MaahanmuuttovirastoMaahanmuuttovirasto

Somalian tiedonhankintamatkalla kerättiin tietoa Mogadishun tilanteesta

Jaa

Maahanmuuttoviraston maatietopalvelun tutkijat kävivät tiedonhankintamatkalla Somalian pääkaupungissa Mogadishussa helmi–maaliskuun vaihteessa. Tutkijat tapasivat matkalla kansainvälisiä järjestöjä ja toimijoita sekä paikallisia kansalaisjärjestöjä.

Tiedonhankintamatkan tarkoituksena oli kerätä tietoa Mogadishun turvallisuustilanteesta ja humanitäärisistä oloista sekä vahvistaa kontaktiverkostoa kansainvälisten ja paikallisten toimijoiden kanssa.

Tiedonhankintamatkoja useisiin maihin

Tiedonhankintamatkat ovat osa maatietopalvelun FAKTA-hanketta, joka on saanut EU:n turvapaikka-, maahanmuutto-, ja kotouttamisrahaston (AMIF) tukea.

Maahanmuuttovirasto on tehnyt hankkeen aikana tiedonhankintamatkoja useisiin maihin. Edellinen tiedonhankintamatka Somaliaan tehtiin vuonna 2018.

Tiedonhankintamatkoista julkaistaan raportit Maahanmuuttoviraston verkkosivuilla. Somalian raportin julkaisusta kerrotaan myöhemmin tiedotteella.

Fakta: Tutkimustietoa maiden tilanteesta päätöksentekoa varten

  • Maahanmuuttoviraston maatietopalvelu tuottaa tietoa erityisesti niistä maista, joista Suomeen tulee turvapaikanhakijoita, kiintiöpakolaisia ja muita maahanmuuttajia.
  • Maiden tilanteesta saadaan tiedonhankintamatkojen lisäksi tietoa useilla muilla tavoilla. Lähteitä ovat esimerkiksi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR, tutkimuslaitokset ja muiden maiden maatietopalvelut.
  • Maahanmuuttoviraston päätöksenteossa käytetään aina ajantasaista maatietoa. Tutkijat eivät osallistu päätöksentekoon tai maalinjausten tekemiseen.
  • Lisätietoa maatiedosta tietopankista.
  • Lue maatutkijoiden työstä uutishuoneesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yleistietoa FAKTA-hankkeesta: projektipäällikkö Satu Ruotsalainen, s-posti: etunimi.sukunimi@migri.fi, puh. 0295 433 321

Tarkempaa tietoa Somalian maatiedosta: tutkija Riku Santaharju, s-posti: etunimi.sukunimi@migri.fi, puh. 0295 433 782

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maahanmuuttovirasto
Maahanmuuttovirasto
PL 10
00086 Maahanmuuttovirasto

Puh. 0295 430 431 (vaihde/switchboard))http://www.migri.fi

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maahanmuuttovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme