Stena Line

Stena Line saa riveihinsä Lynette Brysonin, yhtiön ensimmäisen naispuolisen kapteenin

Jaa

Lauttayhtiö juhlistaa nimityksellä kansainvälistä naisten päivää merenkulussa.

Lynette Bryson
Lynette Bryson

18.5.2022, Göteborg, Ruotsi: Tänään on Kansainvälisen merenkulkujärjestön (International Maritime Organization, IMO) virallinen kansainvälinen naisten päivä merenkulussa. Maailmanlaajuinen merenkulkuala juhlii vuosittain 18. toukokuuta naisten tärkeää roolia meriteollisuudessa ja nostaa esiin haasteita, joita me kaikki kohtaamme auttaessamme naisia menestymään urallaan merellä.

Toukokuu on myös monimuotoisuuskuukausi Stena Linessa, ja sen ja kansainvälisen päivän kunniaksi Stena Line on ilmoittanut nimittävänsä ensimmäisen naispuolisen kapteeninsa. Skotlantilainen, 34-vuotias Lynette Bryson tulee yövuoron kapteeniksi Stena Adventurille, joka on yksi Stena Linen suurimmista lautoista vilkkaalla Holyhead–Dublin-reitillä Walesin ja Irlannin välillä.

Stena Line -konsernin henkilöstö- ja viestintäjohtaja Margareta Jensen Dickson kommentoi ilmoitusta: “Vain 2 % maailman 1,2 miljoonasta merenkävijästä on naisia, ja siksi meille on selvää, että on tärkeää kannustaa naisia merenkulkualalle. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että voimme kertoa Lynette Brysonin nimityksestä koeajan jälkeen ensimmäiseksi naispuoliseksi kapteeniksi riveissämme. Olemme osoittaneet, että nainen voi menestyä merellä ja että Stena Line tukee naisia siinä.”

Kapteeni Bryson opiskeli fysiikkaa ja sovellettua matematiikkaa Glasgow'n yliopistossa ennen erikoistumistaan merenkulun opintoihin Warsashin ja Glasgow'n merenkulkuakatemioissa. Hän on työskennellyt risteilyaluksilla sekä Marine Scotland -organisaatiossa ennen tuloaan Stena Lineen toiseksi perämieheksi vuonna 2017.

Stena Adventurerin kapteeni Lynette Bryson: ”Kasvaessani pienessä kalastajakylässä Skotlannin ylämailla meri oli olennainen osa elämääni lapsuudesta lähtien. Koulussa tiesin heti, etten halua toimistotyötä – minun piti päästä merelle töihin. Olen uskomattoman ylpeä saadessani purjehtia Stena Adventurerin kapteenina, ensimmäisenä naiskapteenina. En olisi pystynyt tähän ilman kollegojeni tukea Stena Linella. Toivon nimitykseni kannustavan nuoria naisia seuraamaan jalanjäljissäni ja hankkimaan menestyksekkään uran merellä."

Stena Linen monimuotoisuustoimia ohjaavat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet 5 - Sukupuolten tasa-arvon saavuttaminen ja naisten ja tyttöjen oikeuksien ja mahdollisuuksien vahvistaminen sekä erityisesti tavoite 5.5 ”taata naisille täysivaltainen ja tehokas osallistuminen sekä yhtäläiset johtamismahdollisuudet kaikilla päätöksenteon tasoilla politiikassa, taloudessa ja julkisessa elämässä”. Yhtiön tavoitteena on toteuttaa menestyksekkäästi yksi keskeinen indikaattori, joka on ”johtotehtävissä olevien naisten osuus”. Lisätietoja Stena Linen monimuotoisuustoimista löytyy täältä Get ready for Diversity month 2022 – StenaLine.com

Lisää tietoa Stena Linen uramahdollisuuksista ja avoimista työpaikoista löytyy täältä https://www.stenaline.com/career/

Lisätietoja: Stena Line -konsernin lehdistöpalvelu, +46 31 85 85 83 tai press@stenaline.com

Kuvat

Lynette Bryson
Lynette Bryson
Lataa
Lynette Bryson
Lynette Bryson
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Stena Line 

Stena Line on yksi Euroopan johtavista lauttayhtiöistä, jolla on 37 alusta ja 18 reittiä Pohjois-Euroopassa ja joka liikennöi vuosittain 25 000 vuoroa. Stena Line on tärkeä osa eurooppalaista logistiikkaverkostoa ja kehittää uusia intermodaalisia tavaraliikenneratkaisuja yhdistämällä rautatie-, maantie- ja merikuljetukset. Stena Linella on myös tärkeä asema Euroopan matkailussa laajan matkustajaliikenteensä ansiosta. Perheomisteinen yhtiö on perustettu vuonna 1962, ja sen pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. StenaLinella on 4 300 työntekijää, ja sen liikevaihto on 14 miljardia kruunua. 

Lisätietoja osoitteessa www.stenaline.com 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stena Line

Matkustajat pääsevät mukaan Stena Linen uudelle lauttalinjalle Suomesta Ruotsiin5.4.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

Huhtikuun 1. päivästä lähtien autoilijat, moottoripyöräilijät ja jopa pyöräilijät ovat voineet matkustaa Stena Linen uudella Hanko–Nynäshamn-linjalla. Uusi reitti on osa Stena Linen pyrkimyksiä vahvistaa asemaansa Itämeren alueella. Ensimmäiset kuukaudet reitti oli omistettu pelkästään tavaraliikenteelle, mutta nyt – mukavasti pääsiäisen ja kesäsesongin alla – matkustajat pääsevät mukaan.

Stena Linen alus purjehtii tänään ensimmäistä kertaa Suomeen – vastaa markkinoiden kysyntään2.2.2022 10:00:00 EET | Tiedote

Tiistaina 1.2.2022 lähti ensimmäinen lautta Norvikin-satamasta Tukholmasta kohti Suomea liikennöidäkseen Stena Linen uudella reitillä Nynäshamnista Hankoon. Urd-aluksen lähdön yhteydessä järjestettiin reitin avajaisseremonia, johon osallistui pieni ryhmä liike-elämän ja politiikan edustajia. Nynäshamn–Hanko-reittiä liikennöidään aluksi kolme kertaa viikossa, mutta pian lähtöjä on päivittäin, kun Stena Gothica -lautta liittyy sisaraluksensa seuraksi toukokuun alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme