Stara

Stara julistaa kaksi talviaiheista kisaa

Jaa

Vähälumiset talvet ovat tuttuja viime vuosilta, mutta miten käy tänä vuonna? Staran jo perinteisessä kisassa arvuutellaan päivää, jolloin aurausta vaativa ensilumi sataa Helsinkiin. Lisäksi Stara julistaa valokuvakisan talven töistä Stadissa.

Kisan sääntöjen mukaan ensilumi katsotaan sataneeksi, kun kolme Staran kuudesta hoitopiiristä ryhtyy lumitöihin. Aura-autoja tarvitaan, kun sulamatonta lunta kertyy maahan viitisen senttiä. Staran vuoteen 1978 ulottuvien merkintöjen mukaan ensilumi on satanut Helsinkiin useimmiten marraskuun puolivälin jälkeen.

Kilpailuun voi osallistua Staran verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/stara tai verkkolomakkeella >

Ensilumikisan vastausaika päättyy torstaina 23. marraskuuta 2017. Jos ensilumi aurataan ennen vastausajan päättymistä, hyväksytään viimeistään edellisenä päivänä saapuneet vastaukset. Oikein arvanneiden kesken arvotaan vapaavalintainen suksipaketti. Viime talvena kisa ratkesi keskiarvojen mukaisesti, kun aurauskalusto lähti isosti liikkeelle 3.11.2016 aamuyöllä.

Kuvaa talven duunit

Aura-autojen paraati ensilumen sataessa, hiekoittaja työssään tonttulakki päässä, lapsi lunta lapioimissa – ikuista erikoinen, kaunis tai muuten vaikuttava hetki talven keskellä. Staran kuvakisa Instagramissa on avattu. Viritä kamerasi, sillä pian on aika taltioida talvisia töitä Helsingissä. Kisaan voi osallistua julkaisemalla kuvan julkisella Instagram-tilillä hashtagilla #lumistadi

Tuomaristo arvostaa kuvia työstä ja teoista, joiden ansiosta arki Helsingissä sujuu säällä kuin säällä. Talven duunit Stadissa -teemaa voi kuitenkin tulkita ja soveltaa mielikuvitusta käyttäen. Kuva voi olla myös vanha, kunhan se on itse otettu. Erityisen arvokkaita ovat kuvat, joissa näkyy Helsingin maamerkkejä ja tuttuja paikkoja.

Kuvakisa on käynnissä helmikuun 2018 loppuun. Stara lunastaa kisan parhaat valokuvat. Kilpailun säännöt kerrotaan kokonaisuudessaan Staran verkkosivuilla.

Lumitöissä pyritään yhä parempaan

Stara hoitaa lumityöt noin 70 prosenttisesti Helsingin katualasta. Yksityiset urakoitsijat vastaavat lopusta. Haastavat lumityöt kantakaupungin kapeilla ja täyteen pysäköidyillä kaduilla ovat Staran vastuulla.

Kovien lumisateiden aikaan työt priorisoidaan niin, että asuntokatujen vuoro tulee pääkatujen ja joukkoliikennekatujen jälkeen. Yhä uuden lumen sataessa syrjäisempien asuntokatujen auraus väistämättä viivästyy.

– Staralle on tärkeää huolehtia turvallisista olosuhteista kaikille liikkumisen muodoille, mutta työjärjestyksessä korostuu pääkatujen ja joukkoliikenteen sujuminen sekä jalankulun turvallisuus, sanoo yksikönjohtaja Ville Alatyppö.

Tulevana talvena Stara on jälleen mukana kehittämässä muun muassa pyöräilyreittien talvihoitoa. Harjauksen ja suolauksen yhdistelmää käytetään yhä laajemmin keskeisillä pyöräreiteillä. Lisäksi Stara kokeilee uutta lumensiirtoon kehitetyn laitteen prototyyppiä ja kehittää tuoreen innovaatiokisan voittajan kanssa talvihoidon töitä sujuvoittavaa Apuri-sovellusta.

Palautetta lumitöistä voi antaa kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelun (p. 09 310 22 111) tai kaupungin palautejärjestelmän kautta. Näin palaute siirtyy tehokkaasti myös Staralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot kilpailuista:
viestintäsuunnittelija Kirsikka Mattila
kirsikka.mattila@hel.fi
Puh. 040 152 5938

Lisätiedot lumitöihin varautumisesta:
yksikönjohtaja Ville Alatyppö
ville.alatyppo@hel.fi
Puh. 040 334 5430

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Stara
Stara
Ilmalankuja 2 L, PL 1660
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 17000http://www.hel.fi/stara

Stara on Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos – rakentamisen, ympäristönhoidon ja logistiikan moniosaaja. Se huolehtii Helsingin siisteydestä, toimivuudesta ja vehreydestä. Staran hoidossa on noin 70 % Helsingin kaduista ja puistoista. Liikelaitoksessa on lähes 1 500 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa vuodessa. www.hel.fi/stara

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stara

Kaupungin työkoneiden päästöt pienentyneet merkittävästi25.5.2018 09:40Tiedote

Kaupungin työkoneet ja muut ajoneuvot siirtyvät vauhdilla biopolttoaineisiin. Päästövähennykset ovat jo nyt huomattavia, vaikka vasta osa kaupungin ajoneuvoista on käyttänyt biopolttoaineita kesästä 2017. Nämä biopolttoaineella kulkevat työkoneet ovat tuottaneet huhtikuun 2018 loppuun mennessä 1 160 tonnia aiempaa vähemmän hiilidioksidia. Se tarkoittaa yli 20 prosentin vähennystä Staran ajoneuvojen yhteenlasketuista hiilidioksidipäästöistä. Myös haitalliset lähipäästöt vähenivät tuntuvasti, kun fossiilisten polttoaineiden käyttö väheni.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme