Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Somekampanja tekee kehitysvammatyön näkyväksi

Jaa

Kehitysvamma-ala on merkittävä työllistäjä, mutta alaa vaivaa työvoimapula. Somekampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä hakemaan vammaisalan töihin ja koulutukseen.

Vammaisalan vetovoima ja koulutuksen kehittäminen (VAVE) -hanke haastaa kehitysvamma-alan työntekijät, opiskelijat ja opettajat kertomaan kiinnostavasta ja monipuolisesta vammaistyöstä, jota tunnetaan liian vähän.

Ideana on kertoa positiivisia asioita työstä ja koulutuksesta kehitysvamma-alalla sosiaalisessa mediassa tekstien ja kuvien välityksellä. Kampanja toteutetaan 15.3.–28.3.2021.

Jakamisen arvoisia tarinoita -kampanja tekee kehitysvamma-alan työtä ja opintomahdollisuuksia näkyväksi eri puolilla Suomea. Sen avulla pyritään lisäämään alan vetovoimaa ja tunnettavuutta. Haasteessa on mukana JHL:n ja Kehitysvammaliiton Värikäs vammaistyö -hanke, ja mukaan kutsutaan myös kehitysvamma-alan yrityksiä, säätiöitä ja yhdistyksiä sekä somevaikuttajia.

‒ Somekampanjan tavoitteena on jakaa tietoa kiinnostavasta kehitysvammatyöstä ja saada alalla työskentelevien, alaa opettavien ja opiskelevien ääni kuuluviin. Yhdessä saamme laajempaa näkyvyyttä, projektipäällikkö Sari Kautto Diakonia-ammattikorkeakoulusta sanoo.

Haasteeseen voi osallistua käyttämällä sosiaalisessa mediassa tunnisteita: #vetoavammaisalalle ja #värikäsvammaistyö.

Vammaisalalla on työpaikkoja

Kehitysvamma-ala on merkittävä työllistäjä, mutta alaa vaivaa työvoimapula. Tarjolla on paljon avoimia työpaikkoja, joihin tarvitaan osaavaa ja innostunutta työvoimaa.

Sosiaali- ja terveysalan tutkintoihin on mahdollista sisällyttää vammaisalalle suuntaavia opintoja. Käytäntö on osoittanut, että vammaistyön opinnot voivat jäädä melko vähäisiksi opintojen valinnaisuuden vuoksi, ja opiskelijoille ei pääse syntymään käsitystä monipuolisesta vammaisalan työstä.

‒ Moni vammaisalalla työskentelevä on kertonut eksyneensä alalle sattumalta tai vahingossa ja huomannut vasta sitten, miten mahtavaa ja kiinnostavaa vammaistyö voi olla. Sattuma tai vahinko on saatava suunnitelluksi poluksi, Kautto sanoo.

Vammaisalan vetovoima ja koulutuksen kehittäminen (VAVE) -hankkeessa vahvistetaan vammaisalan osaamista ja parannetaan työvoiman saatavuutta vammaisalalle.

Hanketta hallinnoi Diakonia-ammattikorkeakoulu, ja hankkeessa ovat mukana Etelä-Savon Koulutus Oy/Etelä-Savon Ammattiopisto (Esedu), Itä-Savon koulutuskuntayhtymä (SAMIedu), Kirkkopalvelut ry/ Seurakuntaopisto, Savas-Säätiö sr (SAVAS) ja Vaalijalan kuntayhtymä. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Etelä-Savon ELY-keskus ja hankkeen toteuttajat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Kutsu: Opi käyttämään suomalaisten hyvinvoinnin jakaantumista havainnollistavaa karttapalvelua13.4.2021 09:15:16 EEST | Kutsu

Millaista tietoa eri alueiden hyvinvoinnin jakaantumisesta on saatavilla? Miten tietoa voi hyödyntää päätöksenteon tai esimerkiksi alueellisen median tiedontuotannon tukena? Diakonia-ammattikorkeakoulu kutsuu päättäjät, paikallistoimittajat, viranhaltijat, hanketoimijat, palveluiden kehittäjät, opettajat, opiskelijat ja kaikki hyvinvoinnin jakaantumisesta kiinnostuneet webinaariin tiistaina 20.4. klo 13–14.30 kuulemaan Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelusta, joka tuottaa tutkittua tietoa eri kuntien, seutukuntien ja maakuntien huono-osaisuudesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme