Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote

Jaa

Lautakunnan vuoden ensimmäinen kokous on 18. tammikuuta klo 16.15. Lautakunta käsittelee kokouksessaan muun muassa suun terveydenhuollon kokonaishoidon palvelusetelin arvon nostamista.

Suun terveydenhuollon kokonaishoidon palvelusetelin kehittäminen jatkuu suunnitellusti

Suun terveydenhuollossa on ollut 15.2.2021 alkaen kokonaishoidon palveluseteli. Vuoden kestäneen kokeilun aikana on todettu, että asiakaskokemus on ollut hyvä ja käyttöaste on kasvanut.

Koronapandemia on aiheuttanut hoitovelan suun terveydenhuoltoon ja palveluseteli nähdään yhtenä keinoa tilanteen helpottamiseksi. Palvelusetelin kertakorvausta ja suurihoitoisten potilaiden hoidosta maksettavan korvauksen perustetta esitetään muutettavaksi. Tällä kannustetaan lisää tuottajia tarjoamaan palveluita helsinkiläisille. 

Lautakunnalle esitetään, että palvelusetelin arvoa nostetaan 36 prosentilla ja kertakorvausta alle 45-vuotiaiden kohdalla 83 eurosta 113 euroon ja tätä vanhempien kohdalla 99 eurosta 135 euroon. Myös suurihoitoisten potilaiden hoidosta maksettavan korvauksen perustetta esitetään muutettavaksi.

Esitetyillä muutoksilla ei ole vaikutusta asiakkaan maksamaan omavastuuosuuteen. Asiakkaan palveluntuottajalle maksama asiakasmaksu on saman suuruinen kuin mitä hän maksaisi saadessaan vastaavan hoidon kaupungin suun terveydenhuollosta.

Lisätietoa: ylihammaslääkäri Susanna Ilonen, p. 040 632 4697, susanna.ilonen@hel.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kevätkauden kokoukset

Lautakunta pitää kokouksensa pääsääntöisesti joka toinen tiistai klo 16.15 alkaen. Kevätkauden kokousajat ovat kaupungin verkkosivuilla.

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Vapaaehtoiset lasten ja nuorten rinnallakulkijoina – tavallisia asioita ja tärkeää yhdessäoloa11.1.2022 08:28:33 EET | Tiedote

Vapaaehtoistoimintaa lasten, nuorten ja perheiden parissa tehdään jälleen näkyväksi #olentukena -kampanjassa 10.–17.1. Viikon aikana vapaaehtoisten tarinoita jaetaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #olentukena ja #jagstöder. Uusille vapaaehtoisille on toiminnoissa tarvetta. ”Lähdin mukaan vapaaehtoiseen tukihenkilötoimintaa, kun puolisoni luki pari vuotta sitten lehtijutun aiheesta ja vinkkasi siitä minulle, todeten että voisin olla hyvä tukihenkilö. Luin itse jutun pariin kertaan, nukuin yön yli ja lähetin hakemuksen.” kertoo vapaaehtoinen tukihenkilö Samuli Pahkala Helsingin kaupungin tukihenkilötoiminnasta. Lasten, nuorten ja lapsiperheiden kuormitus on lisääntynyt viime aikoina ja vapaaehtoisen aikuisen tuella voi olla suuri merkitys. Samuli Pahkala yllättyi kuinka vaivatonta ja luontevaa tukisuhteessa toimiminen on. ”Meillä synkkasi tuettavani kanssa heti ensi tapaamisesta asti, ja meille on rakentunut hyvä keskinäinen luottamus. Toiminta mahdollistaa tuettavalle asioita,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme