Sponsor Capital Oy

Sponsor Capital keräsi 202 miljoonaa euroa viidenteen rahastoonsa

Jaa

19.8.2020 - Pääomasijoitusyhtiö Sponsor Capitalin viides rahasto, Sponsor Fund V Ky, keräsi ensimmäiseen ja samalla lopulliseen sulkemiseensa mennessä 202 miljoonaa euroa. Sponsor Capitalin partnereiden rinnakkaissijoituksen myötä rahaston ja partnereiden yhteinen sijoituskapasiteetti on 216 miljoonaa euroa. Erittäin haastavassa markkinatilanteessa toteutettu varainkeruu ylitti tavoitemääränsä ja se toteutettiin alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Vain valikoiduille sijoittajille suunnattu varainkeruu toteutettiin kevään ja alkukesän aikana. Rahasto sai erittäin vahvan vastaanoton erityisesti Sponsor Capitalin aikaisempien rahastojen sijoittajien taholta. Yli 80% Sponsor Fund V Ky:n pääomasta tulee sijoittajilta, jotka ovat Sponsor Capitalin nykyisiä rahastosijoittajia, ja lähes 50% sijoittajilta, jotka ovat sijoittaneet kaikkiin Sponsor Capitalin rahastoihin jo vuodesta 1997 lähtien. Rahaston sijoittajapohja koostuu suomalaisista ja kansainvälisistä institutionaalisista sijoittajista.

Uusi rahasto jatkaa Sponsor Capitalin aikaisempien rahastojen menestyksellistä strategiaa ja keskittyy merkittävän kasvun rakentamiseen menestyneissä kasvavissa pienissä ja keskisuurissa suomalaisissa yrityksissä. Teemme lähtökohtaisesti sijoituksia yrityksiin, joilla on sitoutunut johto, vakiintunut markkina-asema, positiivinen ja ennakoitava kassavirta sekä vahvaa kasvu- ja kehityspotentiaalia. Tyypillisesti kohdeyhtiömme liikevaihto on sijoitushetkellä 15-150 miljoonaa euroa. Teemme myös sijoituksia pienempiin yrityksiin, jos suunnitteilla on merkittäviä kasvuhankkeita, kuten yritys- ja toimialajärjestelyjä. Tyypillisiä sijoitustilanteita ovat yrityksen kasvun ja kansainvälistymisen vauhdittaminen, toimialajärjestelyt, suuryritysten spin-off tilanteet ja perheyhtiöiden sukupolvenvaihdokset

”Olemme erittäin kiitollisia siitä luottamuksesta, jota rahaston sijoittajat osoittivat uutta rahastoamme kohtaan. Uskon sen omalta osaltaan todistavan, että pitkäjänteinen ja systemaattinen työmme portfolioyhtiöiden kanssa ja valitsemamme sijoitusstrategia ovat edelleenkin tuloksia tuottavia, toimintamme keskeisiä kulmakiviä. Sijoittajien luottamuksen ansiosta varainkeruu kyettiin toteuttamaan keväällä ja alkukesällä täysin poikkeuksellisissa markkinaolosuhteissa ja pystyimme saavuttamaan asettamamme tavoitteen niin rahaston koon, sijoittajarakenteen kuin aikataulunkin osalta”, sanoo Sponsor Capitalin toimitusjohtaja Juhani Kalliovaara.

Sponsor Capital on suomalainen vuonna 1997 perustettu pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa pieniin ja keskisuuriin yhtiöihin. Sijoituskohteemme ovat suomalaisia yhtiöitä, jotka toimivat kotimaassa tai ovat jo laajentuneet ulkomaille. Perustamisestaan lähtien Sponsor Capitalin rahastoihin on sijoitettu lähes 800 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä Sponsor Capital hallinnoi aktiivisesti yhteensä 428 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja. Toimintansa aikana Sponsor Capital on sijoittanut 31 suomalaiseen yritykseen ml. Teleste, Exel, MedOne, Realia, Saunatec, Pouttu, Barona, Lindorff, Indoor Group, Lehtipiste, Plastiroll, Tikomet ja Espotel.

Sponsor Capitalin tämänhetkiseen portfolioon kuuluvat mm. Suomen johtava henkilökohtaisiin apuvälineisiin keskittynyt Haltija, yksi pohjoismaiden johtavista talous- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistoja ja palveluita kehittävistä palveluntarjoajista Accountor Group, pohjoismaiden johtava kodin käyttötavaroiden valmistaja Orthex, yksi Suomen johtavista henkilöstöpalveluyrityksistä StaffPoint, yksi Suomen johtavista elintarvikeyrityksistä Myllyn Paras, pohjoismainen johtava moottoriajoneuvotuotteiden tukkuri Duell, työkoneiden globaali valovalmistaja Nordic Lights ja yksi Euroopan johtavista polkupyöräkomponenttien valmistajista Herrmans Bike Components.

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Juhani Kalliovaara
Sponsor Capital
Puh. +358 40 588 0100
juhani.kalliovaara(a)sponsor.fi,
www.sponsor.fi

Tietoja julkaisijasta

Sponsor Capital Oy
Sponsor Capital Oy
Mannerheimintie 4
00100 HELSINKI

09 680 3300https://www.sponsor.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sponsor Capital Oy

Likeit ja Nepton yhdistävät voimansa - Yhdistynyt Likeit Nepton Group on vahva henkilöstöhallinnon, työajanseurannan, taloushallinnon ja analytiikan SaaS-palveluita toimittava ohjelmistokonserni5.1.2021 14:30:00 EET | Tiedote

Likeit on työvoimaintensiivisten alojen SaaS- ja taloushallintopalveluiden toimittaja. Nepton on Suomen suositelluin työajanseurannan SaaS-toimittaja. Molemmat yhtiöt tunnetaan myös HR-ratkaisustaan sekä vuorosuunnittelun lisäpalvelusta. Yhtiöt ovat kasvaneet nopeasti, kannattavasti ja jatkuvasti laajentaneet palveluidensa toiminnallista kattavuutta.

Ekokuljetus JNH Oy, Finells Transport Ab ja Pohjanmaan Hyötykäyttö Oy:n Kokkolan liiketoiminta yhdistyvät. Tavoitteena yhdessä jatkaa kasvua ja kehittää kierrätystoimialaa2.9.2020 10:40:14 EEST | Tiedote

Ekokuljetus JNH Oy, Finells Transport Ab ja Pohjanmaan Hyötykäyttö Oy:n Kokkolan liiketoiminta liittyvät tänään toteutetulla yrityskaupalla yhteen. Yhtiöt muodostavat jatkossa toisiaan hyvin sekä maantieteellisesti että palvelutarjonnaltaan täydentävän ympäristöpalvelukonsernin. Sponsor Capital Oy:n hallinnoima pääomarahasto tulee konserniin uudeksi omistajaksi yhdessä perustajayrittäjien kanssa.

Sponsor Capital lanserar sin femte fond på 202 miljoner euro20.8.2020 09:51:57 EEST | Tiedote

19.8.2020 - Investeringsbolaget Sponsor Capitals har rest sin femte fond, Sponsor Fund V Ky, som vid den första och samtidigt sista stängningen uppgick till 202 miljoner euro. Den totala investeringskapaciteten uppgår till 216 miljoner euro tack vare de direkta investeringar som Sponsors nyckelpersoner gör parallellt med fonden. Fondresningen genomfördes under ett synnerligen utmanande marknadsläge, men trots detta överstegs målstorleken och fondresningen genomfördes inom utsatt tid. Fondresningen riktade sig enbart till utvalda investerare och genomfördes under våren och försommaren. Fonden fick ett mycket starkt mottagande, inte minst bland dem som investerat i Sponsor Capitals tidigare fonder. Över 80 procent av kapitalet i Sponsor Fund V Ky kommer från investerare som är Sponsor Capitals nuvarande fondinvesterare och närmare 50 procent från investerare som har investerat i alla Sponsor Capitals fonder sedan år 1997. Investerarbasen i fonden består av finländska och internationella