Espoon kaupunki - Esbo stad

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 21.4.2021

Jaa

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan keskiviikkona 21.4.2021 mm. kotihoidon pysäköintitunnuksen kertamaksun suuruuden ja terveysasemapalvelujen järjestämisestä ulkoistettuna toimintana Matinkylän alueella sekä hankinnan periaatteet.

Kotihoidon pysäköintitunnuksen kertamaksu tunnuksen voimassaoloajalta

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti, että kotihoidon pysäköintitunnuksen kertamaksu tunnuksen voimassaoloajalta on 100 euroa lisättynä voimassa olevalla arvonlisäverolla. Kertamaksulla katetaan pysäköintitunnusjärjestelmän perustamis-, kehittämis- ja ylläpitokustannuksia. Maksu peritään kaikilta toimijoilta. Espoon kaupunki ei peri työntekijöiltään pysäköintitunnuksen maksua.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 29.3.2021 osana yleisten alueiden pysäköinnin toimenpideohjelmaa vuosille 2020-2022, että kotihoidossa otetaan tämän vuoden aikana käyttöön pysäköintitunnus sekä päätti myöntämisperusteet tunnuksen käytölle. Uuden tieliikennelain mukaan kunnat voivat päättää, että pysäköintitunnuksella saa pysäköidä kuntien maksullisille tai liikennemerkillä rajoitetuille ja kielletyille paikoille. Espoon kaupungin hallintosäännön mukaan lautakunnat päättävät muut kuin lakiin ja asetuksiin perustuvat maksut tehtäväalueellaan.

Tulevaisuudessa asiakaskäynnillä oleva kotihoidon työntekijä voi siten pysäköidä kadulle tai muulle kunnan hallinnoimalle alueelle, pysäköintirajoituksista huolimatta. Kotihoidon pysäköintitunnusten käyttöönotto tapahtuu vaiheittain. Pysäköintitunnus on digitaalinen sovellus, jonka käyttöä testataan ensin Tapiolan kotihoidon alueella. Käyttöönoton yhteydessä laaditaan kotihoidon pysäköintitunnukseen liittyvät soveltamisohjeet, joilla linjataan haku-, myöntö- ja hallintaprosessit. Käyttöönottoprojektin lopuksi hyväksytään soveltamisohjeet ja perusteet käytön laajentamiselle.

Terveysasemapalvelujen järjestäminen ulkoistettuna toimintana Matinkylän alueella ja hankinnan periaatteet

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti, että Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön terveysasemapalvelut järjestetään jatkossakin ulkoistetulla terveysasemalla. Sopimus alkaa 1.10.2021 ja on voimassa toistaiseksi.

Ulkoistettu terveysasemapalvelu hankitaan seuraavilla hankinnan periaatteilla:

 1. Terveysasemapalvelut järjestetään Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestölle sekä niille asukkaille, jotka valitsevat sopimuskaudella terveysasemakseen palveluntuottajan terveysaseman.
 2. Terveysasemapalvelut tuotetaan Matinkylän läheisyydessä helposti saavutettavalla paikalla.
 3. Palveluntuottaja tuottaa terveysasemapalveluja samoin periaattein kuin tuotetaan kaupungin omia terveysasemapalveluja.
 4. Palveluntuottaja tuottaa kysyntään ja tarpeisiin perustuen laadukkaita ja asiakaslähtöisiä palveluja vastuuväestölleen.
 5. Palveluntuottaja ja kaupunki kehittävät terveysasemapalveluja kumppanuusperiaatteella.
 6. Ulkoistetun terveysaseman kustannukset kaupungille ovat korkeintaan samat kuin kaupungin omien terveysasemien kustannukset.
 7. Asiakkaat saavat palvelua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
 8. Asiakasmaksut ovat vastaavat kuin kaupungin omilla terveysasemilla.
 9. Palvelu tuotetaan palveluntuntuottajan toimitiloissa. Tilojen tulee olla esteettömät ja saavutettavat.
 10. Palveluntuottaja käyttää kaupungin potilastietojärjestelmää.
 11. Asiakkaat käyttävät HUS-diagnostiikkakeskuksen laboratorio- ja kuvantamispalveluja saatuaan lähetteen.

Lisäksi lautakunta hyväksyi sosiaali- ja terveystoimen toimintakertomuksen vuodelta 2020 ja merkitsi tiedoksi valvontaraportit vammaispalvelujen, aikuisten sosiaalipalvelujen, mielenterveys- ja päihdepalvelujen sekä lastensuojelun valvonnasta vuonna 2020.

Lautakunnan kokouksen pöytäkirja julkaistaan tarkastamisen jälkeen espoo.fi-verkkosivuilla.

Lisätiedot 

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 

Perusturvajohtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535, sanna.svahn@espoo.fi  

Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604, saara.hyrkko@eduskunta.fi  

Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962, elina.yli-koski@espoo.fi  

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 5.5.20215.5.2021 20:19:25 EEST | Tiedote

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 5.5.2021 Tiistilän koulun perusopetuksen siirto väistötiloihin jätettiin pöydälle Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti jättää pöydälle 19.5.2021 pidettävään kokoukseen esityksen Tiistilän koulun väistötiloista. Lautakunta pitää tärkeänä, että Tiistilän koulun väistö toteutetaan siten, että mahdollisimman suuri osa oppilaista sijoitetaan alueelle ja että koulumatkat ovat turvalliset. Lautakunnalle tuodaan vaihtoehtoistarkastelu kustannusvaikutuksineen. Selvitys mahdollisuudesta käyttää Espoon kristillisen koulun nykyisiä tiloja Kilon koulun väistötiloina Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti kokouksessaan 3.3.2021 Kilon koulun perusopetuksen järjestämisestä 1.8.2021 alkaen, kun vanha koulurakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsee tiedoksi selostusosan mukaisen selvityksen mahdollisuudesta käyttää Espoon Kristillisen koulun nykyisiä tiloja Kilon koulun väistötiloina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme