SOL Palvelut Oy

SOL aloittaa yhteistyön Varkauden SEPPÄ-hankkeen kanssa työttömien työllistämiseksi

Jaa

SOL Palvelut lähtee mukaan Tukeva-säätiön SEPPÄ-työhönvalmennus hankkeeseen, jossa tavoitteena on työllistää työttömiä työsuhteisiin. Hankkeen aikana luodaan yhdessä SOLin esimiesten ja Tukeva-säätiön työvalmentajien kanssa valmennettaville urapolkuja ja etsitään sopivia kohteita, joissa työelämään sopeuttaminen voidaan aloittaa.

SOL Palveluiden palvelujohtaja Heidi Uotinen kertoo, että on tärkeää ymmärtää, mitä erilaiset oppijat tarvitsevat.

–       Tavoitteenamme on työllistää osaajia todellisiin työsuhteisiin kaupan, majoituksen ja teollisuuden toimialoille. Puhtausalaan on helppo tutustua ammattitaitovalmennuksen kautta. Arvostan todella paljon Tukevan työhönvalmentajien osaamista ja heidän perehtymistä toimialaamme. Näin voimme tarjota valmennettavalle parhaan mahdollisen työpaikan, kiittelee Uotinen.

SOLin palveluesimiehet Jaana Kalevo ja Kati Hämäläinen ovat laatineet ammattitaitovalmennettaville siivousalan perehdytysohjelman, jossa SOLin tuutori vastaa työkokeilun aikaisesta perehdytyksestä. Työpari on ollut myös mukana hankkimassa Tukevalle siivousalan ammattilaisten uusimmat koneet, välineet ja ympäristöystävälliset pesuaineet.

–       Meille oli tärkeää päästä luomaan Tukevalle oma siivousalan perehdytysohjelma. Näin varmistamme, että jokainen pääsee tekemään asioita oikein heti alusta alkaen ammattilaisten käyttämillä välineillä. Henkilökohtainen ohjaaminen ja läsnäolo on kuitenkin uuden henkilön perehdytyksessä äärimmäisen tärkeää, tähdentää Hämäläinen.

–       Tässä yhteistyössä Tukeva haluaa edistää ja madaltaa suorien työllistymisten syntymistä oman työhönvalmennuksen ja erityisen ammattitaitovalmennuksen avulla. Myös säätiö odottaa innolla yhteistyötä, koska yhteistoiminta yritysten kanssa on tärkeä avain myös työttömyyden selättämiseen Pohjois-Savossa, toteaa säätiön toimitusjohtaja Erno Kääriäinen. Hankkeessa mukana on myös muun muassa TE-toimisto ja hanketta rahoittaa Varkauden kaupunki, ELY-keskus ja Euroopan Unioni.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:
ma-pe klo 8-17

SOL Palvelut Oy, palvelujohtaja, Heidi Uotinen, puh. 040 060 0472, heidi.uotinen@sol.fi
TUKEVA-säätiö, toimitusjohtaja Erno Kääriäinen, puh. 044 0225 832, erno.kaariainen@tukevasaatio.fi
Marika Huttunen, projektipäällikkö Seppä-hanke, puh. 044 0225 813, marika.huttunen@tukevasaatio.fi

Tietoja julkaisijasta

SOL Palvelut Oy
SOL Palvelut Oyhttps://www.sol.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOL Palvelut Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme