Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu 18.12.

Jaa

Lautakunta pitää vuoden viimeisen kokouksensa 18.12. klo 16.15 alkaen ja jatkaa sosiaali- ja terveystoimen ensi vuoden käyttösuunnitelman käsittelyä. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa myös keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelmasta annettavaa lausuntoa.

Sote-palvelujen uudistamista jatketaan Helsingissä

Nopeammin kiireettömään hoitoon terveysasemalle ja hammashoitoon, lisää sairaanhoitajia kotihoitoon, laajempia etähoidon ja -kuntoutuksen ja sähköisen asioinnin mahdollisuuksia. Muun muassa tätä luvataan helsinkiläisille ensi vuonna.

Helsingissä jatketaan ensi vuonnakin rohkeasti sote-palvelujen uudistamista vakiinnuttamalla koko kaupunkiin perhekeskus-, terveys- ja hyvinvointikeskus- ja monipuolinen palvelukeskus -toimintamallit. Kesällä 2019 Kallioon avataan kaupungin kolmas perhekeskus.

Ikääntyneiden, erityisesti yli 75-vuotiaiden määrä lisääntyy Helsingissä. Tärkeinä palvelujen uudistamisen painopisteinä onkin kotihoidon kehittäminen ja asiakkaiden osallisuuden lisääminen osana omaa palveluaan ja niiden kehittämistä. Myös ympärivuorokautisen hoidon riittävyyttä seurataan ja varmistetaan, että se vastaa helsinkiläisen ikääntyneiden hoidon ja hoivan tarpeita.

Sosiaali- ja terveystoimen käyttösuunnitelmassa kuvataan, miten helsinkiläisten sosiaali- ja terveyspalveluja uudistetaan ja kehitetään sekä miten sosiaali- ja terveystoimi toteuttaa kaupungin strategiaa toiminnassaan vuonna 2019.

Käyttösuunnitelmaesityksen liitteenä ovat sosiaali- ja terveystoimen palvelukokonaisuuksien budjetit ensi vuodelle. Ne on laadittu kaupunginvaltuuston (28.11.2018) sosiaali- ja terveystoimelle osoittamien määrärahojen mukaisina.

Lisätietoa: toimialajohtaja Juha Jolkkonen, p. 09 310 42215, juha.jolkkonen@hel.fi

Kamppiin esitetään terveys- ja hyvinvointikeskusta uudisrakennuksena

Helsinki haluaisi keskittää sote-palveluja Kamppiin, asiakkaiden kannalta keskeiseen ja liikenteellisesti erinomaisesti saavutettavaan paikkaan.

Lautakunnalta pyydetään lausuntoa keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelmasta, jossa esitetään, että uutta keskusta varten rakennettaisiin uudisrakennus Kampin Sähkötalon ja Autotalon väliin, osittain Kampin metroaseman päälle.

Kamppiin haluttaisiin keskittää tällä hetkellä hajallaan olevia, lähinnä aikuisille tarkoitettuja sosiaali- ja terveyspalveluja. Terveys- ja hyvinvointikeskuksesta tarjottaisiin helsinkiläisille terveysasemapalveluja, psykiatria- ja päihdepalveluja, nuorten- ja aikuisten sosiaalipalveluja, fysioterapia- ja toimintaterapiapalveluja sekä laboratorio- ja kuvantamispalvelut laajoilla aukioloajoilla.

Jotta keskukseen mahtuisi näin laajat palvelut asiakkaille, esitetään että uudelle keskukselle lohkaistaisiin tiloja lisäksi viereistä Sähkötalosta, joko toisesta kerroksesta tai ylemmältä kellaritasolta.

Lopullinen päätös uuteen keskukseen keskitettävistä palveluista tehtäisiin lautakunnan aikaisemmin päätöksen mukaisesti sen jälkeen, kun on käytössä tieto maakunta- ja soteuudistuksesta sekä valinnavapautta koskevista lakien sisällöistä.

Uuden keskuksen tilat suunniteltaisiin monikäyttöisiksi ja helposti muunneltaviksi. Näin ne palvelisivat hyvin myös mahdollisia tulevia sote-ratkaisuja

Suunnitelman mukaan keskus rakennettaisiin vuosina 2022 - 2025, ja se avaisi ovensa asiakkaille vuoden 2026 alkupuolella. Uudisrakennuksen toteuttaminen edellyttää asemakaavan muutosta. Rakentamisen kokonaiskustannusarvio tässä vaiheessa on noin 74 miljoonaa euroa.

Lisätietoa:

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme