Espoon kaupunki - Esbo stad

Sjätteklassisternas självständighetsfest ordnas virtuellt, elever har medverkat i festprogrammet

Dela

I år firar sjätteklassisterna i Esbo Finlands självständighet med en gemensam videohälsning. Eleverna tar del av videohälsningen i den egna skolan. I videon berättar eleverna bland annat om sina tankar om Finland. På grund av coronavirussituationen kan självständighetsfesten inte ordnas traditionsenligt på plats i Opinmäki.

I år syns och hörs Esbo stads sjätteklassister själva i festprogrammet: i den gemensamma videohälsningen får alla elever ta del av elevarbeten, musikinslag och videor.

"Vi ville att sjätteklassisterna skulle själva få vara delaktiga i planeringen och genomförandet av självständighetsfestens program. Även i undantagstider kan vi tillsammans fira det självständiga Finland", berättar lärare Tiina Raula från planeringsteamet.

Att skapa något tillsammans har varit en viktig målsättning för årets fest.

"Gemenskap är ännu viktigare i den här situationen, då vi är fysiskt längre ifrån varandra", säger områdeschef Kaisa Alaviiri vid enheten för finsk utbildning.

Tidigare har stadens sjätteklassister samlats i Opinmäki i Storåkern för att fira självständighetsdagen tillsammans. Sammanlagt har över 3600 elever deltagit på festen.

Esbo stads och Försvarsmaktens samarbete fortsätter även i år

Också i år har festen planerats i samarbete mellan Esbo stad och Försvarsmaktens beväringsmusikkår. Beväringarna gör videohälsningen som ett kursarbete i beväringarnas underofficerskurs.

"Tidigare år har beväringsmusikkåren uppträtt på festen med musikinslag, men i år sker allt på distans i videoformat. Det är en glädje och en ära att få fira självständighetsdagen med Esbo stads sjätteklassister trots undantagstider", berättar informatör Joona Jokilampi från beväringsmusikkåren.

Skolorna i Esbo får ta del av videohälsningen kring självständighetsdagen. Elever och vårdnadshavare får mer information från den egna skolan.

Kontakter

Tytti Tyrväinen, kommunikationsspecialist, finsk utbildning vid Esbo stad, tfn 050 339 5887 tytti.tyrvainen@espoo.fi

Karolina Lanu, kommunikationsspecialist, Svenska bildningstjänster vid Esbo stad, tfn 040 588 9346 karolina.lanu@espoo.fi

Joona Jokilampi, informatör, Försvarsmaktens beväringsmusikkår, tfn 0299 442 625
joona.jokilampi@mil.fi

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum