Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote

Jaa
Lautakunnan vuoden ensimmäinen kokous on 18. tammikuuta klo 16.15. Lautakunta käsittelee kokouksessaan muun muassa suun terveydenhuollon kokonaishoidon palvelusetelin arvon nostamista.

Suun terveydenhuollon kokonaishoidon palvelusetelin kehittäminen jatkuu suunnitellusti

Suun terveydenhuollossa on ollut 15.2.2021 alkaen kokonaishoidon palveluseteli. Vuoden kestäneen kokeilun aikana on todettu, että asiakaskokemus on ollut hyvä ja käyttöaste on kasvanut.

Koronapandemia on aiheuttanut hoitovelan suun terveydenhuoltoon ja palveluseteli nähdään yhtenä keinoa tilanteen helpottamiseksi. Palvelusetelin kertakorvausta ja suurihoitoisten potilaiden hoidosta maksettavan korvauksen perustetta esitetään muutettavaksi. Tällä kannustetaan lisää tuottajia tarjoamaan palveluita helsinkiläisille. 

Lautakunnalle esitetään, että palvelusetelin arvoa nostetaan 36 prosentilla ja kertakorvausta alle 45-vuotiaiden kohdalla 83 eurosta 113 euroon ja tätä vanhempien kohdalla 99 eurosta 135 euroon. Myös suurihoitoisten potilaiden hoidosta maksettavan korvauksen perustetta esitetään muutettavaksi.

Esitetyillä muutoksilla ei ole vaikutusta asiakkaan maksamaan omavastuuosuuteen. Asiakkaan palveluntuottajalle maksama asiakasmaksu on saman suuruinen kuin mitä hän maksaisi saadessaan vastaavan hoidon kaupungin suun terveydenhuollosta.

Lisätietoa: ylihammaslääkäri Susanna Ilonen, p. 040 632 4697, susanna.ilonen@hel.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kevätkauden kokoukset

Lautakunta pitää kokouksensa pääsääntöisesti joka toinen tiistai klo 16.15 alkaen. Kevätkauden kokousajat ovat kaupungin verkkosivuilla.

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme