Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta pitää kevätkauden viimeisen kokouksen tiistaina 22. kesäkuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa Helsingin vastaanottokeskuksen siirtämistä valtiolle.

Helsingin vastaanottokeskuksen siirto Maahanmuuttovirastolle

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyisi omalta osaltaan Helsingin vastaanottokeskuksen siirtämisen Maahanmuuttovirastolle 24.10.2021 alkaen liikkeen luovutuksella.

Helsinki on ylläpitänyt turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta vuodesta 1995 lähtien. Vastaanottokeskuksen ylläpito on perustunut valtion kanssa tehtyyn sopimukseen. Sopimus päättyy 24.10.2021.

Helsinki on järjestänyt vastaanottopalveluja kansainvälistä suojelua hakeville ja ulkomaalaislain mukaan suojelua saaville ulkomaalaisille. Vastaanottopalveluja saavat henkilöt ovat asuneet Helsingin vastaanottokeskuksessa, vastaanottokeskukselle ilmoitetussa yksityismajoituksessa tai muissa hyväksytyissä vastaavissa paikoissa.

Helsingin vastaanottokeskus on ollut maan suurin vastaanottoyksikkö. Tällä hetkellä vastaanottoyksikössä on reilut 900 asiakasta.

Vastaanottokeskuksen nykyinen vakituinen henkilöstö siirtyisi kaupungilta Maahanmuuttovirastoon niin sanottuina vanhoina työntekijöinä ja heidän palvelussuhteiden ehdot pysyvät ennallaan. Maahanmuuttovirastoon siirtyisi kaupungilta 28 työntekijää.

Lopullisen päätöksen Helsingin vastaanottokeskuksen siirtämisestä valtiolle tekee kaupunginhallitus. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa elokuussa 2021.

Lisätietoa: etelän aikuissosiaalityön päällikkö Sari Karisto, p. 09 310 37579, sari.karisto@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS kannustavat nuoria ottamaan koronavirusrokotteen8.7.2021 10:53:27 EEST | Tiedote

Koronavirusrokotteiden ajanvaraus on avattu koko pääkaupunkiseudulla 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS aloittavat yhdessä nuorille ja nuorille aikuisille kohdennetun kampanjan koronavirusrokotuksista. Kampanja toteutetaan sosiaalisessa mediassa julkaistavina videoina. Kampanjassa on mukana nuorille tuttuja some-vaikuttajia. Kanavina on Snapchat, Jodel, Instagram ja Facebook.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme