MessukeskusMessukeskus

Span22 -puusiltakilpailun voittajat

Jaa

Rakennustekniikan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille suunnatun SPAN-siltakilpailun tavoitteena on aktivoida alan opiskelijoita rakennesuunnittelun pariin ja edistää tulevien opiskelijoiden kiinnostusta alaa kohtaan. SPAN-siltakilpailu järjestettiin tänä vuonna jo kuudetta kertaa.

Kuva:Messukeskus
Kuva:Messukeskus

Päätuomarina toimineen Pekka Talaskiven (RIL, Tekninen johtaja) mukaan SPAN-siltakilpailu on tärkeä verkostoitumiskeino tuleville sillanrakentamisen ammattilaisille. Rakentaminen sujui erityisen hyvässä hengessä kilpailijoiden kannustaessa toinen toisiaan. Kaikki kilpailijat olivat valmistautuneet hyvin. Mukana oli kolme joukkuetta. Turun Ammattikorkeakoulun Siltakeisarit sekä Siltamaakarit, Aalto-yliopiston edustuksena Vääntö.

Palkintokategorioina ovat suunnittelu, esteettisyys ja kestävyys. Esteettisimmän sillan tittelin sai Siltamaakarit. Heidän siltansa palkittiin 1500 euron stipendillä. Voittoa perusteltiin siroudella ja tarkalla viimeistelyllä.

Joukkue, jonka sillan ennalta arvioitu kantavuus on lähimpänä koestuksen tulosta, niin ikään Siltamaakareiden silta palkittiin 1500 euron stipendillä. Kantavuuden ero alkuperäiseen laskelmaan oli 13,2 prosenttia.

Kestävin silta, Siltakeisareiden silta, sai 2000 euron stipendin. Sillan kantavuus oli 254,1 kg.

Aalto-yliopiston joukkue Vääntö sai tuomaristolta erityismaininnan turvallisimman sillan suunnittelusta, sillä kestävyys oli yli 50 prosenttia parempi kuin laskelmissa.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat teknologiapäällikkö Joona Pulkkinen (Sweco), projektipäällikkö Miro Kierros (Ramboll), toimittaja Daniel Wallenius (Rakennuslehti), Mika Keskisalo (Rakennusinsinöörit ja arkkitehdit RIA ry) ja tekninen johtaja Pekka Talaskivi (RIL)

FinnBuild on rakentamisen ja talotekniikka-alan suurin tapahtuma Suomessa niin osallistuvien yritysten, kävijöiden lukumäärällä kuin näyttelypinta-alalla mitattuna. Se järjestetään normaalioloissa joka toinen vuosi. Vuonna 2018 tapahtumassa vieraili yli 25 000 kävijää.

finnbuild.fiLinkedInTwitter

Lisätiedot: Messukeskus, tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com, puh. 050 555 6183, raadin puheenjohtaja, Pekka Talaskivi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva:Messukeskus
Kuva:Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkamessut 2023 -ohjelmassa uusimmat kohdevinkit, kulttuuria ja vastuullisuusasiaa2.12.2022 14:30:54 EET | Tiedote

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matka 2023 -ohjelman julkistus on aloitettu tapahtuman nettisivuilla. Ohjelmassa nousee uusia tuulia matkakohteista viimeisen kolmen vuoden ajalta sekä värikkäitä esityksiä ympäri maailman. Matkamessujen partnerimaa Kreikka on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.1.2023 (ammattilaispäivä 19.1.23).

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee upeat rakennetut moottoripyörät25.11.2022 14:13:47 EET | Tiedote

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee kolmen vuoden tauon jälkeen MP 23 moottoripyörämessujen yhteydessä rakennettuja moottoripyöriä, jotka kisaavat neljässä sarjassa. Näyttelyyn voi ilmoittaa moottoripyöriä ja mopoja vuoden loppuun asti. Tapahtuma on ainutlaatuinen ja ainoa rakennettujen moottoripyörien tapahtuma, joka järjestetään tässä mittakaavassa kaupallisen tapahtuman yhteydessä Euroopassa. MP 23 -messut järjestetään 3. – 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme