Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan ennakkotiedote

Jaa
Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan kokous on tiistaina 28. maaliskuuta klo 16.15. Lautakunta käsittelee muun muassa terveysasemien lääkäripalvelujen palvelusetelin arvon nostamista ja sisällön laajentamista.

Lautakunnalle esitetään, että terveysaseman lääkärin vastaanoton palvelusetelin arvoa nostettaisiin. Samalla esitetään, että palveluseteliin otettaisiin mukaan ajokorttitodistus ja T-todistus.

Palveluseteli nopeuttaa osaltaan helsinkiläisten kiireettömään hoitoon pääsyä ja parantaa palvelujen saatavuutta tilanteessa, jossa puretaan koronapandemian aiheuttamaa hoitovelkaa ja varaudutaan hoitotakuun tiukentumiseen syksyllä 2023.

Yleislääkärin vastaanottokäynti on helsinkiläisille maksuton sekä terveysasemalla että yksityislääkärillä kaupungin myöntämällä palvelusetelillä. Ajokorttitodistuksesta ja T-todistuksesta asiakas sen sijaan maksaa molemmissa saman omavastuuosuuden kuin nykyisinkin. T-todistuksen maksu asiakkaalle on 40,90 ja ajokorttitodistuksen 49,20 euroa.

Yleislääkärivastaanoton palveluseteli on ollut Helsingissä pysyvästi käytössä jo vuodesta 2021 lähtien. Ennen varsinaista käyttöönottoa palveluseteliä kokeiltiin reilun puolentoista vuoden ajan. Palveluseteleitä myönnettiin vuonna 2021 lähes 18 500 ja vuonna 2022 noin 12 000. Palveluselin kustannukset olivat kaupungille vuonna 2021 noin 1,4 miljoonaa ja vuonna 2022 noin miljoona euroa.

Lisätietoa: johtava ylilääkäri Riitta Hietala, riitta.hietala@hel.fi, p. 09 310 6979.

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan verkkosivuilla. 

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme