Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Sovittelulautakunta ryhtyy ratkomaan kunta-alan riitaa – JHL:n Niemi-Laine: Tilanne on erittäin vaikea

Jaa

Työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut sovittelulautakunnan ratkomaan kunta-alan työehtoriitaa. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala esitti lautakunnan asettamista.

Sovittelulautakunnan tehtävänä on etsiä ratkaisuja erittäin vaikeisiin työehtoriitoihin. Kunta-alan työehtoneuvottelut on nyt luokiteltu tällaisiksi.

– Kunta-alan työehtoneuvottelut ovat nyt ajautuneet siihen pisteeseen, että lautakunta näyttää olevan valtakunnansovittelijan viimeinen keino saada sopu aikaiseksi. Neuvottelumaasto on kieltämättä hyvin vaikea, mutta on erittäin valitettavaa, että sovittelua ei enää jatketa pelkästään neuvotteluosapuolten kanssa, toteaa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Niemi-Laine muistuttaa, että sekä järjestöt että valtakunnansovittelija ovat tiiviisti mukana lautakunnan työskentelyssä. Lautakunnan esitys tulee aikanaan myös osapuolten hallintojen käsiteltäväksi.

– Tulemme toimimaan asiantuntijoina, joita lautakunta kuulee ja joiden näkemyksiä se tulee ottamaan huomioon. JHL:lle on tärkeää, että koko kunta-alalle saadaan palkkaohjelma, jonka on kohdistuttava erityisesti alimpiin palkkatasoihin niin, että korotukset ovat selvästi euromääräisiä. Palkkaohjelma on meille kynnyskysymys, Niemi-Laine toteaa.

Sovittelulautakunnan puheenjohtajana toimii alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen ja varapuheenjohtajana työelämäprofessori Martti Hetemäki.

Lautakunnan jäsenet ovat:
JHL:n pitkäaikainen kunta-alan neuvottelupäällikkö Jouko Launonen
oikeustieteiden kandidaatti Jukka Kauppala
oikeustieteiden kandidaatti Leila Kostiainen
budjettineuvos Tanja Rantanen
varatuomari Jouni Ekuri
valtiotieteiden maisteri Tapani Tölli
kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.


…..
Lisätiedot: puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, 040 702 4772

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on hyvinvoinnin ammattilaisia ja opiskelijoita yhdistävä ammattiliitto kunnissa, valtiolla ja yksityisissä hyvinvointipalveluissa. Hyvinvointipalveluja tuottavia jäseniä meillä on noin 165 000. JHL on SAK:n jäsenjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme