Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Soweto Gospel Choir Savoy-teatteriin marraskuussa

Jaa

Maailmankuulu Soweto Gospel Choir Etelä-Afrikasta esiintyy Savoy-teatterissa marraskuussa. Kuoro levittää rauhansanomaa edesmenneen Nelson Mandelan hengessä.

Picture: Zach Ciaburri
Picture: Zach Ciaburri

Soweto Gospel Choir on Nelson Mandelan lanseeraaman hivistä ja aidsista tiedottavan hyväntekeväisyyskampanjan 46664 lähettiläs. Soweto Gospel -kuorolla on myös oma AIDS-orpoja tukeva säätiö ja se esiintyy kotimaassaan lukuisissa hyväntekeväisyystilaisuuksissa. Yhtye muistetaan myös vuoden 2012 jalkapallon MM-kisojen mainoskampanjavideoista, joissa se esiintyi yhdessä U2-yhtyeen kanssa.

Kuoron ohjelmisto on yhdistelmä gospelia, negrospirituaaleja, reggaeta ja pop-musiikkia. Vahvaan eteläafrikkalaiseen lauluperinteeseen nojaavaa esiintymistä ryydittävät kitara, basso, rummut, kosketinsoittimet ja eloisa tanssi. 

David Mulovhedzin ja Beverly Bryerin Johannesburgin Sowetossa perustama kuoro syntyi koelaulujen kautta vuonna 2002. Jo samana vuonna ilmestyi kuoron ensimmäinen levy Voices From Heaven, joka nopeasti päätyi Yhdysvalloissa ykkössijalle Billboardin maailmanmusiikin listalla. Kaksi Grammy-palkintoa voittanut kuoro on julkaissut kuusi levyä, joista viimeisin, Divine Decade, on vuodelta 2013.

U2-yhtyeen ja Bonon ohella kuoro on tehnyt yhteistyötä ja levyttänyt esimerkiksi Robert Plantin ja Peter Gabrielin kanssa.

Soweto Gospel Choir

Savoy-teatteri

pe 9.11. klo 19

la 10.11. klo 19

Soweto Gospel Choir, kotisivu

Soweto Gospel Choir

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja yhtyeen haastattelupyynnöt:
tiedottaja-tuottaja Sirpa Hynninen: 050 428 0365 sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Picture: Zach Ciaburri
Picture: Zach Ciaburri
Lataa
Picture: Andy Phillipson
Picture: Andy Phillipson
Lataa
Picture: Gerard Rowan
Picture: Gerard Rowan
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 13403, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

School Action Day liikuttaa jälleen tuhansia oppilaita19.9.2018 09:00Tiedote

School Action Day 2018 on osa Euroopan urheiluviikkoa (European Week of Sport, EWoS), joka on Euroopan komission aloite liikunnan lisäämiseksi. Suomessa urheiluviikkoa vietetään lasten ja nuorten liikkumisen merkeissä. Viikon päätapahtuma School Action Day on yksi Euroopan suurimmista koululaisten liikuntatapahtumista. Tapahtuma järjestetään tiistaina 25.9.2018 Töölön Kisahallin ympäristössä ja se liikuttaa yli 7000 pääkaupunkiseudun koululaista.

Sacred Music Helsinki tuo esille uskonnollista musiikkia14.9.2018 12:00Tiedote

Uusi musiikkifestivaali Sacred Music Helsinki järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa 20.-23.9.2018. Tapahtuman tarkoituksena on tutustuttaa yleisöä eri uskontojen piirissä esitettävään musiikkiin sekä ulkomaalaisten että kotimaisten yhtyeiden, kuorojen ja solistien esittämänä. Sacred Music -festivaali on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton tapahtuma. Konserttien lisäksi järjestetään seminaareja, esitelmiä ja elokuvia. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä vuosittainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme