Espoon kaupunki - Esbo stad

Stadsdirektörens innovationstävling startade i Esbo

Dela

Stadsdirektörens innovationstävling i Esbo ordnas i år för tionde gången. Till äran av jubileumsåret öppnas tävlingen nu också för företag, då den tidigare endast varit öppen för stadens personal. Anmälan till tävlingen pågår 6.4–24.5.2021

Tävlingen är öppen för Esbo stads anställda och arbetsteam med samarbetspartner samt företag i Esbo. I tävlingen söker vi innovationer och idéer som förbättrar tjänsterna för Esboborna och utvecklar verksamhetssätten enligt Berättelsen om Esbo.

Speciellt uppmärksammas sådana förnyelser som ställer kunder och kommunbor i fokus – i egenskap av personer som får bättre service eller till och med som samarbetspartner för utvecklingsarbetet. Syftet med tävlingen är att synliggöra det kontinuerliga, innovativa utvecklingsarbete som görs i Esbo.

Laatukeskus väljer finalisterna

Esbo stad ordnar tävlingen tillsammans med Laatukeskus. Experter från Laatukeskus bedömer ansökningarna och väljer finalisterna som går vidare till följande skede. Senare bedömer Esbo stads jury ansökningarna som går till finalen.

Det lönar sig att fylla i ansökningsformuläret omsorgsfullt. Också en person som inte känner till sammanhanget ska få en tydlig bild av innovationen och kunna bedöma dess kvalitet och innovationsvärde utifrån ansökan. Vi ger information om tävlingen vid ett webbinarium på Teams 8.4.2021 kl. 15–16 (på finska). Webbinariet ger konkreta tips för att göra ansökningen. Det spelas också in.

Ansökningarna deltar utan någon separat ansökan i Laatukeskus nationella tävling Quality Innovation Award. Vinnarna i den tävlingen är också med i en internationell tävling.

Teman, serier, pris och bedömningskriterier

I tävlingen 2021 efterlyses invånar- och kundorienterade innovationer med två teman:

 • En ekonomiskt hållbar stad
 • Från coronaepidemin till hållbar utveckling.

Mer information om teman

Det finns två serier:

 1. Innovationer. Nya innovationer som redan bevisligen löser problem effektivt eller produktivt.
 2. Potentiella innovationer. Nya innovationer som ännu är i utvecklingsskedet och som har potential att lösa problem effektivt eller produktivt.

Flera innovationer kan belönas. I serien Innovationer får vinnaren eller vinnarna 5 000 euro var. I serien Potentiella innovationer belönas vinnaren eller vinnarna med 3 000 euro var. I båda serierna delas dessutom enligt övervägande ut hedersomnämnanden värda 500 euro.

Bedömningskriterierna för ansökningarna

Ansökningsformulär och anvisningar

Tävlingsansökan (på finska)

Anvisning för att fylla i ansökan (på finska)

Läs anvisningarna omsorgsfullt. Du kan fylla i ansökan i flera delar. Spara din halvfärdiga ansökan genom att klicka på ”Spara och fortsätt senare” i nedre kanten av formuläret. Systemet frågar då efter din e-postadress. Du får en länk per e-post för att fortsätta fylla i ansökan.

Laatukeskus Quality Innovation Award (på finska)

Tidtabell för tävlingen 2021

 • Tävlingstid: 6–24.5.2021 
 • Information vid webbinarium på Teams: 8.4.2021 kl. 15–16 (på finska; webbinariet ger konkreta tips för att göra ansökningen och det spelas också in)
 • Laatukeskus bedömer ansökningarna före 30.6.2021.
 • Alla deltagare meddelas om deras förslag går vidare till finalen eller inte: 30.6.2021
 • Finalisterna presenterar sina innovationer kort för stadens ledning i augusti eller i början av september (tidtabellen preciseras senare).
 • Esbo stads bedömningsteam samlas 6.9.2021.
 • Ett förslag om vinnarna och hedersomnämnandena presenteras för stadsdirektören i början av september och för stadens ledningsgrupp i mitten av september (tidtabellen preciseras senare).
 • Prisutdelning i oktober (tidtabellen preciseras senare).
 • Vinnarna i den nationella kvalitetsinnovationstävlingen som Laatukeskus ordnar (Quality Innovation Award) tilldelas pris 11.11.2021. 

Stadsdirektörens innovationstävling har ordnats tillsammans med Laatukeskus sedan 2012.Stadsdirektörens innovationstävling i Esbo ordnas i år för tionde gången. Till äran av jubileumsåret öppnas tävlingen nu också för företag, då den tidigare endast varit öppen för stadens personal. Anmälan till tävlingen pågår 6.4–24.5.2021

Nyckelord

Kontakter

Frågor som gäller att fylla i tävlingsansökan: Minna Huomo, Laatukeskus, tfn 0400 230 756 eller e-post minna.huomo@laatukeskus.fi

Allmän information om tävlingen: Marianne Julkunen, serviceutvecklingsenheten, koncernförvaltningen, Esbo stad, tfn 040 5548 3606 eller marianne.julkunen@esbo.fi

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.202116.4.2021 12:25:51 EEST | Tiedote

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön terveysasemapalvelujen järjestämistä jatkossakin ulkoistetulla terveysasemalla. Lisäksi lautakunta käsittelee mm. kotihoidon pysäköintitunnusta. Lautakunta saa myös sosiaali- ja terveystoimen toimintakertomuksen vuodelta 2020 sekä vammaispalvelujen, aikuisten sosiaalipalvelujen, mielenterveys- ja päihdepalvelujen sekä lastensuojelun valvontaraportit.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum