Stadin brankkari on Karim Lounes

Jaa

Palomies-ensihoitaja Karim Lounes on valittu vuoden 2020 Stadin brankkariksi. Järjestyksessään kymmenes tunnustuspalkinnon saaja julkistettiin torstaina 1.10.2020 pelastuslaitoksen 159. vuosipäivän juhlatilaisuudessa.

Perusteluissa mainitaan esimerkiksi, että Karim antaa hienon liikunnallisen mallin muille palomiehille ja ammattiin haluaville ja on loistava hengenluoja työyhteisössään. Valinnan perusteluina ovat lisäksi Karimin osoittama sitoutuneisuus työhönsä ja työyhteisöönsä.

Karim on syntynyt ja kasvanut Pariisissa ja oppinut suomen kielen äidiltään. Vuonna 2005 hän valmistui Pariisin pelastuskoulusta, jonka sotilaspalokunnassa hän työskenteli noin viisi vuotta. Vuonna 2009 vielä asuessaan Pariisissa hän haki Helsingin pelastuskouluun, suoritti pääsykoetestit ja pääsi kurssille 34. Kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista Karim muutti Suomeen ja valmistui palomies-ensihoitajaksi syyskuussa 2011. Lähihoitajan tutkinnon Karim sai kesäkuussa 2012. Siitä lähtien hän on työskennellyt ensin Käpylän asemalla maaliskuuhun 2018, jonka jälkeen hän siirtyi Erottajan asemalle.

Karim puhuu suomen ja ranskan lisäksi englantia ja espanjaa. Vapaa-ajallaan hän urheilee, matkustaa, laittaa ruokaa ja käy avantouinnilla. Hänen mottonsa pelastusalalla on Sauver ou périr eli Pelastaa tai menehtyä.

Taustaa Stadin brankkari -tunnustuspalkinnosta

Helsingin pelastuslaitos aloitti vuonna 2011 Stadin brankkari -tunnustuspalkinnon myöntämisen ansioituneelle palomies-ensihoitajalle, paloesimiehelle tai asemamestarille, jotka toimivat pelastus- ja ensihoitotyön etulinjassa. Valinta tehdään työtovereiden äänestyksen perusteella, jossa kriteereinä ovat ammattitaito, motivaatio, ryhmähenki, arvostus, oma-aloitteisuus, esimerkillisyys, oikeudenmukaisuus, rehtiys, inhimillisyys, laaja-alaisuus, oman tehtävän kiitettävä hoitaminen, poikkeuksellinen uhrautuvuus, sitoutuneisuus ammattiin, Helsingin kaupunkiin ja pelastuslaitokseen.

Aikaisemmin tunnustuksen ovat saaneet Valentin Haralambiev 2019, Mika Korhonen 2018, Mika Jyrkämö 2017, Sami Sotikoff 2016, Pekka Halkosaari 2015, Jyrki Oksanen 2014, Marko Tuominen 2013, Timo Aaltonen 2012 ja Juha Tarvainen 2011. 

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uudenlaisia paikkatieto- ja tilastomenetelmiä hyödynnetty asuinrakennuspalon riskin mallintamisessa10.12.2020 08:57:31 EETTiedote

Asuinrakennuspalojen määrä ja vahingot ovat jo pitkään olleet Helsingissä laskusuuntaiset, mutta asuinrakennuspalot aiheuttavat kaupungissa edelleen merkittävän henkilö- ja omaisuusvahinkoriskin. Helsinkin kaupungin pelastuslaitoksen julkaisusarjassa on julkaistu suomenkielinen tiivistelmä filosofian maisteri Sara Todorovićin pro gradu -tutkielmasta. Tutkielma valmistui kesällä 2020 ja sen aiheena olivat asuinrakennuspalon riski ja siihen vaikuttavat tekijät Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme