Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu 15.1.

Jaa

Lautakunta pitää vuoden ensimmäisen kokouksen 15.1. klo 16.15 alkaen. Lautakunta antaa tässä kokouksessa lausunnon keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelmasta.

Kamppiin esitetään terveys- ja hyvinvointikeskusta uudisrakennuksena

Helsinki haluaisi keskittää sote-palveluja Kamppiin, asiakkaiden kannalta keskeiseen ja liikenteellisesti erinomaisesti saavutettavaan paikkaan.

Lautakunnalta pyydetään lausuntoa keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelmasta, jossa esitetään, että uutta keskusta varten rakennettaisiin uudisrakennus Kampin Sähkötalon ja Autotalon väliin, osittain Kampin metroaseman päälle.

Kamppiin haluttaisiin keskittää tällä hetkellä hajallaan olevia, lähinnä aikuisille tarkoitettuja sosiaali- ja terveyspalveluja. Terveys- ja hyvinvointikeskuksesta tarjottaisiin helsinkiläisille terveysasemapalveluja, psykiatria- ja päihdepalveluja, nuorten- ja aikuisten sosiaalipalveluja, fysioterapia- ja toimintaterapiapalveluja sekä laboratorio- ja kuvantamispalvelut laajoilla aukioloajoilla.

Jotta keskukseen mahtuisi näin laajat palvelut asiakkaille, esitetään että uudelle keskukselle lohkaistaisiin tiloja lisäksi viereistä Sähkötalosta, joko toisesta kerroksesta tai ylemmältä kellaritasolta.

Lopullinen päätös uuteen keskukseen tulevista palveluista tehdään sen jälkeen, kun on käytössä tieto maakunta- ja sote-uudistuksesta sekä valinnanvapautta koskevien lakien sisällöistä.

Uuden keskuksen tilat suunniteltaisiin monikäyttöisiksi ja helposti muunneltaviksi. Näin ne palvelisivat hyvin myös mahdollisia tulevia sote-ratkaisuja

Suunnitelman mukaan keskus rakennettaisiin vuosina 2022 - 2025, ja se avaisi ovensa asiakkaille vuoden 2026 alkupuolella. Uudisrakennuksen toteuttaminen edellyttää asemakaavan muutosta. Rakentamisen kokonaiskustannusarvio tässä vaiheessa on noin 74 miljoonaa euroa.

Lautakunta jätti asian pöydälle vuoden 2018 viimeisessä kokouksessa.

Lisätietoa:

Kokouksen esityslista on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme