Kustantamo S&S

S&S:n kesän ja syksyn 2019 kirjat

Jaa

Märta Tikkanen, Raisa Omaheimo ja Rebecca Solnit ovat S&S:n syksyn nimiä. Kesän ja syksyn kirjoista löytyy paljastavia elämäkertoja, uraauurtavaa käännöskirjallisuutta ja poliittisesti herkkiä aiheita. Lastenkirjallisuuden kattaus on laaja ja laadukas.

Kustantamo S&S:n kesän ja syksyn luettelo on julkaistu.

Syksyyn mahtuu kaksikin suurta elämäkertaa. Märta Tikkasen kirjeenvaihtoon perustuva Pakko yrittää kir- sisältää Tikkasen kirjeenvaihtoa neljän vuosikymmenen ajalta. Kirjeistä ja niiden kommentaarista syntyy aiempaa vivahteikkaampi kuva naisesta, josta on tullut esikuva uusille kirjoittaville sukupolville.

Staffan Bruun on kirjoittanut elämäkerran ahvenanmaalaisesta bisnesnerosta Anders Wiklöfistä. Hänen yhtiönsä Wiklöf Holding on Suomen suurin yksityishenkilön omistama yritys. Muurarin pojasta miljonääriksi ilmestyy syyskuussa.

Syksyn esikoisromaani on Raisa Omaheimon raju ja syvästi samastuttava Sydän. Se kertoo naisesta, joka repii sydämen rinnastaan, koska elämä sen kanssa käy liian raskaaksi. Omaheimo tunnetaan feministisenä aktivistina ja teatterintekijänä: hänen monologinäytelmänsä Läski sai aikaan laajan keskustelun naiskeholle sallitusta tilasta.

Naisen ruumiillisuus ja asema yhteiskunnassa ovat vahvasti esillä myös ulkomaisissa käännöskirjoissa. Heti kesäkuussa ilmestyy rakastetun Caitlin Moranin Kuinka olla kuuluisa. Romaanin näyttämönä toimii 1990-luvun Lontoon narsistinen ja sovinistinen musiikkimaailma. Moran on mestari yhdistämään riemukkaan viihteen vakavampiin teemoihin ja älylliseen pyöritykseen.

Rebecca Solnitin Miehet selittävät minulle asioita on moderni feministinen klassikko, ja novellikokoelman Kahdeksan puraisua kirjoittanut Carmen Maria Machado yksi nykykirjallisuuden kiinnostavimpia uusia ääniä.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden kesäkauden avaa Runeberg Junior -palkittu Osasto 23, joka on dekkaristi Eva Frantzin ensimmäinen lastenromaani. Alakouluisille kirjoitettu jännittävä lastendekkari saa kauhistuttavia sävyjä, kun syrjäisen keuhkotautiparantolan salaisuudet paljastuvat. 

Ajan hengessä on kiinni aktivismiopas nuorille. Minä, kapinallinen tyttö – vallankumoustyökirja on Iltasatuja kapinallisille tytöille -kirjojen tekijöiden uutuus. Kirjan tehtävät kannustavat luottamaan itseensä, kurkottamaan korkealle ja muuttamaan maailmaa.

Kaikki tulevat kirjamme näet tästä luettelosta! 

Lisätiedot ja arvostelukappalepyynnöt: johanna.forss@sets.fi

Kirjojen kannet ja kirjailijakuvat: https://kustantamo.sets.fi/media/

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Vastatuuleen-tietokirja kertoo, miksi totuus- ja sovintokomissio saamelaisten ja Suomen valtion välillä on tarpeen18.12.2019 13:42:41 EETTiedote

Sovintotyö saamelaisten ja Suomen valtion välillä on alkamassa, sillä Saamelaiskäräjät on kokouksessaan 17.12.2019 päättänyt hyväksyä valtion kanssa neuvotellun totuus- ja sovintokomission perustamisen. Kolttien kyläkokous päätti hyväksymisestä viime viikolla, ja hallitus käsitteli asian iltakoulussaan 13.11.2019. Totuus- ja sovintokomission on tarkoitus selvittää ja oikaista Suomen valtion alkuperäiskansa saamelaisiin kohdistamat vääryydet, niin että vastaavaa ei koskaan enää tapahtuisi. Varsinainen työ alkaa vuodenvaihteen jälkeen nimeämällä viisi komissaaria, joista kolme on saamelaisia. Kustantamo S&S julkaisi lokakuussa 2019 tietokirjan Vastatuuleen – Saamen kansan pakkosuomalaistamisesta, joka antaa hyvät pohjatiedot sille, miksi totuus- ja sovintokomission työ on välttämätön. Kirja kertoo saamelaisten omien kertomusten kautta EU:n ainoan alkuperäiskansan kokemuksista Suomen valtiossa. Kertomukset kuvaavat alistamista, halveksuntaa ja häpäisemistä, ja ne piirtävät kuvan suomalais

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme