Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 21.12.

Jaa

Sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2022 toimintasuunnitelma ja tulosbudjetit

Lautakunta hyväksyi vuoden viimeisessä kokouksessa toimialan ensi vuoden toimintasuunnitelman ja tulosbudjetit. Hyväksyessään toimintasuunnitelman ja tulosbudjetit lautakunta kehotti toimialaa muun muassa kohdistamaan erityistä huomiota ja toimenpiteitä kaupunkistrategiassa asetettujen tavoitteiden edistämiseen.

Lisäksi lautakunta korosti ensi vuoden osalta yksimielisesti useita toimialan palveluja koskevia tavoitteita, joista löytyy lisätietoa kokouksen päätöstiedotteessa.

Koronan toipumispaketti hyväksyttiin

Lautakunta hyväksyi myös toimialan koronan toipumispaketin ensi vuodelle. 

”Korona-aikana kertyneen hoito- ja palveluvelan lyhentäminen on yksi tärkeimpiä tavoitteita sosiaali- ja terveystoimialalla ensi vuonna. Valtaosa kaupungin yhteisestä koronatukipaketista, 45 miljoonaa euroa, käytetään sosiaali- ja terveyspalvelujen vahvistamiseen. Se tarkoittaa noin 20 miljoonaa euroa terveysasemien ja suun terveydenhuollon koronajonojen purkamiseen ja useita kymmeniä uusia työntekijöitä neuvoloihin, lapsiperheiden kotipalveluihin, koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon sekä lastensuojeluun. Lautakunta päätti kohdennuksista yksimielisesti", sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestari, lautakunnan puheenjohtaja Daniel Sazonov totesi kokouksen jälkeen.

Lautakunnan vuoden 2022 kokousajat

Sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden 2022 ensimmäinen kokous on 18.1. Kevätkauden kokousajat löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Vapaaehtoiset lasten ja nuorten rinnallakulkijoina – tavallisia asioita ja tärkeää yhdessäoloa11.1.2022 08:28:33 EET | Tiedote

Vapaaehtoistoimintaa lasten, nuorten ja perheiden parissa tehdään jälleen näkyväksi #olentukena -kampanjassa 10.–17.1. Viikon aikana vapaaehtoisten tarinoita jaetaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #olentukena ja #jagstöder. Uusille vapaaehtoisille on toiminnoissa tarvetta. ”Lähdin mukaan vapaaehtoiseen tukihenkilötoimintaa, kun puolisoni luki pari vuotta sitten lehtijutun aiheesta ja vinkkasi siitä minulle, todeten että voisin olla hyvä tukihenkilö. Luin itse jutun pariin kertaan, nukuin yön yli ja lähetin hakemuksen.” kertoo vapaaehtoinen tukihenkilö Samuli Pahkala Helsingin kaupungin tukihenkilötoiminnasta. Lasten, nuorten ja lapsiperheiden kuormitus on lisääntynyt viime aikoina ja vapaaehtoisen aikuisen tuella voi olla suuri merkitys. Samuli Pahkala yllättyi kuinka vaivatonta ja luontevaa tukisuhteessa toimiminen on. ”Meillä synkkasi tuettavani kanssa heti ensi tapaamisesta asti, ja meille on rakentunut hyvä keskinäinen luottamus. Toiminta mahdollistaa tuettavalle asioita,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme