Rosebud Oy

Sivullisen debatit kansakunnan sivistyksen ja kulttuurin tilasta

Jaa
Sivullinen-kirjakaupan päivänpolttavissa debateissa keskustellaan kansakunnan sivistyksen ja kulttuurin tolasta. Torstaina 23.3. aiheena on Suomi ja sivistys, erityisesti lukutaidon, kirjallisuuden ja suomen kielen sekä kirja-alan tila ja tulevaisuus. Tiistaina 28.3. Sivistysyliopistopaneeli puhuttaa yliopiston merkityksestä, demokratiasta, akateemisesta vapaudesta ja perustutkimuksen roolista.

Suomi ja sivistys -debatti torstaina 23.2. kello 17

Sivistykseen, ja erityisesti lukemiseen, kirjallisuuteen, suomen kieleen ja kirja-alaan, pureutuva vaalitentti.
Lavalla viisi kansanedustajaehdokasta: Simon Granroth (RKP), Eveliina Heinäluoma (SDP), Minja Koskela (Vas.) ja Sari Sarkomaa (Kok.), Mari Holopainen (Vihr.).
Moderaattorina tietokirjailija ja Kansalliskirjaston entinen johtaja Kai Ekholm.
Debatin aiheina
– suomen kieli
– lukutaito, lasten ja aikuisten lukeminen
– kirjallisuus ja kirjamyynti
– Suomessa julkaistun kirjallisuuden kehityssuunnat ja myynnin suuntaukset
– kirja-alan muutokset (alustatalous, äänikirja)
– englannin ylivalta, suomen kielen tulevaisuus

Sivistysyliopistopaneeli tiistaina 28.3. klo 17:30 

Sivistysyliopistopaneeli puhuttaa eduskuntavaaliehdokkaita yliopiston merkityksestä, demokratiasta, akateemisesta vapaudesta ja perustutkimuksen roolista.
Osallistujina Jukka Kekkonen (sd), Mari Holopainen (vihr), Veronika Honkasalo (vas), Maaret Castren (kok), Arto Luukkanen (ps), Terhi Peltokorpi (kesk) – debatin vetäjänä prof Jussi Pakkasvirta.
Mitä vaikutuksia yliopistolailla on yliopistojen autonomiaan? Onko tarpeen luoda tutkijoille taiteilijaeläkkeen tyyppinen ylimääräinen valtion eläke (tutkijaeläke)? Miten OKM:n rahoitusmallia pitäisi kehittää? Voisiko OKM:n huomioida kotimaisten säätiöiden myöntämän rahoituksen kattavammin ”ulkopuolisessa rahoituksessaan”? 

Paikka: Sivullinen-kirjakauppa, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki
Tilaisuudet striimataan Sivullisen youtube-sivulle: youtube.com/@Sivullinen_Lava

Tapahtumat Rosebudin facebook-sivuilla: 
facebook.com/RosebudBooks/events
 Rosebud Sivullinen on tilana esteetön.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Rosebud Oy
Rosebud Oy



Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rosebud Oy

Kirjamaailman teemana 24.–25.5. sota ja rauha, erityisvieraita Hiroshimasta12.5.2025 09:30:00 EEST | Tiedote

Kirjamaailma raivaa tilaa kriittiselle keskustelulle demokratian uhista, asevarustelusta, militarismista sekä kansainvälisistä kriiseistä ja konflikteista – ohjelmassa syväluodataan muun muassa Israelin ja Palestiinan konfliktin juuria ja nykytilaa usean tietokirjailijan voimin. Erityisvieraina Hiroshiman atomipommituhosta eloonjäänyt "hibakusha", viime vuonna Nobelin rauhanpalkinnon saaneen Nihan Hidankyon järjestön pääsihteeri Kunihiko Sakuma, ja Japanin atomipommin vastaisen Gensuikyo-neuvoston pääsihteeri Yayoi Tsuchida. Kirjamaailma on osa Maailma kylässä -festivaalia 24.–25.5. Helsingin Suvilahdessa (la klo 11–21, su klo 11–19).

Rosebud Sivullisen ohjelmaa viikolla 505.12.2024 17:01:42 EET | Tiedote

Ti 10.12. klo 17 Jussi Lehtonen: Mies jolla on naisen sydän (WSOY) Tervetuloa seuraamaan Jussi Lehtosen kirjailijahaastattelua Sivullisen lavalla! Lehtosta haastattelee Irina Björkman. Kun tytär muuttaa pois kotoa, hänen isänsä, romaanin päähenkilö, alkaa muistella, miten kaikki oikein meni. Tyttären syntymään liittyvät monisyiset tapahtumaketjut tempaavat hänet muistikuvien sokkeloihin, joista hän ei ole koskaan kertonut tyttärelleen. Toisessa osassa päädytään Paraguayhin, jonne päähenkilö on matkustanut valmistamaan vankien tarinoista kohtauksia. Työskentely on haasteellista erilaisten odotusten, arvomaailmojen ja tunteiden ristipaineissa. Oma tila pitää rakentaa joka päivä uudestaan eikä etuoikeutettuna olemisen ongelma jätä rauhaan. Kolmiosaisen romaanin viimeisessä osassa ääneen pääsee nyt aikuistunut tytär. Hän on viettämässä isänsä ja tämän miesystävän kanssa isänpäivää mökillä, kun keskustelu rakkausasioista avaa uuden railon. Riipaisevan kauniisti ja ristiriitaisuuksia liikaa

Rosebud Sivullisen ohjelmaa viikolla 4929.11.2024 16:38:49 EET | Tiedote

Ti 3.12. klo 16 Suomen dekkariseura ry:n Vuoden johtolanka -ehdokkaat Ti 3.12. klo 17.30 Oliver Whitehead: Future Tense (Parvs) Oliver Whitehead (s. 1947) on monialainen taiteilija. Englannista Suomeen vuonna 1971 asettunut Whitehead työskentelee monipuolisesti maalauksen, piirustusten, grafiikan, valokuvan, kuvanveiston, liikkuvan kuvan ja lavarunouden parissa. Whiteheadin työskentelyä määrittää kriittinen aikalaiskatse, joka jättää kuitenkin katsojalle tilaa tehdä omia tulkintoja maailmasta ja sen tilasta. Oliver Whiteheadin tuotannosta voidaan löytää monia toistuvia teemoja. Tällaisia ovat muun muassa kulutuskulttuurin fetissiluonteen tarkastelu, kaupunkitilan havainnointi, päiväkirjamaiset huomiot jokapäiväisestä elämästä sekä rauhan teema, jota Whitehead on työstänyt muun muassa julkiseen tilaan piirtämillään liitupiirustuksilla. Kirja esittelee pitkän uran tehneen taiteilijan tuotantoa ja sen teemoja. Ke 4.12. klo 17 Riie Heikkilä: Miksi lakkasimme lukemasta? (Gaudeamus) Lukutait

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye