Stark Suomi Oy

STARK juhlii 150-vuotista taivaltaan - ”Vahva vuodesta 1868”

Jaa

Rakennustarvikeyritys STARK on nyt palvellut 150 vuotta suomalaisia rakentajia ja on nykyisin yksi alansa johtavista toimijoista. STARKin historia vie Viipurista Lahteen ja ympäri Suomen, lopulta osaksi koko Pohjoismaiden suurinta rakennusmateriaalien vähittäis- ja tukkukauppiasta STARK Group -konsernia.

STARK Suomi juhlii tänä vuonna 150-vuotista taivaltaan rakennusalan materiaalitoimittajana. STARKin pitkä historia vie Viipurista Lahteen ja kuvaa STARKin kehityksen tuontikaupasta monialayhtiöksi ja alan ainoaksi valtakunnalliseksi rakennusmateriaalien jakelijaksi Suomessa. Juhlavuoden teemana on ”vahva vuodesta 1868”.

”Muuttuva ja jatkuvasti kehittyvä rakennusala vaatii materiaalitoimittajalta vahvaa osaamista. Korjausrakentamisen tarpeet lisääntyvät ja rakentamisen volyymi on kasvanut entisestään. Alalla tarvitaankin ammattilaista, jolla on STARKin historian mittaista osaamista”, STARK Suomen toimitusjohtaja Harri Päiväniemi kertoo.

STARKin tarina on alkanut vuodesta 1868, jolloin saksalaissyntyinen Peter Starckjohann perusti rautakaupan Viipuriin. Itsenäistymisen ajan sodan melskeet olivat yhtiölle vaikeita, mutta liiketoiminta alkoi kasvaa. Talvisodan syttyminen ajoi kuitenkin yhtiön päätoiminnot evakkoon Pietarsaareen ja sitä kautta Lahteen. Vain osa toiminnoista säilyi Viipurissa kesään 1944 ja kaupungin pommituksiin asti.

Yhtiö perusti alansa edelläkävijänä Suomen ensimmäisen itsepalvelu-periaatteella toimivan rautakaupan Lahteen vuonna 1950. Yrityksen nykyinen tie on alkanut 1990-luvun alussa, jolloin Starckjohann jakautui yrityssaneerauksessa terästuotteita ja LVI-tuotteita myyviin itsenäisiin yrityksiin. Starkki-nimellä jatkanut yhtiö alkoi samalla vuosikymmenellä myydä ensimmäistä kertaa saman katon alla sekä puu- että rautatavaraa.

Viime vuosikymmenten kehitysaskeleet, vuonna 2014 Puukeskuksen hankinta ja 2015 konsernin yhteisen STARK-brändin lanseeraus, ovat vahvistaneet yhtiötä entisestään.

Nyt, 150 vuotta myöhemmin, Pohjoismaiden suurimpaan rakennustarvikealan yritykseen STARK Groupiin kuuluva STARK on vahvaakin vahvempi ammattilainen asialla. Olemme lähes 20 % markkinaosuudellamme yksi alan johtavista toimijoista Suomessa. Palvelemme Suomessa 27 myymälässä ja verkossa. Olemme ammattirakentajan paras kumppani ja korjausremontoijien asiantunteva apu.

Kuvia kuvapankista: https://stark-suomi.digtator.fi:443/public/fb85f436acC2.aspx

Yhteyshenkilöt

Harri Päiväniemi
toimitusjohtaja
STARK Suomi / DT Finland Oy
harri.paivaniemi@stark-suomi.fi
+358 40 643 1800

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Stark Suomi Oy
Stark Suomi Oy
Vänrikinkuja 2
02600 ESPOO

09 3541 3000http://www.stark-suomi.fi

STARK on sujuvan rakentamisen mahdollistaja. Kattava rakennustarvikkeiden tuotevalikoima, täsmällinen ja joustava logistiikka sekä rakennustarvikkeiden erikoisosaajamme palvelevat rakentamisen ja teollisuuden ammattilaisia sekä kuluttajia. Starklaisia on noin 1000 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 27 myymälän myymäläverkosto ja verkkokauppa palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta www.stark-suomi.fi. STARK kuuluu Pohjoismaiseen STARK Group – konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

STARK-myymälöissä kerätään lahjoituksina lasten ja nuorten harrastusvälineitä ja -vaatteita2.8.2019 14:45:48 EESTTiedote

Noin joka kahdeksas lapsi ja nuori elää vähävaraisessa perheessä, jossa ei ole mahdollisuutta harrastaa tai hankkia sopivia harrastusvarusteita. Stark-rakennustarvikeketju on mukana Hope ry:n kanssa yhteistyössä järjestettävässä Anna mahdollisuus -hyväntekeväisyyskampanjassa. Se keskittyy liikunnan ilon tuomiseen myös heille, joille se ei ole taloudellisesti mahdollista. Stark-myymälät keräävät lasten harrastusvälineitä ja vaatteita 17.8. saakka.

Vuoden vahvin rakentaja on Pirkanmaan Pro-Rakennus Oy27.5.2019 08:39:14 EESTTiedote

Stark haluaa kehittää rakennusalaa materiaalitoimijan roolissa. Vuoden alussa Stark liittyi Aalto yliopiston Building 2030 konsortioon, jonka visiona on varautua rakentamisen toimialaan kohdistuviin tulevaisuuden muutoksiin – kuten digitalisaatioon, nopeaan kaupungistumiseen ja ilmastonmuutokseen – ja samalla varmistaa, että rakennusalan liiketoiminta on myös jatkossa kestävällä pohjalla. Myös rakentamisen laadusta puhutaan paljon. Tästä lähtökohdasta, ja ohjatakseen huomiota sille, että Suomessa on laaja joukko vahvoja, kunnianhimoisesti ja laadukkaasti rakentavia rakentajia ja rakennusliikkeitä, Stark lähti yhteistyössä Radio Novan kanssa etsimään Vuoden vahvinta rakentajaa.

STARKin naisjaosto vahvistamaan naisten jääkiekkoa – yhteistyö Kiekko-Espoon naisten liigajoukkueen kanssa alkaa25.4.2019 13:30:16 EESTTiedote

Kiekko-Espoo ja Starkin naisjaosto ovat sopineet yhteistyökumppanuudesta, jonka tavoitteena on rakentaa naisten jääkiekkoa vahvemmaksi. Blues Naiset on Suomen kaikkien aikojen menestynein naisten jääkiekkojoukkue ja hallitseva Suomen mestari. Kauden 2018 – 2019 joukkueesta viisi pelaaja oli voittamassa Suomelle historiallista MM-hopeaa Espoossa. Naisjääkiekkoilijat siirtyvät osaksi Kiekko-Espoon yhteisöä kaudelle 2019 – 2020. Starkin naisjaosto haluaa puolestaan tukea ja rohkaista naisia kohti vastuullisempia työtehtäviä, nostaa naisten osuutta rakennusalalla sekä lisätä alan vetovoimaa naisten parissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme