Restamax OyjRestamax Oyj

Stefan's Steakhouse blir en del av restaurangutbudet i Vasa – utmärkta biffar och smaker från kusten utlovas

Jaa
Vasas restaurangutbud blir mångsidigare: Stefan’s Steakhouse, känt för sina biffar, öppnade på Handelsesplanaden i slutet av förra veckan och inkommande fredag firar den moderna nattklubben Teatro sin öppning. Genom detta restaurangkomplex expanderar Restamax sin verksamhet med Vasa som nytt marknadsområde.
Stefan's digra utbud av olika tillbehör, smaksmör och såser kompletterar biffnjutningen. Bild: Aapo Matsson
Stefan's digra utbud av olika tillbehör, smaksmör och såser kompletterar biffnjutningen. Bild: Aapo Matsson

Stefan's Steakhouse, med Top Chef -kocken Stefan Richter i spetsen, är en middagsresturang med låg tröskel. Där tämjs hungern både med biffar och hamburgare samt olika delikata rätter av fisk.

- Stefan’s ger Vasa en högklassisk men avslappnad dinner-plats – och självklart stans bästa biffar. Råvarorna är i absolut fokus och vad gäller t.ex. biffarna så föredrar vi Black Angus-kött känt för sin mörhet samt wagyu-oxe som smälter i mun. Black Angus-boskapen, som kommer från från Australian Clare Valley området, har betat fritt och är uppfött på sädeslag, vilket ger köttet en perfekt smak och mörhet, säger restaurangchefen Sami Lehtonen.

Stefan’s är populärt runt om i Finland och restaurangen hittas även i Tammerfors, Helsingfors, Jyväskylä, Hangö och Ruka. I november blir restaurangen även en del av Levis restaurangutbud. Fastän menyn i grund och botten består av biffar, syns även stans lokala smaker på ett glädjande sätt i receptiken.

- Varje Stefan’s kryddar sin egen meny med sina egna House special -rätter. Dessa är hos oss i förrätterna svamp-parmesanmuffins med pepparrotsskum och i huvudrätterna sikfilé med stekt savoijkål, spenat-potatispyré och gräddig kaffirlimesås. Bland desserterna ser man som Vasas special vitchokladmousse smaksatt med rosmarin och kompott på pumpa marinerad i Napue, fortsätter Lehtonen.

Ev avslappnad restaurang för alla slags kvällar

Även inredningen är i äkta Stefan’s Steakhouse -stil: mörkt och polerat. Som restaurangens arkitekt fungerade Erkki Koivisto och de sista finjusteringarna av helheten har gjorts av Visionary Design Partners Jaana Ekman, som även har ansvarat för inredningen i de andra Stefan’s restaurangerna.

- Jag tror konceptet är populärt precis för att det har en så låg tröskel tack vare sin galjonsfigur och meny. Till Stefan’s kan man komma utan kostym genast efter jobbet eller för att tillbringa en helkväll, berättar Tanja Virtanen, Restamax linjechef för matrestaurangerna.

Stefan’s Steakhouse
Handelsesplanaden 15, Vasa 

Mera information:
Tanja Virtanen, linjechef för matrestaurangerna, Restamax Oyj, tel. +358 45 670 4292
Sami Lehtonen, restaurangchef, Stefan’s Steakhouse, tel. +358 50 341 9968

Distribution:
STT Info
Väsentlig media
www.restamax.fi, www.ravintola.fi


Restamax Oyj, grundat år 1996, är en finländsk koncern specialiserad på restaurangbranschens tjänster och personaluthyrning. Som första finländska restaurangaktören listat på Helsingfors NASDAQ år 2013, har börsbolaget växt kraftigt under hela sin historia. Till koncernens bolag hör över 120 umgänges- och matrestauranger, nattklubbar samt nöjescenter runt om i Finland. Till bolagets kända koncept hör bl.a. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner och Colorado Bar & Grill. Restamax Oyj:s omsättning år 2016 var 130,1 miljoner euro och bruttoresultatet 19,4 miljoner euro. Konsernen sysselsätter, beroende på säsongen, ca 1 600 personer räknat som hela. I Restamax dotterbolag Smile Henkilöstöpalvelut Oy:s tjänst arbetar månatligen ca 6 500 personer.

Avainsanat

Kuvat

Stefan's digra utbud av olika tillbehör, smaksmör och såser kompletterar biffnjutningen. Bild: Aapo Matsson
Stefan's digra utbud av olika tillbehör, smaksmör och såser kompletterar biffnjutningen. Bild: Aapo Matsson
Lataa
Inte bara en biffrestaurang! På restaurangens meny hittar man även t.ex. hamburgare och olika fiskrätter. Bild: Aapo Matsson
Inte bara en biffrestaurang! På restaurangens meny hittar man även t.ex. hamburgare och olika fiskrätter. Bild: Aapo Matsson
Lataa
Vid slutet av året finns det i Finland sju restauranger som bär Stefan Richters namn.
Vid slutet av året finns det i Finland sju restauranger som bär Stefan Richters namn.
Lataa
Logo: Stefan's Steakhouse
Logo: Stefan's Steakhouse
Lataa
Logo: Restamax Oyj
Logo: Restamax Oyj
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Restamax Oyj
Postiosoite: Hatanpään valtatie 1 B (Käyntiosoite: Verkatehtaankatu 2)
33100 TAMPERE

Restamax Oyj, grundat år 1996, är en finländsk koncern specialiserad på restaurangbranschens tjänster och personaluthyrning. Som första finländska restaurangaktören listat på Helsingfors NASDAQ år 2013, har börsbolaget växt kraftigt under hela sin historia. Till koncernens bolag hör över 120 umgänges- och matrestauranger, nattklubbar samt nöjescenter runt om i Finland. Till bolagets kända koncept hör bl.a. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner och Colorado Bar & Grill. Restamax Oyj:s omsättning år 2016 var 130,1 miljoner euro och bruttoresultatet 19,4 miljoner euro. Konsernen sysselsätter, beroende på säsongen, ca 1 600 personer räknat som hela. I Restamax dotterbolag Smile Henkilöstöpalvelut Oy:s tjänst arbetar månatligen ca 6 500 personer.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Restamax Oyj

Restamaxista NoHo Partners – Uusia avauksia Pohjois-Eurooppaan ja tavoitteena yli 600 miljoonan euron liikevaihto27.11.2018 08:00:00 EET | Tiedote

Restamax Oyj muuttaa nimensä NoHo Partners Oyj:ksi. NoHo Partners syntyy sanoista Nordic Hospitality Partners, jotka viestivät yhtiön vahvuuksista ja identiteetistä entistä paremmin. Yhtiö on samalla päivittänyt strategiansa ja keskipitkän aikavälin tavoitteensa ja tavoittelee yli 600 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2021 loppuun mennessä.

Raumalla ravintola Sinisoihtu lopettaa toimintansa osana Restamaxin kannattavuusohjelmaa9.11.2018 14:00:00 EET | Tiedote

Restamax Oyj:llä on parhaillaan käynnissä lyhyen aikavälin kannattavuusohjelma, joka keskittyy yhtiön yksikköportfolion saneeraukseen. Ravintolat, joiden kannattavuus ei täytä yhtiön tavoitetasoa ja joilla ei nähdä riittävän hyviä olosuhteita vuokrasopimuksen ja konseptin näkökulmasta, on myyty tai lopetettu. Yksi saneeratuista ravintoloista on raumalainen Sinisoihtu, jonka liiketoiminnan Restamaxin tytäryhtiö Bistromax Oy osti keväällä 2017. Sinisoihtu lopettaa toimintansa 22.12.2018. Vuokranantajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan Sinisoihdun liiketilat poistetaan kokonaan ravintolakäytöstä ja tilalle etsitään muuta liiketoimintaa. Restamax aloitti ravintolaportfolion saneerauksen vuoden kolmannella kvartaalilla ja se saatetaan loppuun vuoden 2018 loppuun mennessä. Jakelu: STT Info Keskeiset tiedotusvälineet www.restamax.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye