Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan ennakkotiedote

Jaa

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta pitää ensimmäisen kokouksensa tiistaina 17. tammikuuta klo 16. Lautakunta käsittelee uuden toimialan tämän vuoden toimintasuunnitelman ja tulosbudjetit.

Vuoden 2023 toimintasuunnitelma – entistä vahvempaa tukea helsinkiläisille

Toimialan tehtävänä on edistää helsinkiläisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta sekä tarjota tarpeenmukaiset palvelut ja sujuva hoitoon ja palveluun pääsy.  
 
”Roolimme helsinkiläisten arjen turvallisuuden edistämisessä ja varmistamisessa vahvistui, kun Helsingin sosiaali- ja terveystoimiala ja pelastuslaitos yhdistyivät osana kansallista sote-uudistusta. Ammattilaistemme yhteisellä työllä pystymme tarjoamaan helsinkiläisille entistä vahvempaa tukea heidän arkeensa”, uuden toimialan toimialajohtaja Juha Jolkkonen kertoo. 

Koronapandemian aiheuttamasta hoito- ja palveluvelasta huolimatta etsimme keinoja nopeuttaa kaupunkilaisten kiireettömään hoitoon ja palveluun pääsyä muun muassa lisäämällä digitaalisia palveluja ja itsehoidon mahdollisuuksia. Palvelulupauksemme mukaisesti digitaaliset palvelut ovat käytössä ympäri vuorokauden ja vastaamme niiden kautta tulleisiin yhteydenottoihin kahden arkipäivän kuluessa.  

Lisäämme edelleen Maisa-asiakasportaalin käyttöä ja jatkamme Apotti-järjestelmän kehittämistä yhdessä Apotti Oy:n kanssa, jotta se tukee nykyistä paremmin myös ammattilaisten työtä.  

Tuemme kaupunkilaisia heidän arjessaan ja puutumme varhaisessa vaiheessa terveydellisiin ja sosiaalisiin ongelmiin. Perustamme tänä vuonna esimerkiksi päihteitä käyttäville nuorille oman nuorisoaseman ja avaamme neljännen matalan kynnyksen Mieppi mielenterveyspalvelupisteen Pasilaan.  

Henkilöstön saatavuus ja pysyvyys on tänä vuonna yksi meidän tärkeimmistä tavoitteistamme. Sitoudumme hyvään esihenkilötyöhön, mahdollistamme henkilöstöllemme jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittämisen ja luomme ilmapiirin, joka kannustaa oman työn kehittämiseen. Panostamme myös palkkakehitykseen ja rekrytointiin. Lisäämme kansainvälistä rekrytointia erityisesti ikääntyneiden palveluihin. 

Toimintasuunnitelmassa kuvaamme, miten helsinkiläisten sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluja kehitetään ja uudistetaan, sekä miten toteutamme tänä vuonna toimialan palveluissa kaupunkistrategian, palvelustrategian sekä pelastustoimen palvelutasopäätöksen tavoitteita.

Lisätietoa: 

Vuoden 2023 tulosbudjetit valtion rahoitusmallia tulee uudistaa 

Kansallinen sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen uudistus toi Helsinkiin rahoituksen muutoksen. Helsinki järjestää jatkossakin kaupunkilaisille sosiaali-, terveys- ja pelastoimen palveluja, mutta palvelut rahoittaa valtio.

Valtion kokonaisrahoitus Helsingille sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelujen järjestämiseen tälle vuodelle on 2 585,4 miljoonaa euroa. Tämä sisältää myös HUS-yhtymälle erikoissairaanhoidon palvelujen tuottamiseen kohdennettavan rahoituksen. Toimialan kokonaismenot ovat 2 761,8 miljoonaa ja tulot 189,1 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos sisältäen poistot on 3,3 miljoonaa euroa alijäämäinen. 

Toimialan järjestämien palvelujen kokonaisrahoitus muodostuu valtiolta saatavasta yleiskatteellisesta laskennallisesta rahoituksesta, asiakasmaksutuloista ja muista toimintatuotoista, kuten hankeavustuksista.  

”Riittävien, helsinkiläisten tarvitsemien palvelujen järjestäminen nykyisellä rahoitusmallilla on tulevaisuudessa vaikeaa. Valtion tulee uudistaa rahoitusmallia ja ottaa siinä huomioon muun muassa Helsingin erityispiirteet, tuotantokustannusten erot muihin alueisiin verrattuna sekä todellinen, eri syistä tapahtuva kustannusten nousu. Riittävä rahoitus koronapandemian aiheuttaman hoito- ja palveluvelan hoitamiseen tulee myös varmistaa”, toimialajohtaja Juha Jolkkonen toteaa. 

Lisätietoa:  

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan verkkosivuilla. Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen. 

 

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 20.12.20.12.2022 20:41:38 EET | Tiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta piti kokouksen tiistaina 20. joulukuuta. Kokouksen päätöstiedote on kaupungin verkkosivuilla. Tämä oli vuodesta 2013 toimineen sosiaali- ja terveyslautakunnan viimeinen kokous. Tammikuussa 2023 aloittaa uusi sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta. Kaupunginvaltuusto valitsi (23.11.) toimikaudekseen lautakuntaan 13 jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Muualla Suomessa sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy 1.1.2023 hyvinvointialueille. Tämä ei koske Helsinkiä. Helsinki vastaa edelleen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelujen järjestämisestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme