Vaasan kaupunki - Vasa stad

Staden kom ihåg dem som gjort en lång karriär

Dela

I år tackade staden sina långvariga anställda med bl.a. en videohälsning. Nu fanns det inom staden 20 personer som varit anställda i 40 år och 65 personer som varit anställda i 30 år.

Till följd av den exceptionella situationen byttes den traditionella Klockfesten på stadshuset i år ut mot en videohälsning av stadsdirektör Tomas Häyry. I sin hälsning tackade Häyry för det arbete som var och en under sin långa karriär har gjort för stadens och Vasabornas välbefinnande.

- Staden har förändrats mycket på 40 och 30 år. Ni har alla varit med och byggt upp ett jättekiva Vasa för Vasaborna: för barnen, ungdomarna, de som är i arbetsför ålder och för seniorerna, sade Häyry.

Ett festtal på video höll också områdesrektor Jyrki Jokinen, som kom ihåg sin 30-åriga karriär.

- För oss alla har den långa karriären inneburit såväl glädjeämnen som även utmaningar. Arbetet är en stor del av livet och det är trevligt att komma ihåg det senare i gungstolen, konstaterade Jokinen.

Tack till kunder, arbetskamrater och chefer

Servicerådgivare Mirja Hurri, som arbetar vid samservicestället i Lillkyro, tycker att 40 år har gått snabbt. En av de största omvälvningarna under arbetskarriären har varit övergången till den digitala tiden. En stor förändring var också kommunsammanslagningen Lillkyro-Vasa år 2013, som för sin del medförde utmaningar vid övergången från en liten organisation till Vasas stora.

- Vi togs emot med värme och vid behov har man fått hjälp när det har gällt att lära sig nya saker, berömmer Hurri.

Kunderna som jag mött dagligen har varit arbetets salt, liksom också en bra arbetsgemenskap och chefer.

- Varje dag har varit annorlunda och varierande: med arbetskamraterna har jag upplevt många roliga och oförglömliga saker under årens lopp, berättar Hurri.

Nyckelord

Kontakter

- områdesrektor Jyrki Jokinen, tfn 040 756 8618, jyrki.jokinen@edu.vaasa.fi
- servicerådgivare Mirja Hurri, tfn 050 347 3700, mirja.hurri@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum