Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 22.9. kokouksen ennakkotiedote

Jaa

Lautakunnan seuraava kokous on tiistaina 22. syyskuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunta jatkaa tässä kokouksessa sosiaali- ja terveystoimen ensi vuoden talousarvioehdotuksen ja talousarvioaloitteiden käsittelyn.

Sosiaali- ja terveystoimen talousarvioehdotus vuodelle 2021

Ensi vuoden talousarviota laaditaan poikkeuksellisen epävarmoissa olosuhteissa. Koronapandemian aiheuttamalla terveydellisellä, taloudellisella ja sosiaalisella kriisillä saattaa olla ennakoimattomia vaikutuksia helsinkiläisten terveydelle ja hyvinvoinnille sekä kaupungin taloudelle useiden vuosien ajan. Ensi vuonna varaudutaan normaalien palvelujen lisäksi pandemian aiheuttaman hoito- ja palveluvelan hoitamiseen.

Helsingissä jatketaan vuonna 2021 sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamista. Sote-uudistukseen varautumiseen Helsingille on myönnetty valtionavustusta Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmalle (2020 - 2022) ja Rakenneuudistus -hankkeelle (2020 - 2021). Uudenmaan ja Helsingin erillisratkaisun mukaan Helsinki vastaisi itse sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen järjestämisestä jatkossakin.

Helsingissä otetaan käyttöön keväällä 2021 uusi asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotti. Koronapandemia siirsi käyttöönoton tältä syksyltä ensi keväälle.

Sosiaali- ja terveystoimialan menoihin esitetään 60,3 miljoonan euron lisäystä (2,7 %) tämän vuoden talousarvioon verrattuna. Lisäyksestä on varattu 19,2 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveyspalvelujen ja 29,6 miljoonaa euroa HUSin tuottamien erikoissairaanhoidon palvelujen lisämenoihin. Lisäksi varaudutaan 11 miljoonalla eurolla Apotin käyttöönottoon liittyviin menoihin.

Lautakunta jätti asian 15.9. kokouksessa pöydälle.

Lisätietoa: sosiaali- ja terveystoimialan talousarvioehdotus 2021 ja talousarviosuunnitelma 2021 - 2023

Lisätietoa toimialajohtaja Juha Jolkkonen, p. 09 310 42215, juha.jolkkonen@hel.fi ja talous- ja suunnittelupäällikkö Sampo Pajari, p. 09 310 42246, sampo.pajari@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme