Demarinaiset

Sosiaali- ja terveyspalvelut on turvattava

Jaa
Sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuudesta ja laadusta huolehtiminen on vastuullista päätöksentekoa. Viimeaikaiset uutiset päivystysaikojen venymisestä jopa kymmeneen tuntiin kertovat hyvinvointipalveluihin kohdistuneesta paineesta. Pitkät hoitojonot ovat seurausta koronan aiheuttamasta hoitovelasta ja hoitajapulasta.

Hoitovelan purkamiseksi ja ihmisten hoitoonpääsyn turvaamiseksi Marinin hallitus päätti lisätalousarviossa ohjata 500 miljoonaa euroa rahoitusta hyvinvointialueille. Tämä oli tärkeä päätös ihmisten hyvinvoinnin parantamiseksi. 

“Taloudellisten resurssien ohjaaminen ennaltaehkäiseviin ja varhaisiin hyvinvointipalveluihin on arvovalinta. Pitkään valmisteltu sote- uudistus antaa tarvittavat rakenteet ja työkalut hyvinvointipalvelujen turvaamiseksi”, Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen kommentoi.  

Tulevaisuudessa on tärkeä pitää huolta siitä, että hoitoon pääsee seitsemän vuorokauden kuluessa. Hoitopolku on tehtävä katkeamattomaksi ja saavutettavaksi. Yksityisellä palvelutuotannolla on oma roolinsa palveluiden saatavuuden turvaamisessa ja parantamisessa julkisen terveydenhoidon tukena. On kuitenkin muistettava, että vastuu palveluista on kaikissa tilanteissa hyvinvointialueilla, joten julkisen terveydenhoidon on oltava koko järjestelmän perusta. 

Hoitovelkaa purkamaan tarvitaan lisää osaajia, sillä kaikkea ei voi korvata kehittyvällä teknologialla. Meillä on ensiluokkaisen osaavaa sote-henkilöstöä, jonka työolojen ja -hyvinvoinnin on oltava kunnossa. Hyvinvointivaltion turvaamiseen tarvitaan myös työperäistä maahanmuuttoa. 

Suomalaiset ansaitsevat saavutettavat ja laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut. Työ palveluiden kehittämiseksi jatkuu jokaisella hyvinvointialueella. On keskeistä, että sosiaali- ja terveyspalveluiden resurssit turvataan myös jatkossa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Demarinaiset
Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs. 00530 HELSINKI


https://www.demarinaiset.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinaiset

1.12.2022 on monelle ilon päivä30.11.2022 15:44:44 EET | Tiedote

Kirjoitin muutama vuosi sitten siitä, kuinka Suomessa kyykytetään vuosikausia ihmisiä, joilla on maksuhäiriömerkintä. Merkintä on haitannut satojen tuhansien suomalaisten elämää, vaikka he olisivat maksaneet velkansa pois. Maksuhäiriömerkinnät ovat Suomessa yhä yleisempiä. Ulosottoon saapuu yli kolme miljoonaa asiaa vuodessa. Viime vuonna jo n. 400 000 suomalaisella oli maksuhäiriömerkintä, joka vastaa n. kahdeksaa prosenttia aikuisväestöstä. On tärkeää uskaltaa keskustella velkaantumisesta, joka on laaja yhteiskunnallinen ongelma. Viime vuosina olen useampaan kertaan ottanut yhteyttä eri kansanedustajiin ja kysynyt, miksi ihmisiä rangaistaan ja tehdään arvottomaksi vuosia kestävällä luottotietojen menetyksellä, vaikka ihminen olisi maksanut kaikki ulosottonsa ja velkansa pois? En ole ymmärtänyt, miksi heillä velan maksun jälkeen säilyy maksuhäiriömerkintä. Tällainen henkilö ei saa vuokra-asuntoa, puhelinta, verkkopankkitunnuksia eikä sähkösopimusta. Hieno uutinen on, että 1.12.2022 as

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme