Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Stadin osaamiskeskus avaa matalan kynnyksen ohjauspalvelun työttömille maahanmuuttajille

Jaa

Stadin osaamiskeskus avaa työttömille ja työttömyysuhan alaisille helsinkiläisille maahanmuuttajille matalan kynnyksen ohjauspalvelun. Palvelu on suunniteltu yhdessä TE-hallinnon, pääkaupunkiseudun osaamiskeskusten ja kaupunkien maahanmuutosta vastaavien tahojen kanssa. Palvelun tavoitteena on tarjota koronaepidemian aikana helsinkiläisille maahanmuuttajille työllistymistä edistäviä palveluja, kuten koulutusta ja valmennusta. Lisäksi palvelu ohjaa asiakkaita tarvittaessa muiden palveluiden piiriin.

Helsingissä oli loppuvuodesta 2019 noin 15 000 vieraskielistä työtöntä. Määrän odotetaan kasvavan huomattavasti.

”Osaamiskeskus haluaa kantaa vastuunsa ja kehittää toimintaansa siten, että helpotamme työttömien siirtymistä työhön ja koulutukseen poikkeusaikoinakin. Näin tehden osaltamme helpotamme TE-viranomaisen suurta työmäärää ja mahdollistamme asiakkaittemme työ- ja opinpolun aloittamisen myös poikkeustilanteessa”, kertoo Stadin osaamiskeskuksen koulutuspäällikkö Frans Winstén.

Ohjauspalvelu aukeaa maanantaina 20.4.2020. Palvelu on auki arkisin ja se toimii toistaiseksi tai siihen saakka, kunnes koronavirusepidemia on laantunut.

Palvelut yhden puhelun päässä

Stadin osaamiskeskuksen ohjauspalvelusta voi kysyä koulutukseen ja työllistymiseen liittyviä neuvoja, ja asiakkaaksi voi ilmoittautua yhdellä puhelinsoitolla tai täyttämällä verkkolomakkeen. Osaamiskeskus tarjoaa kursseja ja valmennusta myös poikkeusaikana.

”Kartoitamme asiakkaan osaamista, suunnittelemme asiakkaan kanssa yksilöllistä polkua kohti työelämää tai koulutusta ja valmennamme työhaastatteluihin. Käymme myös läpi asiakkaittemme CV:t ja muut työnhakuun liittyvät asiakirjat,” Winstén täsmentää.

Matalan kynnyksen toimintamalli on suunniteltu yhdessä TE-hallinnon, pääkaupunkiseudun osaamiskeskusten ja myös kaupunkien maahanmuutosta vastaavien tahojen kanssa. Vastaavanlainen toimintamalli tulee käyttöön kaikissa pääkaupunkiseudun osaamiskeskuksissa.

Stadin osaamiskeskuksen palvelu on auki arkisin klo 9–15 puhelimitse numerossa 09 3102 8705. Numeroon soittaminen on maksutonta. Palvelua on mahdollista saada suomeksi ja englanniksi. Omakielistä palvelua pyritään antamaan mahdollisuuksien mukaan.

Palveluun voi ilmoittautua myös sähköisesti.

Lisätiedot:

Frans Winstén
Koulutuspäällikkö
040 658 6860
frans.winsten@hel.fi

Olga Silfver
Projektipäällikkö
040 334 7703
olga.silfver@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heidi Rostén
Viestintäsuunnittelija
Stadin osaamiskeskus
040 749 8921
heidi.rosten@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Sommarverksamheten i lekparker20.5.2020 17:15:00 EESTTiedote

I sommar ordnas sommarlägerverksamhet i öppna lekparker för första- till tredjeklassare från Helsingfors på vardagar kl. 9-16. Namnen på de lekparker som ordnar sommarlägerverksamhet och sommarmåltider publiceras på lekparkernas sommarnätsidor (hel.fi/leikkipuistojen-kesa) i början av vecka 22. Verksamheten är avgiftsfri och anmälan sker i förskott på lekparkernas sommarnätsidor. Anmälan till dagslägren öppnas onsdagen 27.5 kl. 8.00. I likhet med tidigare år serveras lägerbarnen en sommarlunch.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme