Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Sote-uudistus etenee eduskuntaan – sosiaalihuolto näyttävä uudistuksessa vahvemmin

Jaa

Sote-uudistus on nyt askeleen lähempänä, kun sosiaali- ja terveysvaliokunta kertoi 15.6. puoltavansa uudistuksen hyväksymistä. Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia pitää tärkeänä, että sote-uudistus nyt viimein etenee.

Avainasemassa ovat hyvinvointialueet, joiden tehtävänä on huolehtia uudistuksen toimeenpanosta.

Hyvinvointialueiden väliaikaiset valmistelutoimielimet aloittavat työnsä 1.7.2021. Niiden on huolehdittava siitä, että henkilöstön osaamista hyödynnetään ja se otetaan mukaan valmisteluprosessiin. Näin voidaan taata palvelujen laatu ja sujuvuus sekä edistää henkilöstön hyvinvointia.

- Sosiaalihuolto on saatava nyt vahvemmin näkyville sote-uudistuksessa. Ottaen huomioon, että sosiaalihuolto työllistää enemmän kuin terveydenhuolto, keskustelun painopiste on ollut liiaksi yksinomaan terveydenhuollon kysymyksissä. Sotepalveluiden integraatio ja -uudistus saadaan onnistumaan, kun palvelut ovat tasavertaisesti esillä ja kehittämisen alla, sanoo Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio.

Sote-uudistuksessa sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen siirtyy 2023 kunnilta ja kuntayhtymiltä 21 hyvinvointialueelle, Helsingin kaupungille ja HUS-yhtymälle. Sote-henkilöstö siirtyy uusien työnantajien palvelukseen liikkeenluovutuksella.

Uudistus tarkoittaa, että työntekijöiden palkat pitää harmonisoida. Talentian mielestä palkat on yhdenmukaistettava niin, että samasta työstä on maksettava palkka korkeimpien palkkojen mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Ratamestarinkatu 11
00520 HELSINKI

Vaihde: +358 9 3158 6000, toimisto@talentia.fihttps://www.talentia.fi

Ammattijärjestö Talentia ajaa ja valvoo korkeasti koulutettujen sosiaalialan ammattilaisten palkkauksellisia ja ammatillisia etuja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme