Like Kustannus Oy

Sofi Oksasen kirjallisuuslähetykset jatkuvat pääsiäiseen saakka – katso aikataulu & aiheet

Jaa

Oksanen käsittelee lähetyksissä erikseen jokaisen romaaninsa. Lähetykset ovat katsottavissa myös tallenteena kirjailijan Facebook- ja YouTube-kanavilla.

Kuva: Toni Härkönen.
Kuva: Toni Härkönen.

Sofi Oksasen Koronakeittiö ja opiskelijoille sekä muille kirjallisuudesta kiinnostuneille suunnatut kirjallisuuslähetykset ovat saavuttaneet sosiaalisessa mediassa niin suuren suosion, että kirjailija on päättänyt jatkaa niitä kaksi kertaa viikossa aina pääsiäiseen saakka. IG-live on käynnissä Oksasen Instagram-tilillä tiistaisin ja torstaisin klo 19 alkaen.

Oksasen romaaneja käytetään oppimateriaalina monissa kouluissa. Tulevina viikkoina kirjailija keskittyykin kertomaan romaaneistaan edeten niiden kronologisessa järjestyksessä.

Ti 24.3. Stalinin lehmät

To 26.3. Baby Jane

Ti 31.3. Puhdistus

Ke 1.4. Korona-kitchen in English

To 2.4. Kun kyyhkyset katosivat

Ti 7.4. Norma

To 9.4. Koirapuisto

Luvassa on myös kokkausta ja vastauksia kommentoijien kysymyksiin. 

Lähetystallenteet resepteineen ja kirjavinkkilistoineen ovat katsottavissa sekä Oksasen Facebook-sivuilla että YouTube-kanavalla aina liveä seuraavana päivänä, joten oppilaat voivat katsoa lähetyksiä halutessaan koulupäivän aikana. YouTube-kanavalla on lisäksi viime syksynä nauhoitettuja keskusteluja Koirapuisto-romaanista. Oksasen Facebook-sivuilta löytyvät muistiinpanot kirjailijakansion tekemisestä ja tekstianalyysistä. 

Opettajilla on mahdollisuus ehdottaa erillistä livelähetysaikaa sekä aiheita, joista haluaisivat Oksasen puhuvan. Oppilaat voivat liven lisäksi esittää kysymyksiä etukäteen. Ideat ja kysymykset voi lähettää kootusti osoitteeseen: jenni.heiti@like.fi

Sofi Oksanen aloitti Koronakeittiö-lähetykset tuodakseen hieman kepeyttä vakavien koronauutisten keskelle, ja koska lasten etäopetuksessa on ”aikamoinen kakku” sekä opettajille sekä etätöitä tekeville vanhemmille. Tähän mennessä Oksanen on muun muassa leiponut glitter-koristeisia kookospalloja, jakanut kirjavinkkejä sekä pohtinut koronaviruksesta aiheutuvien poikkeusolojen vaikutusta kirjailijan ammattiin.

Sofi Oksasen Instagram: @sofioksanen

Facebook: www.facebook.com/sofioksanen/

YouTube: www.youtube.com/user/sofioksanencom

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Toni Härkönen.
Kuva: Toni Härkönen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme