Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote

Jaa

Lautakunnan vuoden viimeinen kokous on 21. joulukuuta klo 16.15 alkaen. Lautakunta jatkaa tässä kokouksessa sosiaali- ja terveystoimen ensi vuoden toimintasuunnitelman ja tulosbudjettien käsittelyä.

Vuoden 2022 toimintasuunnitelma

Sosiaali- ja terveyspalveluissa puretaan ensi vuonna koronapandemian aiheuttamaa hoito- ja palveluvelkaa ja valmistaudutaan sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen uudistukseen. Helsinki vastaa ainoana kuntana itse 2023 alkaenkin sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä kaupunkilaisille.

Koronapandemian akuutin tilanteen hoito sekä pandemian aiheuttaman hoito- ja palveluvelan purkaminen tulevat jatkumaan koko ensi vuoden ja pidempäänkin. Kaupunginvaltuusto on myöntänyt sosiaali- ja terveystoimelle tähän 45 miljoonan euron lisämäärärahan. Koronapalautumisessa on keskeistä palvelujen saatavuuden ja saavutettavuuden parantaminen.

Koronapandemian aiheuttamasta epävarmuudesta huolimatta Helsingissä jatketaan määrätietoisesti sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämistä. Osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanketta kehitetään moniammatillisia, digitaalisia ja jalkautuvia palveluja.

Sosiaali- ja terveystoimen toimintasuunnitelmassa kuvataan, miten helsinkiläisten sosiaali- ja terveyspalveluja uudistetaan ja miten sosiaali- ja terveystoimi toteuttaa uutta kaupunkistrategiaa palveluissaan vuonna 2022.

Toimintasuunnitelmaesityksen liitteenä ovat sosiaali- ja terveystoimen palvelukokonaisuuksien tulosbudjetit ensi vuodelle. Kaupunginvaltuusto hyväksyi 8.12.2020 Helsingin kaupungin talousarvion vuodelle 2022 ja taloussuunnitelman vuosille 2023−2024.

Sosiaali- ja terveystoimen kokonaismenot ovat 2 408,3 miljoonaa euroa ja kokonaistulot 166,8 miljoonaa euroa. Menot kasvavat vuoden 2021 talousarvioon verrattuna 110miljoonalla eurolla ja tulot pienenevät 9,5 miljoonalla eurolla.

Lautakunta jätti toimintasuunnitelman ja tulosbudjetit tämän viikon kokouksessa pöydälle.

Lisätietoa: toimialajohtaja Juha Jolkkonen, p. 09 310 42215, juha.jolkkonen@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
Viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Vapaaehtoiset lasten ja nuorten rinnallakulkijoina – tavallisia asioita ja tärkeää yhdessäoloa11.1.2022 08:28:33 EET | Tiedote

Vapaaehtoistoimintaa lasten, nuorten ja perheiden parissa tehdään jälleen näkyväksi #olentukena -kampanjassa 10.–17.1. Viikon aikana vapaaehtoisten tarinoita jaetaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #olentukena ja #jagstöder. Uusille vapaaehtoisille on toiminnoissa tarvetta. ”Lähdin mukaan vapaaehtoiseen tukihenkilötoimintaa, kun puolisoni luki pari vuotta sitten lehtijutun aiheesta ja vinkkasi siitä minulle, todeten että voisin olla hyvä tukihenkilö. Luin itse jutun pariin kertaan, nukuin yön yli ja lähetin hakemuksen.” kertoo vapaaehtoinen tukihenkilö Samuli Pahkala Helsingin kaupungin tukihenkilötoiminnasta. Lasten, nuorten ja lapsiperheiden kuormitus on lisääntynyt viime aikoina ja vapaaehtoisen aikuisen tuella voi olla suuri merkitys. Samuli Pahkala yllättyi kuinka vaivatonta ja luontevaa tukisuhteessa toimiminen on. ”Meillä synkkasi tuettavani kanssa heti ensi tapaamisesta asti, ja meille on rakentunut hyvä keskinäinen luottamus. Toiminta mahdollistaa tuettavalle asioita,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme