HSY

Sortti-asemat suositumpia kuin koskaan – alkuvuodesta 30 000 kävijää enemmän kuin viime vuonna

Jaa

HSY:n Sortti-asemilla on käynyt alkuvuonna noin 30 000 asiakasta enemmän kuin viime vuonna. Asemille on syntynyt jonoja, koska niillä on rajoitettu asiakkaiden määrää koronan vuoksi. Päivittäin asemilla käy lähes 3000 asiakasta.

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden Sortti-asemilla on ollut ennätysvilkasta koko kevään. Kävijöitä on ollut huhtikuun loppuun mennessä lähes 30 000 enemmän kuin viime vuoden keväänä. Syyksi arvioidaan sitä, että asukkaat tekevät tavallista enemmän puutarhatöitä sekä siivoavat pihojaan ja varastojaan koronarajoitusten ollessa voimassa.

- Sortti-asemillamme on käynyt valtavasti asiakkaita koko kevään. Jonoja on valitettavasti syntynyt, koska olemme joutuneet rajoittamaan asiakkaiden määrää varmistaaksemme kaikkien turvallisuuden näin koronaviruksen aikana. Asemalle pääsee vain 10–20 asiakasta kerrallaan, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

Eniten asiakkaita käy yleensä maanantaina ja perjantaina iltapäivisin ja iltaisin. Joka arkipäivä kaikilla asemilla yhteensä käy keskimäärin 3000 asiakasta. Vilkkaimmat asemat ovat Konala ja Kivikko.

- Toivoisimme, että asiakkaat harkitsisivat asemalle tulemista epidemian aikana tai tulisivat keskellä viikkoa ja aamuisin, jolloin on yleensä väljempää. Koronaepidemian aikana kannattaa tuoda ainoastaan välttämättömät jätteet ja isompi lasti kerrallaan, jotta yksittäisten käyntien määrä vähenisi, Mäntynen ehdottaa.

Sortti-asemilla asioidessa HSY suosittelee itsepalvelumaksamista ja verkkomaksua. Ruskeasannan ja Jorvaksen Sortti-asemilla on Sortti-kortti-asiakkaiden käytössä itsepalvelumaksulaitteet. Kivikon Sortti-asemalla on henkilöasiakkaille testikäytössä eSortti.fi-palvelu, jossa voi ilmoittaa jätemäärät ja maksaa ne etukäteen.

Sortti-asemilta ei voi vuokrata peräkärryjä tällä hetkellä.

- Asiakkaat ovat ihmetelleet, miksi emme vuokraa peräkärryjämme juuri nyt, jolloin niille on ehkä suurin tarve. Tällä tavalla on mahdollista hillitä hieman asiakkaiden määrää, jolloin henkilökuntamme ehtii auttamaan asiakkaita asemalla jätteiden lajittelussa paremmin, perustelee Mäntynen päätöstään.

Sortti-asemat ovat auki normaalisti, mutta muutoksia voi tulla, joten aukioloaika kannattaa varmistaa aina ennen asemalle lähtöä verkkosivuilta www.hsy.fi/sorttiasemat. Rajoitukset asiakasmäärissä ovat voimassa tällä hetkellä 31.8.2020 saakka. Myös HSY:n Nouto-Sortti-palvelu on tauolla elokuun loppuun saakka.


Lisätietoja:

HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen, marjut.mantynen@hsy.fi, puh. 040 0609 493

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

Kiinteistöillä on tärkeä rooli jätevesiylivuotojen torjunnassa22.6.2020 11:42:27 EESTTiedote

Vantaanjoen valuma-alueen vesilaitokset ovat asettaneet visiokseen jätevesiylivuotojen loppumisen. Tavoitteen eteen on tehty yhteistyötä jo vuodesta 2012, ja pitkäjänteisen työn tuloksena jätevesiylivuotojen määrää on saatu vähennettyä merkittävästi. Laitosten yhteisessä VIPPA-hankkeessa on valmistunut kiinteistönomistajille suunnattuja videoita, jotta kiinteistöjen toimenpiteillä pystyttäisiin vähentämään jätevesiylivuotoja entisestään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme