Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab

Snellmanin Lihanjalostus Pietarsaaressa siirtyy käyttämään ainoastaan uusiutuvaa energiaa

Jaa

Snellmanin tuotteet valmistetaan huhtikuusta alkaen täysin uusiutuvalla energialla. Perheyritykselle kyseessä on merkittävä virstanpylväs, jonka saavuttamiseksi Pietarsaaressa sijaitsevalla tehtaalla on tehty pitkäjänteistä työtä jo vuosia. Kuluttajalle tämä merkitsee tuotteiden pienempää hiilijalanjälkeä.

Biokaasun ja tuulivoiman avulla Snellman luopuu kokonaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä
Biokaasun ja tuulivoiman avulla Snellman luopuu kokonaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä

Viimeisten viidentoista vuoden ajan Snellmanilla on pyritty parantamaan ja tehostamaan toimintaa kestävillä energia- ja ympäristöratkaisuilla. Lämpöpumppujen tehokas hyödyntäminen, tehtaan hukkalämmön talteenotto, oma vedenpuhdistamo ja öljyn korvaaminen kokonaan biokaasulla ovat vieneet yritystä askel askeleelta kohti tavoitetta, jossa koko tehtaan toiminta rakentuu nyt uusiutuvan energian varaan.

Kolme miljoonaa kiloa vähemmän öljyä

Biokaasun, lämpöpumppujen ja lämmön talteenoton avulla Snellman on pystynyt luopumaan polttoöljystä kokonaan – energiaratkaisujen yhteisvaikutus on kolme miljoona kiloa öljyä vuodessa. Tämä vastaa 8 700 tonnia vähemmän hiilidioksidipäästöjä vuositasolla.

Viimeisin osa yhtälössä on tuulivoima, jota hankkimalla Snellman pääsee lopullisesti irti fossiilisten polttoaineiden käytöstä.

– On ilo todeta, että olemme vihdoin päässeet tähän vaiheeseen. Tavoitteena on kehittää toimintaa edelleen ja hakea tuulivoimaan myös uusia ratkaisuja energiatarpeidemme varmistamiseksi. Haluamme toimia tässä yhteydessä myös suunnannäyttäjänä, toteaa Snellmanin tekninen johtaja Markus Snellman.

Snellmanin panostukset uusiutuvaan energiaan ovat myös lähialueen asukkaiden hyödynnettävissä. Pietarsaareen Snellmanin tehtaan yhteyteen avattiin viime vuonna henkilöautojen biokaasutankkausasema. Tulevina vuosina tankkausasemaa on tarkoitus laajentaa palvelemaan raskasta liikennettä nestemäisen kaasun tankkauspisteellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Snellmanin Lihanjalostus Oy
Markus Snellman, tekninen johtaja
044 796 6234
markus.snellman@snellman.fi

Kuvat

Biokaasun ja tuulivoiman avulla Snellman luopuu kokonaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä
Biokaasun ja tuulivoiman avulla Snellman luopuu kokonaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Kuusisaarentie 1
68600 PIETARSAARI

06 786 6111http://www.snellman.fi

Snellmanin Lihajalostus Oy on pietarsaarelainen perheyritys, joka on valmistanut korkealaatuisia liha-, leikkele- ja makkaratuotteita jo 70 vuotta. Yhtiöllä on tinkimättömät periaatteet valmistaa tuotteita, joissa lihapitoisuus on korkea eikä turhia lisäaineita käytetä. Pietarsaaren tehtaalla työskentelee noin 900 henkilöä. Snellmanin Lihanjalostus Oy kuuluu elintarvikealan Snellman-konserniin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme