Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Stadin Friidu ja Kundi 2022 ovat Minna Tervamäki ja Remu Aaltonen

Jaa

Suomen suurin kotiseutuyhdistys Stadin Slangi ry valitsee vuosittain Helsinki-päivänä 12.6. Stadin Friidun ja Kundin, joka on bulein kunnianosoitus, minkä stadilainen voi saada. Vuoden 2022 Stadin Friiduksi on valittu balettitanssija Minna Tervamäki. Stadin Kundiksi valittiin muusikko Remu Aaltonen.

Kuva: Emilia Rautio
Kuva: Emilia Rautio

Minna Tervamäki on ansioitunut balettitanssija, koreografi ja yrittäjä. Hän on toiminut Suomen Kansallisbaletin päärooleissa ja tähtitanssijana sekä esiintynyt kansainvälisillä areenoilla. Tanssijan uran jälkeen Tervamäki on toiminut muun muassa tanssin opettajana ja luennoitsijana.

Remu Aaltonen on legendaarinen rock-muusikko, joka tuli tunnetuksi Hurriganes-yhtyeen laulajana ja rumpalina. Hänen usean vuosikymmenen muusikon uralle on mahtunut tuhansia keikkoja. Aaltonen on musisoinut myös muissa yhtyeissä sekä sooloartistina.

Kundille ja friidulle ojennettiin Espan lavalla Helsinki-päivänä 12..6. palkintoplakaatin lisäksi ruusut ja Signe Branderin valokuvateokset. 

Lue lisää:

Helsingin kaupungin uutinen "Stadin Friidu ja Kundi 2022 ovat Minna Tervamäki ja Remu Aaltonen"

Stadin Slangi ry:n tiedote Facebook-sivuilla 

Lisätietoja:

Stadin Slangi ry
Stadin Slangi ry:n puheenjohtaja Harri Saksala, p. 044-0458010
Tiedotteen toimittaja Risto Kolanen, p. 0400-204844

Helsingin kaupunginkanslian viestinnän yhteyshenkilö
Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Emilia Rautio
Kuva: Emilia Rautio
Lataa
Kuva: Emilia Rautio
Kuva: Emilia Rautio
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

KORJATTU TIEDOTE: Helsingin kaupunki mukana juhlistamassa Helsinki Pridea27.6.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

HUOM: Tiedotetta korjattu 29.6.2022 kaupungintalolla järjestettävien keskustelutilaisuuksuuksien osalta. Oikeat päivämäärät ovat torstai 30.6. sekä perjantai 1.7. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyy jälleen vahvasti katukuvassa ja Helsingin kaupunki liputtaa yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta Pride-viikolla 27.6.–3.7.

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: TE-palveluiden siirto kuntiin hyvä tavoite – toteutuksessa valuvikoja22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi on ollut lausuntokierroksella kunnissa. Uudistuksessa TE-palveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta paikallistasolle. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat pitävät uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta toteutuksen valuviat on mahdollista vielä korjata ennen kuin hallituksen esitys etenee eduskunnan käsittelyyn.

Erot helsinkiläisten turvattomuuskokemuksissa eri asuinalueilla säilyneet samansuuruisina21.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin turvallisuustutkimuksen tuloksista käy ilmi, että asuinalueiden välillä on eroja siinä, kuinka turvallisina niiden asukkaat kokevat alueensa. Vaikka asuinalueiden väliset erot turvattomuuskokemuksissa ovat merkittäviä, erot ovat kuitenkin edellisiin tutkimuskertoihin verrattuna säilyneet samansuuruisina. Kaupunkilaisia huolestuttaa eniten viheralueiden väheneminen, paikkojen töhriminen ja rikkominen sekä syrjäytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme