Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Sopisiko pihakuusesi Senaatintorille? Helsinki etsii joulukuusia kaupungin paraatipaikoille

Jaa

Halukkaat voivat tarjota omalta tontiltaan hyväkuntoisia ja suuria kuusia. Kaupunki hoitaa puiden kaadon ja noudon.

Senaatintorin joulukuusi vuosimallia 2019. Kuva: Kim Öhman / Helsingin kaupunki
Senaatintorin joulukuusi vuosimallia 2019. Kuva: Kim Öhman / Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki etsii jälleen joulukuusia kaupungin paraatipaikoille Senaatintorille ja Hakaniemen torille. Pääkaupunkiseudun asukkaat voivat tarjota omalta tontiltaan kuusta kaikkien kaupunkilaisten jouluiloksi.

Joulukuusiksi voi tarjota terveitä, tuuheita ja oksistoltaan hyväkuntoisia puita. Aivan pikkuriukuja puut eivät saa olla: Senaatintorin kuusella korkeutta tulisi olla noin 12–18 metriä, ja Hakaniemen torille haetaan kahta 5–7-metristä yksilöä. Puiden on lisäksi hyvä sijaita riittävän lähellä järeälle kalustolle kulkukelpoista tietä.

Kaupungin metsurit kaatavat ja kuljettavat pois joulukuusiksi valitut puut. Nyt on siis hyvä tilaisuus päästä eroon omalla tontilla kasvavasta, liian suureksi päässeestä kuusesta ja säästää puun poistamiskustannusten verran rahaa!

Kuusen kelpoisuuden ja alustavaa laadun arviointia helpottaa huomattavasti, jos tarjoaja toimittaa valokuvan puusta koko komeudessaan kasvuympäristössään.

Ehdotuksia ottavat vastaan Staran työnjohtaja Ilkka Keko, puh. 09 310 39918, ja arboristi Arto Kinnunen, puh. 09 310 39974.

Ehdotuksia toivotaan viimeistään 8.11.2021. Joulupuut rakennetaan toreille viikolla 46.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Työnjohtaja Ilkka Keko
Stara
puh. 09 310 39918
ilkka.keko@hel.fi

Arboristi Arto Kinnunen
Stara
puh. 09 310 39974
arto.kinnunen@hel.fi

Kuvat

Senaatintorin joulukuusi vuosimallia 2019. Kuva: Kim Öhman / Helsingin kaupunki
Senaatintorin joulukuusi vuosimallia 2019. Kuva: Kim Öhman / Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.10.202114.10.2021 17:41:54 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 14.10.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 28.10.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme