Helsingin yliopisto

Sosiaalitieteiden kandiohjelmaan voi pyrkiä verkkokurssin ja näyttökokeen kautta

Jaa

Helsingin yliopisto tarjoaa aivan uuden väylän päästä opiskelijaksi sosiaalitieteiden kandiohjelmaan. Verkkokurssi ja siihen liittyvä näyttökoe korvaavat perinteisen valintakokeen ja tarjoavat vaihtoehdon todistusvalinnan rinnalle keväällä 2020.

Yhteiskunta tänään on verkkokurssi, jonka suorittamalla on keväästä 2020 alkaen mahdollista päästä Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelman tai Tampereen yliopiston yhteiskuntatutkimuksen opiskelijaksi.

Helsingin yliopistoon hakeneet ja verkkokurssin parhaiten suorittaneet hakijat pääsevät näyttökokeeseen. Sen perusteella valitaan sosiaalitieteiden kandiohjelman uudet opiskelijat niiden lisäksi, jotka pääsevät opiskelemaan todistusvalinnan kautta. Perinteistä valintakoetta ei siis ole lainkaan.

Verkkokurssille voi ilmoittautua joko Helsingin yliopiston tai Tampereen yliopiston kautta. Suoritus tehdään yliopistojen yhteisellä Digicampus-alustalla. Samalla suorituksella voi hakea molempiin hakukohteisiin. 

- Kurssilla on nyt meneillään itseopiskeluvaihe, jossa tutustutaan sisältöihin ja harjoitellaan verkko-opiskelualustan käyttöä, kertoo Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelman johtaja Arho Toikka

 

Verkkokurssilla saa hyvää kokemusta yliopisto-opiskelusta

Kurssille sekä yhteishakuun pitää ilmoittautua 1. huhtikuuta kello 15 mennessä ja itseopiskeluvaiheen tehtävät tehdä viimeistään 5. huhtikuuta. Tämän jälkeen kurssi etenee viikoittain vaihtuvin teemoin, joihin liittyvät tehtävät pisteytetään. Parhaat pisteet kurssilla saaneista kutsutaan näyttökokeeseen, josta lopullinen valinta tehdään.

– Verkkokurssilla voi olla monipuolista sisältöä kandiohjelman eri teemoista ja opintosuunnista. Näin se antaa hyvän ikkunan siihen, mitä opiskelemaan päässeillä on edessään, Toikka sanoo.

– Opiskelu verkkokurssilla on myös pedagogisesti ja kokemuksena lähempänä sosiaalitieteiden opiskelua yliopistolla kuin pääsykokeeseen pänttääminen, Toikka toteaa.

Kurssi on viiden opintopisteen laajuinen ja kuuluu sosiaalitieteiden kandiohjelman syksyllä 2020 uudistuviin perusopintoihin. Siinä tapauksessa, että ei tule valituksi yliopistoon, voi opintoja halutessaan jatkaa Avoimessa yliopistossa

Lisätietoa ja tarkemmat ohjeet Opintopolku.fi -palvelussa: Sosiaalitieteiden kandiohjelma, valtiotieteiden kandidaatti ja maisteri (3v + 2v) > Hakeminen > Valintaperusteet > Kurssivalinta


Lisätiedot:
Arho Toikka
Puh. 050-4489180
arho.toikka@helsinki.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pasi Komulainen, viestinnän asiantuntija, Puh.050-5398523, pasi.komulainen@helsinki.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Avoimia aineistoja tutkimuksen ja opetuksen tueksi1.4.2020 12:03:39 EESTTiedote

Etsitkö aineistoa tutkimuksen tai opetuksen tarpeisiin, mutta kirjastot pysyvät suljettuina ja e-kirjojen lukuoikeudet on varattu? Avointen aineistojen merkitys korostuu koronavirustilanteen aikana. Listasimme avointen aineistojen palveluja erityisesti humanististen ja yhteiskuntatieteellisten alojen tutkimuksen ja opetuksen tueksi. Näihin sisältöihin pääset käsiksi ajasta, paikasta ja organisaatiosta riippumatta. Lista ei ole tyhjentävä mutta auttaa alkuun. Avointen tieteellisten julkaisujen palveluja Avointen monografioiden ja kokoomateosten palveluja ja kustantajia Directory of Open Access Books (DOAB) OAPEN Library OpenEdition Open Book Publishers Open Humanities Press Suomalaisen Kirjallisuuden Seura: SKS Open Access Publications, digitoituja kirjoja Svenska litteratursällskapet i Finland Suomalaiset yliopistopainot: Tampere University Press OA Books, Helsinki University Press, Helda Open Books De Gruyter Open Access Book Library Brill: Open Access Portal Toward an Open Monograph

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme