Hyvinvointiala HALI ry

Sote-lausujat näkevät ongelmia ostopalvelujen rajoittamisessa

Jaa

Selvästi useampi kuin joka kolmas lausunnon antajista näkee hallituksen sote-esityksessä ongelmia siinä, että esitys pyrkii rajoittamaan ostopalveluja. HALI käy lausuntoja läpi parhaillaan. Lausunnoista on luettu nyt puolet.

Lausunnonantajat ovat kiinnittäneet huomiota erityisesti siihen, että monituottajuus parantaa palvelujen saatavuutta tai yhdenvertaisuutta.

- Tämä on tärkeä huomio. Kunnat tai kuntayhtymät ovat usein hankkineet palveluja juuri näistä syistä. Ostopalvelujen myötä on paitsi purettu omia jonoja ja kiritetty omaa palvelutuotantoa, myös haettu kokonaan uusia toimintatapoja saatavuuden parantamiseksi, sanoo HALI:n toimitusjohtaja Ulla-Maija Rajakangas.

Palvelujen saatavuuden ja yhdenvertaisuuden parantaminen on keskeisimpiä sote-uudistukselle asetettuja tavoitteita.

- Sote-uudistuksessa on jatkettava toimivia yhteistyörakenteita julkisten ja yksityisten välillä ja kehitettävä uusia. Kaikki resurssit ja innovointivoima tarvitaan selättämään nykyjärjestelmän ongelmat. On vaikea käsittää, miksi yritysten ja järjestöjen tarjoamia hyötyjä ja mahdollisuuksia halutaan sen sijaan karsia, Rajakangas ihmettelee.

HALI tulee muodostamaan oman lausuntokoosteen perustuen kaikkiin annettuihin lausuntoihin. Lausuntokooste sekä muut sote-uudistusta koskevat materiaalit löytyvät jatkossa HALIn sote-sivustolta.

Ulla-Maija Rajakangas

toimitusjohtaja

Hyvinvointiala HALI ry

ulla-maija.rajakangas@hyvinvointiala.fi

p. 0400 374 164

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinvointiala HALI ry
Hyvinvointiala HALI ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://www.hyvinvointiala.fi

Hyvinvointiala HALI ry edistää yksityisten sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen palveluja tuottavien yritysten ja järjestöjen toimintaedellytyksiä ja neuvottelee alan yleissitovat työehtosopimukset. HALI valvoo jäsentensä yhteisiä etuja ja neuvoo työoikeudellisissa ja elinkeinopolitiikan kysymyksissä. Sen 1550 jäsentä työllistävät 95 000 sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen ammattilaista. HALI on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsen. HALIn jäsenet tuottavat mm. vanhuspalveluita, lasten ja nuorten palveluita, lääkäripalveluita, kuntoutusta, suun terveydenhuoltoa, päihde- ja mielenterveyspalveluita sekä toimivat alan järjestötyössä. www.hyvinvointiala.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinvointiala HALI ry

Yksityiset palveluntuottajat nopeasti valmiita tekemään 25 000 koronatestiä päivässä23.10.2020 14:25:12 EESTTiedote

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen kertoi tänään Kansan Uutisissa, että valmistelu COVID-19-virusosoitustestien sairausvakuutuskorvauksen nostamisesta 150 euroon käynnistyy. Ministeri Pekosen mukaan korvaus tulee käyttöön sekä yksityisasiakkaiden Kela-korvauksissa että työterveyshuollossa. Tämä tarkoittaisi sitä, että testien kustannuksia ei sisällytettäisi työterveyshuollon korvausten enimmäismäärään, jolloin korvaus työterveyshuollon järjestävälle työnantajalle on aina 150 euroa.

Elinkeinoelämän järjestöt: Suojautumisen kustannukset korvattava myös yksityisille toimijoille16.10.2020 13:00:00 EESTTiedote

Suojamateriaalien kulutus hyvinvointipalveluissa on moninkertaistunut koronapandemian aikana. Normaaliolosuhteista poikkeava suojautuminen jatkunee vielä ensi kesään, mahdollisesti kauemminkin. Suojautumisesta on aiheutunut jo nyt kymmenien miljoonien eurojen lisäkustannukset yksityisen sektorin palveluntuottajille. Valtio on luvannut korvata täysimääräisesti kunnille ja kuntayhtymille koronapandemiasta aiheutuneet lisäkustannukset. Kustannusten korvaamisesta myös yksityisen sektorin palveluntuottajille tarvitaan pikaisesti kansallinen päätös.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme