Tampere-talo Oy

Sopraano Johanni van Oostrum liittyy Lentävän hollantilaisen solistikaartiin

Jaa
Tampereen Oopperan vuoden 2023 oopperatuotantona nähdään Richard Wagnerin Lentävä hollantilainen. Oopperan ensi-ilta on perjantaina 10.2.2023 Tampere-talossa. Teoksen ohjaa Marika Vapaavuori ja Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Anja Bihlmaier. Oopperan nimiroolin tulkitsee baritoni Tommi Hakala, ja uusimpana kiinnityksenä teoksessa nähdään Sentan roolin laulava sopraano Johanni van Oostrum.
Sopraano Johanni van Oostrum liittyy Tampereen oopperan Lentävän hollantilaisen solistikaartiin. Kuva: Chloé Desnoyers.
Sopraano Johanni van Oostrum liittyy Tampereen oopperan Lentävän hollantilaisen solistikaartiin. Kuva: Chloé Desnoyers.

Lentävän hollantilaisen roolituksessa on tapahtunut viime hetken muutos, sillä sopraano Martina Welschenbach jää terveydellisistä syistä pois Sentan roolista. Sentan roolin laulaa eteläafrikkalainen sopraano Johanni van Oostrum.

Johanni van Oostrum tunnetaan erityisen ilmaisuvoimaisesta esiintymisestään, ja hän on urallaan tulkinnut muun muassa Straussin, Wagnerin ja Janáčekin oopperoiden nimirooleja. Hänen viimeaikaisiin huippukiinnityksiinsä on kuulunut Wagnerin Lohengrin (Elsa von Brabant) Baijerin valtionoopperassa (2022–2023), joka vei hänet esiintymään myös muun muassa Moskovan Bolshoi-teatteriin (2022) ja Tokion kevätfestivaalille (2022). Alkanut kausi pitää sisällään vierailut myös Hampurin Oopperassa ja Semperoper Dresdenissä.

Oopperan nimiroolin tulkitsee Hollantilaisen tehtävässä debytoiva baritoni Tommi Hakala. Dalandin roolin jakavat bassot Timo Riihonen ja Matti Turunen, Erikin roolissa nähdään tenori Jussi Myllys, Maryn roolissa mezzosopraano Tiina Penttinen ja Steuermanin roolissa ruotsalainen tenori Joel Annmo.

Teoksen ohjaa oopperadebyyttinsä tekevä, kokenut teatteriohjaaja Marika Vapaavuori. Vapaavuori on ohjannut monipuolisella urallaan niin teatterikirjallisuuden suuria klassikoita kuin musiikkiteatteria. Wagnerin Lentävän hollantilaisen vaikuttavan musiikin tulkitsijana ja oopperaorkesterina soittaa odotetusti Tampere Filharmonia johtajanaan saksalainen kapellimestari Anja Bihlmaier. Tampereen Oopperan kuoron valmennuksesta vastaa kuorokapellimestari Heikki Liimola.

Vahvan musiikillisen ilmaisun lisäksi teoksessa tullaan näkemään vetovoimainen visuaalinen maailma. Oopperan lavastuksen on suunnitellut Marjatta Kuivasto, puvustuksen Leena Rintala, valosuunnittelun Jussi Kamunen, videosuunnittelun Toni Haaranen, naamioinnin Johanna Paakkanen ja koreografiasta vastaa Miika Riekkinen. Teoksen tanssijoina nähdään Miika Riekkinen ja Petra Porspakka.

Tampereen Ooppera

Tampereen Ooppera on perustettu vuonna 1946. Esitystoiminta käynnistyi Leevi Madetojan Pohjalaisia-oopperalla 1947. Ooppera toimii vierailijavoimin, orkesterina on Tampere Filharmonia ja kuorona Tampereen Oopperan kuoro. Vuosittainen, noin 10 000 katsojan yleisön keräävä mittava produktio esitetään keväisin Tampere-talossa. Vuosi 2023 on Tampereen Oopperan 77. toimintavuosi ja Wagnerin Lentävä hollantilainen sen 129. ensi-ilta. Tampereen Ooppera on Suomen kansallisoopperan ja Savonlinnan Oopperajuhlien ohella maamme pitkäaikaisimpia oopperatraditioita.

Esitykset

Pe 10.2.2023 klo 18.30 – Ensi-ilta
Su 12.2.2023 klo 15
Ke 15.2.2023 klo 18.30
La 18.2.2023 klo 15
Ke 22.2.2023 klo 18.30
La 25.2.2023 klo 15

Liput

Liput 104/89/68 €
Eläkeläiset 96/84/63 €
Lapset (alle 16-v.) ja opiskelijat 40 €

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sopraano Johanni van Oostrum liittyy Tampereen oopperan Lentävän hollantilaisen solistikaartiin. Kuva: Chloé Desnoyers.
Sopraano Johanni van Oostrum liittyy Tampereen oopperan Lentävän hollantilaisen solistikaartiin. Kuva: Chloé Desnoyers.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy
Tampere-talo Oy
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere

http://www.tampere-talo.fi

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2019 Tampere-talon liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, kävijöitä on vuosittain 675 000 ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Talossa on vieraillut jo lähes 10 miljoonaa kävijää. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas ja työntekijöitä on 49. Hallituksen puheenjohtaja on Martti Silvennoinen.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Verdin La Traviata Tampereen Oopperaan keväällä 2024 – Samuel Harjanne ohjaa, pääroolissa Marjukka Tepponen10.2.2023 15:08:16 EET | Tiedote

Tampereen Oopperan ensi vuoden oopperatuotantona nähdään Giuseppe Verdin La Traviata. Oopperan ensi-ilta on Tampere-talossa lauantaina 2. maaliskuuta 2024. Esityksiä on kaikkiaan kuusi. Teoksen ohjauksesta vastaa Suomen musikaaliohjaajien kärkinimi Samuel Harjanne. Tampere Filharmoniaa johtaa italialainen kapellimestari Giancarlo Andretta. Violettan roolin laulaa Marjukka Tepponen. Oopperan lipunmyynti alkaa perjantaina 17. helmikuuta 2023.

Mediakutsu: TAMKin musiikkiteatteriesitys Rikkinäinen puhelin tarjoaa some- ja liikennekasvatusta tuhansille alakoululaisille30.1.2023 07:39:23 EET | Tiedote

TAMKin musiikkiteatterilinjan 1. vuosikurssi esittää Rikkinäinen puhelin -musiikkiteatterituotannon Pirkanmaan alueen 1.–3.-luokkalaisille 31. tammikuuta–2. helmikuuta Tampere-talon Pienessä salissa. Rikkinäinen puhelin on lapsille suunnattu ilmainen musiikkiteatteriesitys, joka tarjoaa tuhansille Pirkanmaan alueen alakoululaisille hyväntuulisen ja ajatuksia herättävän musiikkiteatteriesityksen.

Tampere Chamber Music -festivaalilla kansainvälisiä ja kotimaisia taiteilijoita17.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Tampere Chamber Music -festivaali levittäytyy Tampereelle keskiviikosta sunnuntaihin 25.–29. tammikuuta. Uutena sisältönä festivaali tarjoaa anniskeluoikeudellisen myöhäisillan konsertin argentiinalaisen huippubandoneonisti Marcelo Nisinmanin johdolla sekä tanssitaidetta Tampereen Tuomiokirkossa. Lisäksi festivaalin esityksiä viedään konserttisalien ulkopuolelle Pohjolan palvelutalon asukkaille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme