Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sofianlehdon uudet multisensoriset tilat – elämyksiä asiakkaalle

Jaa

– Sofianpäivää vietettiin yhdessä juhlien

Sofianlehdon toimintakeskus tarjoaa osallistavaa päivätoimintaa runsaasti tukea tarvitseville kehitysvammaisille helsinkiläisille.

Nyt toimintakeskuksen palvelut ovat entisestään laajentuneet ja uudistuneet. Asiakkaiden käytössä on multisensoriseen toimintaan suunnitellut erityistilat ja -välineet. Tilojen tekniikka ja toimintavälineet on suunniteltu tukemaan interaktiivisuutta ja luomaan osallistumismahdollisuuksia toimintarajoitteista huolimatta.

-Henkilökunnan tehtävänä on olla osaavana kumppanina tuottamassa elämyksiä runsaasti tukea tarvitsevien kehitysvammaisten helsinkiläisten päivään. Toiminta on tavoitteellista, mutta ei aseta asiakkaille liikaa vaatimuksia. Tärkeämpää on hyvinvoinnin edistäminen ja vuorovaikutus, kommunikaatio-ohjaaja Jaakko Salonen Sofianlehdon toimintakeskuksesta kertoo.

Toimintaa eri aisteja hyödyntäen

Elämystiloja on kolmessa eri kerroksessa. Asiakkaita varten tarjolla on esimerkiksi kaksi uutta interaktiivista SHX-aistihuonetta, spa-osasto, valkoinen huone, kaikuhuone ja interaktiivinen lattia. Aistihuoneessa ääni- ja valolaitteita sekä muita elämystoimintoja voidaan ohjata tabletilla.

-Esimerkiksi, kun videolla hypätään laskuvarjolla lumihuippuiselta vuorelta, huoneen valaistus muuttuu sinertäväksi ja tuuletin pöllyttää tukkaa. Asiakkaat voivat itse vaihtaa videokuvaa painikeohjaimella tai heittämällä isoa pehmonoppaa, Jaakko Salonen havainnollistaa.

Talossa toimii myös ulkotyöryhmä, jossa asiakas voi osallistua oman lähiympäristönsä pihan ja kasvien hoitotoimiin.

Sofianlehdossa asiakkaan päivän pituus määräytyy hänen oman jaksamisensa mukaan. Puolipäiväisen asiakkaan toiminta-aika on aktiivista osallistamista pienryhmissä.

Sofianlehdon asiakkaita on lähes 70 ja henkilökuntaa 19. Lisäksi toimintaa järjestetään läheisessä Isonniitynkadun ryhmäkodissa ja musiikkiterapeutilla on ryhmiä myös muissa toimintakeskuksissa.

Lue lisää Sofianlehdosta ja sen toiminnasta.

Lisätietoja ja tiloihin tutustumispyynnöt:

Jaakko Salonen, kommunikaatio-ohjaaja
Sofianlehdon toimintakeskus
jaakko.salonen@hel.fi, puh. 09 310 74296

Kuvassa juhlistetaan perinteistä Sofianpäivää 15.5. aistielämyskakulla. Juhlaan oli kutsuttu vuosien varrelta asiakkaita, läheisiä, työntekijöitä ja yhteistyötahoja. Ohjelmassa oli puhetta ja bändin soittoa. Lisäksi haluttiin tarjota tilaisuus tutustua uusiin tiloihin ja toimintoihin.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Itäkeskuksen ja Kannelmäen peruskoulun oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin koronavirusaltistuksen vuoksi18.5.2020 09:00:00 EESTTiedote

Itäkeskuksen peruskoulussa on asetettu yksi oppilas ja kaksi koulun henkilökuntaan kuuluvaa kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi koronavirusaltistuksen vuoksi. Kannelmäen peruskoulussa on puolestaan asetettu 14 oppilasta ja neljä koulun henkilökuntaan kuuluvaa kotikaranteeniin. Molempien koulujen oppilaiden huoltajat ja koulun henkilökunta ovat saaneet tiedon altistuksesta. Sosiaali- ja terveystoimen Epidemiologinen toiminta on yhteydessä kotikaranteeniin asetettaviin ja heidän perheisiinsä. Lähiopetus jatkuu näissä kouluissa maanantaina 18. toukokuuta ja kaikki muut oppilaat, paitsi nyt karanteeniin asetut, tulevat normaalisti kouluun. Kotikaranteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä olla kontaktissa kodin ulkopuolisten ihmisten kanssa. Karanteenin aikana oppilaat opiskelevat muun muassa etäyhteyksien välityksellä. Altistuneiden perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen. He voivat elää ja liikkua normaalist

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme