Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Startup-yrittäjä ei jää Helsingissä yksin – NewCo Accelerator -palvelu ja Node by Slush tarjoavat kasvupotentiaalisille yrityksille väyliä onnistua

Jaa

Helsinki haluaa koronakriisin jälkeenkin olla yksi maailman kiehtovimmista sijaintipaikoista uutta luovalle startup-toiminnalle ja houkuttelevin osaamiskeskittymä yrityksille ja yksilöille, jotka haluavat tehdä maailmasta paremman paikan. Helsingin kaupunki ja kasvuyritysyhteisö Slush jakavat tässä asiassa samat arvot ja tavoitteet. Siksi Helsinki ja Slush toimivat tänäkin syksynä yhteistyössä startup-toiminnan kehittämiseksi ja tulevaisuuden rakentamiseksi.

Slushin haluna on, että yrityksillä olisi sijainnista ja tekijöistään riippumatta samat mahdollisuudet muuttaa maailmaa.  Kuvalähde: Slush Material Bank.
Slushin haluna on, että yrityksillä olisi sijainnista ja tekijöistään riippumatta samat mahdollisuudet muuttaa maailmaa. Kuvalähde: Slush Material Bank.

Valloillaan oleva koronaviruspandemia haastaa perinteisiä toimintamalleja ja pakottaa rakentamaan uusia tapoja tehdä asioita. Slush organisoi tänä vuonna fyysisen tapahtuman sijaan syyskuussa avattavan Node by Slush –virtuaaliyhteisön, joka on kuratoitu startup-yhteisö ja tarjoaa yrittäjille ja sijoittajille mahdollisuuksia verkostoitua virtuaalisesti riippumatta yrityksen sijainnista.

Node by Slushin lisäksi helsinkiläisiä kasvuhaluisia yrityksiä tukee Helsingin avaus perustaa uusi NewCo Accelerator hautomo- ja kiihdytyspalvelu startup-yrityksille. Kiihdytyspalvelun pääkohderyhmänä ovat startup-yritykset, jotka etsivät ulkoista rahoitusta, mutta eivät koronaviruksen aiheuttaman talouskriisin vuoksi löydä sopivaa palveluntarjoajaa. Ohjelman kautta voidaan tarjoa mm. neuvontaa merkittävälle joukolle alkuvaiheen startup-yrityksiä, joilla ei vielä ole kasvuvalmiutta. Palvelussa tuetaan Helsingissä sijaitsevia tiimejä sekä mahdollistetaan myös ulkomaisten tiimien sijoittumista Helsinkiin.

”Slush on paljon enemmän kuin yksi tapahtuma. Sen merkitys Helsingin startup-yhteisön kehittymiselle on kokoaan suurempi. Oli heti selvää, että Helsinki haluaa jatkaa viime vuonna aloitettua merkittävää Slush-kumppanuutta, siitä huolimatta, ettei fyysistä tapahtumaa tänä vuonna järjestetä. Helsingin ja Node by Slushin yhteistyö on taas yksi osoitus siitä, ettei startup-yrittäjä jää Helsingissä yksin”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

Kaupunki mahdollistaa sadalle helsinkiläiselle startup-yritykselle osallistumisen Node by Slushiin

Helsingin kaupunki tukee myös helsinkiläisten startupien toimintaa kustantamalla sadalle helsinkiläiselle startup-yritykselle osallistumisen Node by Slush -alustalle ja mentorointiin. Slush on valinnut mukaan helsinkiläisiä yrityksiä, jotka etsivät kasvua mahdollistavia yhteyksiä. Lisäksi Helsingin kaupunki on mukana myös järjestämässä Node by Slushin toimintaa, sillä NewCo Helsingin yritysasiantuntijat pitävät työpajoja osana virtuaaliyhteisön toimintaa. Työpajojen sisällöt suunnitellaan yhteistyössä Slushin ja NewCo Helsingin kanssa. Helsingin kaupunki tekee myös tutkimuksellista yhteistyötä Slushin kanssa Helsingin startup-kentän kehityksestä ja hyvinvoinnista. Tarkoitus on saada nykyistä parempi kuva paikallisen startup-kentän tilanteesta.

Ilmoittautuminen ja lippujen myynti Node by Slush –yhteisöön on avautunut 26. elokuuta osoitteessa www.slush.org/node-by-slush. Node by Slushin online-tapahtumien puhujat ja aikataulut löytyvät myös samoilta sivuilta. Toiminta yhteisön verkkoalustalla avautuu toden teolla 9. syyskuuta 2020.

Node by Slush - Euroopan suurin kuratoitu startup-yhteisö

Node by Slush tukee helsinkiläisten startup-yrityksien lisäksi koko eurooppalaista startup-yhteisöä. Slushin haluna on, että yrityksillä olisi sijainnista ja tekijöistään riippumatta samat mahdollisuudet muuttaa maailmaa. Uusi virtuaaliyhteisö on konkreettinen askel vision toteuttamiseen. Node by Slush tarjoaa yrityksille ja sijoittajille ympäri maailmaa työkaluja yhteydenpitoon, toisilta oppimiseen ja yritysten kasvun tukemiseen. Se on suunnattu erityisesti eurooppalaisille aikaisen vaiheen startupeille, jotka etsivät kasvua mahdollistavia yhteyksiä, sijoittajia ja kumppaneita.

Node by Slush –virtuaaliyhteisön toiminta koostuu yritysten mentorointipalveluista, työpajoista ja keynote-ohjelmista. Lisäksi ohjelmassa on myös sijoittajatapaamisia. Node by Slush tekee Slushiin osallistumisesta myös aiempaa helpompaa, sillä osallistuakseen ei tarvitse matkustaa mihinkään.

”Slush syntyi vuonna 2008 keskelle finanssikriisiä ja rakensi positiivista ilmapiiriä yrittäjille keskellä epävarmuutta. Aivan kuten alkuaikoina, Slush haluaa auttaa yrittäjiä myös nyt haastavassa tilanteessa”, kertoo Slushin toimitusjohtaja Miika Huttunen.

“Node by Slush ratkaisee startupien tämän hetkistä keskeistä haastetta, eli sijoittajien ja muiden yrittäjien tapaamista. Olemme innoissamme mahdollisuudesta ratkaista tätä haastetta yhdessä Helsingin kanssa”, Huttunen jatkaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki:
pormestarin erityisavustaja Lotta Backlund, lotta.backlund@hel.fi

Slush:
toimitusjohtaja Miika Huttunen, miika.huttunen@slush.org
viestintäpäällikkö Anna Brchisky, anna.brchisky@slush.org

Viestin välitti:
viestintäasiantuntija Tero Lahti, tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Slushin haluna on, että yrityksillä olisi sijainnista ja tekijöistään riippumatta samat mahdollisuudet muuttaa maailmaa.  Kuvalähde: Slush Material Bank.
Slushin haluna on, että yrityksillä olisi sijainnista ja tekijöistään riippumatta samat mahdollisuudet muuttaa maailmaa. Kuvalähde: Slush Material Bank.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Siilo soi Kruunuvuorenrannassa – Öljysäiliö 468:n avoimet ovet korvataan tänä vuonna uudella ääni- ja valoteoksella21.9.2020 11:13:20 EESTTiedote

Kruunuvuorenrannan palkitulla valoteoksella Öljysäiliö 468:lla on perinteisesti syksyisin pidetty noin kolmena viikonloppuna avoimet ovet, jolloin yleisöllä on ollut mahdollisuus päästä säiliön sisälle katsomaan valoteosta. Tänä vuonna avoimet ovet haluttiin kuitenkin koronatilanteen vuoksi korvata teoksella, josta voi nauttia säiliön ulkopuolella.

Uusimaa koronakriisin jälkeen – Työn tekemisen tapojen muutoksella voi olla laajalle kantautuvia vaikutuksia17.9.2020 13:30:00 EESTTiedote

Poikkeuksellisen tilanteen vauhdittamana työmarkkinoiden murros kohti erikoistumista vaativia työtehtäviä nopeutuu. Myös uudenlaisten työn tekemisen tapojen yleistyminen muovaa monia aloja uudelleen. Uusimman Helsingin Seudun Suunnat -julkaisun artikkelissa koronaepidemian vaikutuksia Uudenmaan työllisyyteen ja elinkeinoelämään tarkastelee Uudenmaan ELY-keskuksen tutkija Reino Savolainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme