SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen kattojärjestö SOSTElle uusi hallitus

Jaa
SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n uusi hallitus on valittu. SOSTEn helmikuussa valittu valtuusto on ensimmäisessä kokouksessaan nimennyt SOSTElle uuden hallituksen toimintakaudelle 2021–2024. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Väestöliiton toimitusjohtaja Eija Koivuranta ja varapuheenjohtajaksi Ensi- ja turvakotienliiton pääsihteeri Riitta Särkelä.

”Sote-järjestöt ovat olleet rakentamassa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Järjestöjä tarvitaan koronan jälkien siivoamisessa entistä kipeämmin niin, että kaikkien oikeudet hyvinvointiin ja terveyteen toteutuvat. Nyt tarvitaan kestävä rahoitusratkaisu, jotta järjestöjen osaaminen ja työ kaikista heikoimpien parissa voi jatkua. Järjestöjen yhteistyö kuntien ja hyvinvointialueiden kanssa on myös varmistettava, kun sote-uudistus tällä kertaa toivottavasti saadaan maaliin”, kertoo SOSTEn hallituksen uusi puheenjohtaja Eija Koivuranta.

”Kysymys järjestöjen toimintaedellytyksistä on poliittisten päättäjien pöydällä. Suomalaisen järjestötyön tärkeä peruskivi, ennakoitava ja pitkäjänteinen rahoitus on valinkauhassa. SOSTEn keskeisenä tehtävänä on toimia niin, että sote-järjestöjen taloudelliset toimintaedellytykset ja siihen liittyen järjestöjen auttamistyö ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen vapaus turvataan”, jatkaa Koivuranta.

Sote-järjestöillä on ainutlaatuista osaamista ja asiantuntemusta yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tukemisessa ja auttamisessa, kuten lasten, nuorten, työttömien, päihde- ja mielenterveysongelmaisten, pitkäaikaissairaiden, vammaisten ja ikäihmisten.

”Sosiaali- ja terveysjärjestöt ovat merkittävä osa suomalaisen hyvinvoinnin rakennetta. Sote-järjestöillä on mittava merkitys sosiaalipalvelujen kehittäjänä ja koko palvelujärjestelmän uudistajana. Suomen hallituksella on oltava viisautta ymmärtää, että järjestökenttä on yhteiskunnan kiinteyden ja keskinäisen luottamuksen rakentaja. Järjestöt ehkäisevät erilaisten sosiaalisten ja terveydellisten ongelmien syntymistä ja tukevat niiden ratkaisemista mahdollisimman varhain vankkaa ammatillista osaamista sekä vapaaehtois- ja vertaistukea yhdistämällä. Järjestöjen autonominen toiminta on turvattava”, muistuttaa SOSTEn hallituksen varapuheenjohtaja Riitta Särkelä.

Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin:

  • Juhani Eskola, LTT
  • Jukka Haapakoski, Työttömien Keskusjärjestö
  • Hanna Heinonen, Lastensuojelun Keskusliitto
  • Sanna Kaijanen, Kuuloliitto
  • Anssi Kemppi, Eläkeliitto
  • Pirjo Myyry, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys
  • Jouni Parkkonen, Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat – KOVA
  • Sonja Raunio, Nuorten mielenterveysseura – Yeesi
  • Pia Sundell, Barnavårdsföreningen
  • Markus Söderlund, Yhteiset lapsemme

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

SOSTEn hallituksen puheenjohtaja Eija Koivuranta, +358 50 574 1775
SOSTEn hallituksen varapuheenjohtaja Riitta Särkelä, +358 50 636 63
SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas, +358 40 592 4287, vertti.kiukas@soste.fi

Tietoja julkaisijasta

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry
SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry
Yliopistonkatu 5
00100 HELSINKI

http://www.soste.fi

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen 250 valtakunnallista sosiaali- ja terveysalan järjestöä ja yli 70 muuta toimijaa. SOSTEn tavoitteena on sosiaalisesti eheä, terve ja aidosti osallistuva yhteiskunta, jossa järjestöillä on vahva rooli. Sosiaali- ja terveysjärjestöissä toimii 1,3 miljoonaa jäsentä, 0,5 miljoonaa vapaaehtoista, 260 000 vertaistukijaa ja 50 000 ammattilaista.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry

SOSTEn laskelmat: Näin sosiaaliturvan kumuloituvat leikkaukset vaikuttavat käteen jääviin tuloihin – köyhyys lisääntyy18.9.2023 08:18:54 EEST | Tiedote

SOSTEn tuoreet laskelmat osoittavat, että hallituksen suunnittelemat indeksijäädytykset sekä työttömyysturvaan ja asumistukeen kohdistuvat leikkaukset lisäävät köyhyyttä. Pienituloisten määrä tulee kasvamaan vuonna 2024 noin 40 000 henkilöllä. Heistä noin 12 700 on lapsia. Ensisijaisten etuuksien leikkaukset kasvattavat toimeentulotuen saajien määrää noin 47 000 henkilöllä. Toimeentulotuki on kaikkein byrokraattisin etuus ja siihen liittyy suurimmat kannustinloukut.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye