Stara

Staran juhlaviikko kutsuu tutustumaan Stadin duuneihin

Jaa

Liikelaitos Stara, Stadin oma hoitaja ja rakentaja, juhlistaa 10-vuotista taivaltaan avaamalla työkohteitaan kaupunkilaisille Helsinki-päivän ympärillä. Staran juhlaviikko 10.–14.6. tarjoaa tutustumiskierroksia, työnäytteitä ja iloisia kohtaamisia.

Staran palvelupolku kuvaa rakentamisen ja hoidon sekä logistiikan palvelut, joita Stara tuottaa Helsingin tarpeisiin. Piirros: Petri Suni.
Staran palvelupolku kuvaa rakentamisen ja hoidon sekä logistiikan palvelut, joita Stara tuottaa Helsingin tarpeisiin. Piirros: Petri Suni.

Kaupunkilaiset pääsevät muun muassa istuttamaan kesäkukkia ja tutustumaan asiantuntijoiden johdolla Helsingin hämmästyttävän monipuoliseen kaupunkiluontoon. Staran ammattilaiset vastaavat kysymyksiin ja kertovat työstään toimivan kaupungin rakentajina.  

Ohjelmassa on myös kaksi mielenkiintoista rakennuskohdetta. Vierailijat kuulevat Koskelan sairaala-alueen suuresta muutoksesta, kun alue muuttuu vaiheittain asuinalueeksi. Myös legendaarinen Hakaniemen kauppahalli on ison muutoksen keskellä. Miltä näyttää halli, jossa on maalattia ja kaikki sisukset riisuttu?

Erityisen ihania hetkiä on luvassa niille onnekkaille, jotka pääsevät kesäpäivänä Staran Haavi-aluksen kyydissä piipahtamaan uudistuvassa Vasikkasaaressa. Myös Hakaniemeen hallin kahdelle tutustumiskierrokselle mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Näihin kohteisiin voi ilmoittautua lähettämällä yksityisviestin Staran Facebook-sivun kautta tai kommentoimalla tapahtumakutsuja Facebookissa 10.6. mennessä. Jos tulijoita on enemmän kuin mukaan mahtuu, osallistujat arvotaan.

Stara 10 vuotta

Stara on vuonna 2009 perustettu tuottajaorganisaatio, jonka tehtävänä on kaupunkiympäristön rakentamisen ja hoidon sekä logistiikan palvelujen tuottaminen Helsingin tarpeisiin. Vuonna 2017 Starasta tuli liikelaitos. Staran juuret ulottuvat kuitenkin paljon kauemmas, vuonna 1878 perustettuun kaupungin rakennuskonttoriin.

Staran juhlaviikon kohteet

Eettistä ja palkittua elämää Haltialan kotieläintilalla
Laamannintie 17
Ma 10.6. kello 13–15

Haltialan pehtoori Jari Kuusinen kutsuu tutustumaan Haltialan kotieläintilaan ja sen eläimiin. Hän kertoo elämästä Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen palkitsemalla maatilalla keskellä Helsinkiä. Pihassa on vieraille grilli kuumana. Tarjolla on myös maksuton joogatunti – oma matto mukaan.

Pehtoori Jari Kuusinen, jari.kuusinen@hel.fi, puh. 050 060 7444

Luontoretki kaupunkipuistoon Lapinniemellä
Lapinlahdenpolku 8, kokoontuminen entisen sairaalan edessä
Ti 11.6. kello 8–10

Puunhoidon työnjohtaja ja luontoharrastaja Sami Kiema kertoo retkellä entisen sairaalan puiston linnuista, puista ja alueen monimuotoisesta luonnosta. Puisto puutarhoineen liittyy erottamattomasti sairaalan potilashoidon historiaan.

Puunhoidon työnjohtaja Sami Kiema, sami.kiema@hel.fi, puh. 040 168 5658

Kaupunkimetsäkävely Käpylän Taivaskalliolla
Panuntien ja Osmontien risteys
Ti 11.6. kello 12–14

Helsingin monimuotoiset metsät ovat määrätietoisen työn tulos. Metsäpalvelupäällikkö Mikko Vuohelainen kertoo, miten Helsingin kaupunkimetsiä hoidetaan. Kävelyllä voi kokea metsän terveysvaikutuksen sekä nähdä eliöiden ja kasvien kirjon.

Metsäpalvelupäällikkö Mikko Vuohelainen, mikko.vuohelainen@hel.fi, puh. 040 168 1766

Kesäkukkien istutustalkoot Tapanilassa
Tapanilan aseman ylikulkusilta
Ke 12.6. kello 13–14

Talkoissa istutetaan ryhmänvetäjän Paula Peltosen opastamana kesäkukkia ja tuodaan väriloistoa Tapanilaan. Jättiverbena, punaväriminttu, sinisalvia, sulkahirssi, punahattu. Istutushanskat mukaan!

Ryhmänvetäjä Paula Peltonen, paula.peltonen@hel.fi, puh. 050 383 6138

Kävelykierros Herttoniemen kartanopuistossa
Johan Sederholmin tie 5, pysäköintialue
To 13.6 kello 12–14

Kartanovastaava Pepita Palonen esittelee kaupunkilaisten käyttöön testamentatun Herttoniemen kartanon barokkipuistoa sekä englantilaistyylistä maisemapuistoa lampineen. Hän kertoo kierroksella historiallisen muotopuutarhan tarinoita ja paljastaa sen hoidon saloja.

Kartanovastaava Pepita Palonen, pepita.palonen@hel.fi, puh. 050 376 0641

Työmaakierros Koskelan sairaala-alueella
Kunnalliskodintie 2
To 13.6 kello 12–14

Koskelan sairaala-alue kokee ison muutoksen, kun siitä tulee asuinalue. Vastaava työnjohtaja Henri Koskelainen kertoo avoimella työmaakierroksella alueen muutostöistä. Samalla selviää, miksi joskus montun äärellä niin moni vain seisoo. Juuri nyt Koskelassa rakennetaan katuja.

Vastaava työnjohtaja Henri Koskelainen, henri.koskelainen@hel.fi, puh. 040 563 0583

Haavilla merelle ja Vasikkasaareen
Hakaniemenrannan laituri
To 13.6 kello 9–11

Työnjohtaja Lassi Ruth kipparoi Staran Haavi-alusta ja kertoo merialueiden puhtaanapidosta sekä Staran roolista öljyntorjunnassa ja muussa merellisessä valmiudessa. Matkalla noustaan maihin Vasikkasaaressa, joka avautuu tänä kesänä uuden vesibussiyhteyden myötä yhä useammalle, vastaava luontomestari Antti Helakallio esittelee saarta.

Työnjohtaja Lassi Ruth, lassi.ruth@hel.fi, puh. 040 533 6562
Vastaava luontomestari Antti Helakallio, antti.helakallio@hel.fi, puh. 040 649 5920

Kurkistuksia Hakaniemen kauppahalliin
Hakaniemen tori
Pe 14.6. kello 11.30 ja 12.30

Stara rakentaa historiallisesta Hakaniemen kauppahallista nykyajan vaatimukset täyttävän kauppapaikan. Miltä näyttää halli nyt, kun käynnissä on yli 400 puupaalun korvaaminen teräspaaluilla?

Yksikönjohtaja Kari Haapaniemi, kari.haapaniemi@hel.fi, puh. 050 380 1022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Staran viestintäpäällikkö Päivi Seikkula, puh. 09 310 38610, paivi.seikkula@hel.fi

Kuvat

Staran palvelupolku kuvaa rakentamisen ja hoidon sekä logistiikan palvelut, joita Stara tuottaa Helsingin tarpeisiin. Piirros: Petri Suni.
Staran palvelupolku kuvaa rakentamisen ja hoidon sekä logistiikan palvelut, joita Stara tuottaa Helsingin tarpeisiin. Piirros: Petri Suni.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Stara
Stara
Ilmalankuja 2 L, PL 1660
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 17000http://www.hel.fi/stara

Stara on Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos – rakentamisen, ympäristönhoidon ja logistiikan moniosaaja. Se huolehtii Helsingin siisteydestä, toimivuudesta ja vehreydestä. Staran hoidossa on noin 70 % Helsingin kaduista ja puistoista. Liikelaitoksessa on lähes 1 400 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 225 miljoonaa euroa vuodessa. www.hel.fi/stara

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stara

Kaupungin työkoneiden päästöt pienentyneet merkittävästi25.5.2018 09:40:25 EESTTiedote

Kaupungin työkoneet ja muut ajoneuvot siirtyvät vauhdilla biopolttoaineisiin. Päästövähennykset ovat jo nyt huomattavia, vaikka vasta osa kaupungin ajoneuvoista on käyttänyt biopolttoaineita kesästä 2017. Nämä biopolttoaineella kulkevat työkoneet ovat tuottaneet huhtikuun 2018 loppuun mennessä 1 160 tonnia aiempaa vähemmän hiilidioksidia. Se tarkoittaa yli 20 prosentin vähennystä Staran ajoneuvojen yhteenlasketuista hiilidioksidipäästöistä. Myös haitalliset lähipäästöt vähenivät tuntuvasti, kun fossiilisten polttoaineiden käyttö väheni.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme