säätiöiden myöntämän rahoituksen kattavammin ”ulkopuolisessa rahoituksessaan”? 

Paikka: Sivullinen-kirjakauppa, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki
Tilaisuudet striimataan Sivullisen youtube-sivulle: youtube.com/@Sivullinen_Lava

Tapahtumat Rosebudin facebook-sivuilla: 
facebook.com/RosebudBooks/events
 Rosebud Sivullinen on tilana esteetön.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Rosebud Oy
Rosebud OyTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rosebud Oy

Toimittaja Liisa Liimataisen uutuuskirja taustoittaa kahden islamilaisen maailman suurvallan vastakkainasettelun taustoja ja nykypäivää30.8.2022 11:16:12 EEST | Tiedote

Riikinkukko ja kameli – Iran ja Saudi-Arabia vastakkain, toimittaja Liisa Liimataisen neljäs teos auttaa ymmärtämään Iranin ja Saudi-Arabian, mutta myös Libanonin ja Irakin tapahtumia. Teoksessa tehdään selkoa Iranin ja Saudi-Arabian nurkkakuntaisesta konfliktista ja vertaillaan toisiinsa näitä kahta hyvin erilaista maata. Kirjan rikas aineisto ja valtava tietomäärä tuovat pintaan Lähi-idän ongelmien syvät juuret. Tervetuloa teoksen julkistustilaisuuteen maanantaina 12.9. klo 18–19.30, Rosebudin Sivullinen-kirjakaupassa.

Kisällilaulajien aikakausi julki26.7.2022 11:13:41 EEST | Tiedote

Kisällilaulu oli aikanaan merkittävimpiä nuorisomusiikin lajeja, mutta se on aiemmin jäänyt tutkimatta ja esittelemättä. Timo ”Tipi” Tuomisen kirjassa kerrotaan kisällilaulun ­satavuotinen tarina. Esimerkiksi Reino Helismaa, Taisto Tammi, Reijo Kallio ja Reijo Frank ovat kaikki aloittaneet uransa kisällilauluryhmissä. Tanssiorkesteri Dallapén alkumuoto oli kisälliryhmä Rajamäen pojat. Kisällit lauloivat kaikesta, myös siitä, mitä lehtiin ei uskallettu kirjoittaa.

Valokuvaaja ja antropologit tarkastelevat Välimeren alueen yhteyksiä ja katkoksia12.5.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Valokuvaaja Lena Malmin "Crosslocations: looking for something in particular across the Mediterranean" on valokuvateos, joka vie lukijan visuaaliselle ja etnografiselle matkalle ympäri Välimeren aluetta. Kun valokuvaajan katse kohtaa yhteiskuntatieteilijöiden katseen, niiden yhteensulautumisesta seuraa jotakin tuoretta. Kirjan julkaisutilaisuus järjestetään Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki) perjantaina 27. toukokuuta kello 17 alkaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme