STARK Suomi Oy siirtyy pääkaupunkiseudulla uusiutuvan dieselin käyttöön ja vähentää kuljetuspäästöjään

Jaa

STARK Suomi Oy siirtyy huhtikuun alusta kaikissa pääkaupunkiseudun kuljetuksissaan uusiutuvan dieselin käyttöön. Päätös on osa Starkin vastuullisuustyötä, ja tukee yhtiön tavoitteita hiilipäästöjen vähentämisessä.

-          Vastuullisuus on tärkeä osa tulevaisuuden menestyksellistä liiketoimintaa. Uusiutuvaan dieseliin siirtyminen pääkaupunkiseudun kuljetuksissa on meille strateginen investointi kestävään kehitykseen, sillä näemme, että vastuullinen toiminta luo meille kilpailuetua ja varmistaa pitkän tähtäimen kannattavuutta ja kasvua, vaikka alussa vaatiikin investointeja, vastuullisuusjohtaja Anne Koskinen sanoo.

Pääkaupunkiseudun kuljetusten osuus on yli 30 % kaikista Starkin kuljetuksista, mikä tarkoittaa miljoona kilometriä vuosittain. Uusiutuvaan dieseliin siirtyminen tarkoittaa jatkossa näissä kuljetuksissa 90 % pienempää hiilijalanjälkeä. Uusiutuva diesel on valmistettu 100 % jätteistä ja tähteistä, ja sen käyttö vähentää haitallisia partikkeli- sekä typenoksidipäästöjä. Tarkoitus on jatkossa tarkastella myös muiden paikkakuntien kuljetuspäästöjen vähentämistä.

-          Teemme työtä vastuullisuuden eteen koko arvoketjun näkökulmasta, mikä tarkoittaa sitä, että oman toimintamme suorien päästöjen lisäksi teemme työtä myös muun arvoketjumme päästöjen vähentämiseksi. Kuljetuksemme on ulkoistettu kumppaneille, ja on todella hienoa, että pääsemme päästöjen vähentämiseen myös tällä osa-alueella, Koskinen jatkaa.

Vastuullisuustyö vienyt Starkin jo maailmanlaajuiseen kärkeen ja työ jatkuu

STARK Group on hiljattain vastaanottanut EcoVadisin platinatason luokituksen vastuullisuustyöstä. Eco Vadis on maailman suurin ja luotetuin yritysvastuullisuusarviointien tekijä. Sijoitus vie STARK Groupin EcoVadisin arvioimien yritysten parhaan 1 %:n joukkoon maailmanlaajuisesti.

-          Me Starkissa olemme sitoutuneet kestävämmän huomisen rakentamiseen ja Stark-konsernin tavoitteisiin mm. hiilineutraaliuden saavuttamiseksi viimeistään vuoteen 2050 mennessä. Pidän tärkeänä tunnistaa kestävän kehityksen kannalta oleelliset tekijät ja panostaa juuri niihin, joilla parhaiten pystymme vaikuttamaan positiivisen ympäristövaikutuksen aikaansaamiseen, viestintäjohtaja Satu Otala toteaa.

Lisätiedot ja tiedustelut:

Anne Koskinen, STARK Suomi Oy, vastuullisuusjohtaja, puh. 044 773 0409

Satu Otala, STARK Suomi Oy, viestintäjohtaja, puh. 044 475 7483

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Stark Suomi Oy
Olarinluoma 15
02200 ESPOO

09 3541 0000http://www.stark-suomi.fi

STARK - reilusti rakentajan asialla.
Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä 
starklaisia on noin 1 100 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 27 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia.

www.stark-suomi.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Lounatuulen Tiirassa luonnonmukainen lämpö, pelkistetty arkkitehtuuri sekä laadukkaiden materiaalien oivaltava käyttö luovat ylellisen merellisen asumiselämyksen19.5.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Lounatuulen Tiira kurottaa merelle Luonnonmaan Saarella, Naantalin asuntomessujen kenties näyttävimmässä sijainnissa ylhäällä kallion päällä ja meren välittömässä läheisyydessä. Viimeistelty työn jälki ja oivaltava suunnittelu nostavat laadukkaat materiaalit arvoonsa ja tekevät Lounatuulen Tiirasta upean merellisen kohteen Naantalin asuntomessuille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme