Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Soweto Gospel Choir Savoy-teatteriin marraskuussa

Jaa

Maailmankuulu Soweto Gospel Choir Etelä-Afrikasta esiintyy Savoy-teatterissa marraskuussa. Kuoro levittää rauhansanomaa edesmenneen Nelson Mandelan hengessä.

Picture: Zach Ciaburri
Picture: Zach Ciaburri

Soweto Gospel Choir on Nelson Mandelan lanseeraaman hivistä ja aidsista tiedottavan hyväntekeväisyyskampanjan 46664 lähettiläs. Soweto Gospel -kuorolla on myös oma AIDS-orpoja tukeva säätiö ja se esiintyy kotimaassaan lukuisissa hyväntekeväisyystilaisuuksissa. Yhtye muistetaan myös vuoden 2012 jalkapallon MM-kisojen mainoskampanjavideoista, joissa se esiintyi yhdessä U2-yhtyeen kanssa.

Kuoron ohjelmisto on yhdistelmä gospelia, negrospirituaaleja, reggaeta ja pop-musiikkia. Vahvaan eteläafrikkalaiseen lauluperinteeseen nojaavaa esiintymistä ryydittävät kitara, basso, rummut, kosketinsoittimet ja eloisa tanssi. 

David Mulovhedzin ja Beverly Bryerin Johannesburgin Sowetossa perustama kuoro syntyi koelaulujen kautta vuonna 2002. Jo samana vuonna ilmestyi kuoron ensimmäinen levy Voices From Heaven, joka nopeasti päätyi Yhdysvalloissa ykkössijalle Billboardin maailmanmusiikin listalla. Kaksi Grammy-palkintoa voittanut kuoro on julkaissut kuusi levyä, joista viimeisin, Divine Decade, on vuodelta 2013.

U2-yhtyeen ja Bonon ohella kuoro on tehnyt yhteistyötä ja levyttänyt esimerkiksi Robert Plantin ja Peter Gabrielin kanssa.

Soweto Gospel Choir

Savoy-teatteri

pe 9.11. klo 19

la 10.11. klo 19

Soweto Gospel Choir, kotisivu

Soweto Gospel Choir

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja yhtyeen haastattelupyynnöt:
tiedottaja-tuottaja Sirpa Hynninen: 050 428 0365 sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Picture: Zach Ciaburri
Picture: Zach Ciaburri
Lataa
Picture: Andy Phillipson
Picture: Andy Phillipson
Lataa
Picture: Gerard Rowan
Picture: Gerard Rowan
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 13403, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

///KORJATTU TIEDOTE/// Helsingin mallin uudet hankkeet aloittavat tammikuussa 201915.11.2018 19:36Tiedote

Alueellisen ja osallistavan kulttuurityön eli Helsingin mallin uuden kauden 2019–2021 hankkeet on valittu. Valtaosa mukaan valituista toimijoista on ollut mukana mallin pilottikaudella 2016–2018, uusina aloittavat Suomalainen Barokkiorkesteri sekä Teatteri Tuike. Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaosto päätti Helsingin mallin avustusten kohdentumisesta kokouksessaan 15.11.2018. Tänään klo 18:07 lähetetyssä tiedotteessa oli Suomen Kansallisteatterin Osakeyhtiön hanke kirjattu virheellisesti Vuosaareen suuntautuvaksi hankkeeksi. Hanke toteutetaan Kannelmäen ja Malminkartanon alueella. Tieto on korjattu alla olevaan listaukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme