Helsingin tapahtumasäätiö

Sopraano Tuuli Lindeberg Musica nova Helsingin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi

Jaa

Suomen suurimman nykymusiikkifestivaalin Musica nova Helsingin taiteelliseksi johtajaksi kapellimestari André de Ridderin kauden päättyessä nousee sopraano Tuuli Lindeberg. Joka toinen vuosi järjestettävä festivaali päättyy tänään 10. helmikuuta. Lindebergin suunnittelema festivaaliohjelma kuullaan seuraavassa Musica novassa alkuvuodesta 2023.

Tuuli Lindeberg Kuva: Heikki Tuuli
Tuuli Lindeberg Kuva: Heikki Tuuli

Solistin ja kamarimuusikon tehtävistä lukuisiin näyttämörooleihin nähty Lindeberg on tuttu hahmo kotimaisen taidemusiikin estradeilta. Lindeberg tunnetaan paitsi vanhan musiikin ja nykymusiikin esittäjänä myös tyyliasiantuntijana ja ohjelmasuunnittelijana. Vuosien varrella runsaasti yhteistyötä säveltäjien kanssa tehnyt Lindeberg on kantaesittänyt kymmeniä sävellyksiä ja useita näyttämörooleja, jotka on kirjoitettu juuri hänen äänelleen. Aktiivisen esiintyjänuransa ohella Lindeberg opettaa omien erikoisalojensa laulumusiikkia Sibelius-Akatemiassa.

“Minua kiehtoo loputtomasti musiikin kyky synnyttää ajatonta, merkityksellistä ja koskettavaa vuorovaikutusta tekijöiden ja yleisön välillä. Juuri nyt tuntuu hyvin lohdulliselta suunnata katse parin vuoden päähän tulevaisuuteen, jolloin kulttuurielämä on pandemian jälkeen toivoakseni päässyt taas elpymään, ja me taiteilijat saamme jälleen jakaa elävän esityksen taian yleisön kanssa”, sanoo Lindeberg. 

“Olen paitsi nykymusiikin ahkera esittäjä ja innokas puolestapuhuja, myös esittämisen retoriikkaan sekä draama- ja tekstianalyysiin hurahtanut muusikko ja laulaja. Vaikka olen taustaltani laulaja, Musica novasta ei ole tulossa vokaalimusiikin festivaalia. Ohjenuorani on tarjota yleisölle nykymusiikin kattava kotimainen ajankohtaiskatsaus sekä ulkomaisia huippuvierailuja.”

André de Ridder on toiminut Musica novan taiteellisena johtajana kolmen festivaalin ajan vuodesta 2017. ”Olen erittäin kiitollinen tilaisuudesta rakentaa kolme hienoa festivaalia Helsingin musiikkiyhteisön kanssa. Nyt päättyvä Musica nova on ollut monin tavoin erityinen. Se on haastanut löytämään uusia tapoja kokea yhteyttä ja toisaalta alleviivannut nykymusiikin ja taiteen tärkeyttä. On ilo luovuttaa viestikapula Tuuli Lindebergille, jonka tunnen intohimoisena nykymusiikin edistäjänä ja loistavana muusikkona. Odotan innolla, että pääsen palaamaan Musica novan pariin yleisön roolissa”, de Ridder sanoo.

Musican nova Helsinkiä on juhlittu 2.–10.2021 pääosin verkossa, televisiossa ja radiossa. Suurin osa konserteista on koettavissa myös festivaaliperiodin jälkeen. 

Festivaalin pääjärjestäjinä toimivat Helsingin juhlaviikot, Helsingin kaupunginorkesteri, Tapiola Sinfonietta, Suomen kansallisooppera ja -baletti, Yleisradio ja Suomen Säveltäjät.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvat

Tuuli Lindeberg Kuva: Heikki Tuuli
Tuuli Lindeberg Kuva: Heikki Tuuli
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivänä illallistetaan yhdessä ja nautitaan kaupunginosakeikoista ympäri Helsinkiä31.5.2022 09:58:00 EEST | Tiedote

Helsinki-päivän juhlinta levittäytyy tänä vuonna koko viikonlopulle 11.–12. kesäkuuta. Lauantaina katetaan Illallinen taivaan alle, ja sunnuntaina kulttuurikeskusten pihat täyttyvät kaupunginosakeikoista. Espan lavan valtaa monimuotoinen kattaus outsider-taidetta. Lisäksi nautitaan aamukahveista kaupungintalolla ja jaetaan mitaleja, palkintoja ja tunnustuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme