Oy Snellman Ab

Snellman-koncernen breddar verksamheten med snabbmatsrestaurang

Jaa

Snellman-koncernen öppnar sin första snabbmatsrestaurang Mr. Panini & Co. i Tammerfors. Snellman är en välkänd aktör inom livsmedelsbranschen som förknippas med inhemska produkter av hög kvalitet.

I Tammerfors finns redan många snabbmatsrestauranger och konkurrensen är hård, men Snellman sticker ut genom att erbjuda snabblagad högklassig mat gjord på inhemska råvaror. På menyn finns paninin som tillverkas på plats i restaurangen från början till slut, och dessutom soppor och sallader. Sortimentet kompletteras av egengjorda varianter av smaksatt vatten och restaurangens eget kaffe.

Enligt Tommy Snellman, vd för färdigmatsektionen inom Snellman-koncernen, är investeringen ett naturligt sätt att bredda verksamheten. Snabbmatsrestaurangen är den första i sitt slag i Finland, med fokus på konsumentfokuserad produktutveckling. Genom restaurangen vill Snellman skapa en äkta interaktion med kunderna, och utveckla sina produkter utgående från den.

– Med verksamheten i egna händer ända från produktion till konsumentens tallrik blir processen genomskinlig och enkel att spåra. Vi erbjuder ren och trygg närproducerad mat av hög kvalitet. Det är kärnan i vår verksamhet, säger Tommy Snellman.

Varumärket Mr. Panini är redan bekant för finländarna, som hittills kunnat köpa panini i mataffärer och servicestationer.

– Under elva år har paninina blivit så populära, att det nu verkligen är på tiden att öppna en restaurang, säger utvecklingschef Janne Ikonen.

Den livliga och mångsidiga restaurangkulturen i Tammerfors var den främsta orsaken till att den första Mr. Panini & Co.-restaurangen öppnas just där. Ett lämpligt utrymme hittades i centrum, intill järnvägsstationen. Enligt Ikonen finns det potential att utveckla restaurangkonceptet.

– Grundjobbet har vi gjort med tanke på möjlig tillväxt och expansion. Jag ser det inte som någon omöjlighet att restaurangverksamheten sprids till resten av landet och kanske även till Sverige, där Mr. Panini numera också är ett bekant varumärke. Allt beror på hur kunderna nu tar emot den här nykomlingen. Efterfrågan på inhemsk mat av hög kvalitet ökar, säger Janne Ikonen.

Mr. Panini & Co. öppnar dörrarna för sina kunder 26.4 kl.10 på adressen Hämeenkatu 3 i Tammerfors.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tommy Snellman, VD, Mr. Panini
044 7966 305, tommy.snellman@snellman.fi

Janne Ikonen, utvecklingschef, Mr. Panini
050 501 9197, janne.ikonen@panini.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oy Snellman Ab
Oy Snellman Ab
Kuusisaarentie 1
68600 PIETARSAARI

06 786 6111http://www.snellmangroup.fi/

Mr. Panini & Co. är ett nytt restaurangkoncept, med bakgrund i Snellman-koncernens varumärke Mr. Panini. Restaurangen Mr. Panini & Co. inom kategorin fast casual är nästa kapitel i framgångssagan om Finlands mest populära panini. De varma frasiga panini med fyllning av färska inhemska råvaror tillreds och serveras numera i egen restaurang. Paninin får dessutom sällskap av annan snabblagad mat i menyn. Den kompletteras av soppor och sallader som komponeras ihop av de ingredienser som kunden väljer.

Oy Snellman Ab är verksam inom livsmedelsbranschen, och har specialiserat sig på köttförädling och färdigmat. Koncernen har verksamhet både i Finland och Sverige, de största verksamhetsorterna i Finland är Jakobstad och Kervo. År 2018 hade koncernen en omsättning på cirka 300 miljoner euro. Närmare 1500 personer jobbar inom koncernen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oy Snellman Ab

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme