Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan seuraava kokous on tiistaina 24. maaliskuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2019 tilinpäätöstä ja toimintakertomusta sekä jatkaa Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelman käsittelyä.

Vuosi 2019 - yhteensovitettuja sote-palveluja ja uusia sähköisen asionnin mahdollisuuksia

Helsingissä jatkettiin vuonna 2019 määrätietoisesti sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamista. Kallion perhekeskus avasi ovensa ja tarjosimme helsinkiläisille uusia sähköisen asioinnin mahdollisuuksia. Terveysasemilla otettiin käyttön chatbot ja etävastaanottoja tarjottiin Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksen sekä Malmin terveysaseman asiakkaille. Myös lastensuojelussa on nyt mahdollista asioida videoyhteydellä.

”Helsinkiläiset asioivat kanssamme sähköisesti viime vuonna jälleen enemmän kuin edellisenä vuonna. Terveydenhuollossa asioitiin sähköisesti jo yli 400 000 kertaa ja kotihoidon etäkäyntäjä kertyi noin 320 000”, toimialajohtaja Juha Jolkkonen kuvaa vuotta 2019.

”Kehitimme vuonna 2019 edelleen työnjakoa ja purimme päällekkäisyyksiä HUSin kanssa. Kaupungin päivystystoiminnat siirtyivät vuoden alussa HUSiin ja käynnistimme HUSin kanssa Laakson yhteissairaalan suunittelun. Aloitimme myös lasten ja nuorten mielenterveysongelmien palvelujen kehittämisen yhdessä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan sekä HUSin kanssa”, jolkkonen jatkaa.

Helsinki käytti sosiaali- ja terveyspalveluihin vuonna 2019 yli kaksi miljardia euroa. Toteutuneet menot ylittivät sunnitellun noin 55 miljoonalla eurolla. Ennakoitua suuremmat palvelutarpeet ja menot olivat lastensuojelussa, vammaispalveluissa ja HUSin tuottamassa erikoissairaanhoidossa.

Lisätietoa sosiaali- ja terveystoimen vuodesta 2019 löytyy tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta.

Lisätietoa toimialajohtaja Juha Jolkkonen, p. 09 310 42215, juha.jolkkonen@hel.fi

Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelman käsittely jatkuu

Laaksoon suunnitellaan keskitettäväksi Helsingin kaupungin ja HUSin somaattisia ja psykiatrisia sairaalapalveluja. Tavoitteena on luoda asiakkaille viihtyisä ja toipumista tukeva ja henkilöstölle houkutteleva työ-, opetus- ja tutkimusympäristö

Yhteissairaalan rakentaminen alkaisi loppuvuodesta 2021. Ensimmäisiä osia sairaalasta otettaisiin käyttöön vuonna 2026.

Lautakunta jätti asian edellisessä kokouksessa pöydälle.

Lisätietoa suunnitellusta yhteissairaalasta

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme