Vaasan kaupunki - Vasa stad

Stadsstyrelsen beslutade om permitteringar

Dela

Stadsstyrelsen beslutade vid sitt möte i dag om permitteringar som gäller stadens personal.

Permitteringarna gäller totalt cirka 3000 - 3500 personer. Per arbetstagare blir det permitteringar på 3–14 dagar. En del enskilda verksamheter har ställts utanför permitteringarna: de är vissa kritiska verksamheter samt de verksamheter som har en särskild finansieringsmodell. Förtroendemännen och arbetarskyddsfullmäktige står enligt lagen utanför permitteringarna.

För att det ska kunna säkerställas att de tjänster som erbjuds invånarna fortgår så smidigt som möjligt, är det möjligt att genomföra permitteringarna i år och nästa år.

- På detta sätt blir det tid att planera permitteringarna och få en förnuftig tidtabell för dem. Genom detta eftersträvas också att permitteringarna ska belasta personalen så lite som möjligt, berättar stadsdirektör Tomas Häyry.

Påverkar inte undervisningen

Bildningssektorns permitteringar varierar mellan 3 och 14 dagar. Enligt sektordirektör Christina Knookala strävade man efter att hålla permitteringarna av lärarna så korta som möjligt.

- De tre dagar långa permitteringarna av lärarna inom den grundläggande utbildningen inriktas på de dagar som är avsedda för planering av arbetet och utbildning, vilket gör att permitteringarna inte kommer att påverka undervisningen och inte heller de understöd som erhållits från UKM, berättar Knookala.

Permitteringarna gäller inte lärare inom utbildningen på andra stadiet i gymnasierna och Vamia, där finansieringsbasen är en annan. Permitteringarna gäller inte heller psykologer, kuratorer och personliga assistenter inom den grundläggande utbildningen.

Vårdardimensioneringen ombesörjs

Inom småbarnspedagogiken permitteras en del av den personal som arbetar med barnen i sju dagar. Permitteringarna gäller endast de arbetstagare som inte var permitterade i våras till följd av den exceptionella situation som coronaviruspandemin orsakade.

- Vi håller fast vid vårdardimensioneringen. Föräldrarna kommer att erbjudas en möjlighet att hålla barnen frånvarande kostnadsfritt på samma sätt som under semestrarna, säger Knookala.

Inom social- och hälsovården varierar permitteringarnas längd mellan 3 och 14 dagar, och de genomförs beroende på enhet och verksamhet antingen som heldags- eller deltidspermitteringar. Enligt sektordirektör Jukka Kentala beaktas vid permitteringarna i synnerhet klient- och patientsäkerheten.

- Vårdardimensioneringen hålls hela tiden på föreskriven nivå, berättar Kentala.

Inom tekniska sektorn och koncernstyrningen räcker permitteringarna i regel 14 dagar. Permitteringarna gäller inte veterinärer och inte heller personalen vid vattenverken, avfallsnämnden eller Österbottens räddningsverk.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum