Varsinais-Suomen ELY-keskus

Somero-Salo linjaston uudeksi liikenteenharjoittajaksi LS-Liikennelinjat Oy

Jaa
Linjaston Somero-Salo liikenteenharjoittaja vaihtuu 5.6.2023. LS-Liikennelinjat Oy voitti linja-autoliikennettä koskevan Ely-keskuksen kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin kesäaikataulukauden alusta 5.6.2023. Yhteysvälin kausilipputuotteisiin tulee parannuksia. Reitille saadaan mm. Seutu+ kausiliput.

Linjaston Somero-Salo liikenteenharjoittaja vaihtuu kesäaikataulukauden alusta. LS-Liikennelinjat Oy voitti liikennettä koskevan kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin 5.6.2023.

Somero-Salo vuorojen määrä on normaaliarkena kuusi vuoroa ja kesällä kolme vuoroa suuntaansa. Aikatauluissa on pyritty huomioimaan keskeiset koulu-, opiskelu- ja työmatkayhteydet sekä asiointimatkat. Reitit ja aikataulut löytyvät seutuplus.fi-sivuston reittioppaasta ja aikataulupalvelusta.

Linjaston reitti on pitkälti samantyyppinen kuin ennenkin. Jatkossa ei kuitenkaan enää käydä Perttelin keskuksen kautta, vaan auto pysähtyy Perttelin kohdalla Somerontiellä sijaitsevilla pysäkeillä. Salon kaupunki on järjestänyt Perttelin joukkoliikenneyhteydet Paikku-liikenteellä. Salo-Somero iltapäivän paluuvuorolla ei enää jatkossa käydä Kuusjoella ja Ylikulmassa.

Säännöllisesti matkustavien kausilipputuotteisiin tulee parannuksia. Somero-Salo linjastolla otetaan käyttöön Seutu+ kausiliput. Salolaisille on myynnissä Seutu+ Salo -lippu, jolla voi matkustaa 30 päivän ajan Somero-Salo ja Salo-Kemiönsaari linjoilla. Somerolaisille on myynnissä Seutu+ Somero -lippu, jolla voi matkustaa 30 päivän ajan Somero-Salo linjalla. Molempien lipputuotteiden hinta on 70 euroa. Tuotteen voi hankkia joko mobiili- tai korttiversiona. Lisätietoja lipun hankinnasta ja kelpoisuusalueista löytyy seutuplus.fi sivustolta. LS-Liikennelinjat Oy luopuu Matkahuollon lipputuotteista asteittain ja matkustajat voivat käyttää jo hankkimiaan kausi- ja sarjalippulipputuotteita elokuun loppuun saakka.

Linjaston liikenne kilpailutettiin sopimuskaudelle 5.6.2023–31.5.2026. Hankintaan sisältyy mahdollisuus jatkaa sopimusta kolmen vuoden optiokaudella. Liikenteen hankintakustannuksista vastaavat Ely-keskus, Somero ja Salo.

Lisätietoja liikennöinnistä:

LS-Liikennelinjat Oy, toimitusjohtaja Jari Paasikivi p. 040 866 3468, jari.paasikivi@tlo.fi

Lisätietoja liikenteen hankinnasta:

Varsinais-Suomen ELY-keskus, joukkoliikenteen projektipäällikkö Markus Kivelä, p. 0295 022 007, markus.kivela@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kaarinantien jalankulku- ja pyöräilyväylää päällystetään viikkojen 24 ja 25 aikana9.6.2023 10:16:28 EEST | Tiedote

Jalankulku- ja pyöräilyväylän päällystäminen on osa jalankulku- ja pyöräily-yhteyksien liikenneturvallisuuden parantamisen urakkaa. Päällystystyöt alkavat ensi viikolla ja jatkuvat viikon 25. Jalankulku- ja pyöräilyväylä päällystetään Uudenmaantien (tie 110) ja Uuden Littoistentien väliseltä matkalta, pois lukien lyhyt osuus Krossinkaaren ja Helsingin valtatien välillä, jonka päällyste on hiljattain jo uusittu. Työt aloitetaan Uudenmaantien suunnasta.

Päällystystöitä valtatiellä 9 Loimaalla sekä valtatiellä 10 Marttilassa ja Koskella.9.6.2023 08:35:44 EEST | Tiedote

12.6.2023 alkavan viikon aikana tehdään valtatien 9 päällystystyön jälkeistä piennarmursketäyttöä Loimaalla Mellilän ja Karhulan liittymien välillä. Työkohde on pistemäinen ja liikkuva. Valtatien 10 päällystystyö etenee aikataulussaan Marttilassa ja Koskella. Työtä tehdään kahdessa kohteessa. 37 kilometrin mittaisen osuuden päällystystyön arvioidaan valmistuvan heinäkuun alkuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme