Stiftelser belönar arbete för att hejda miljökrisen

Dela
Blå globen-priset på 100 000 euro delas ut för första gången i december.

Ett nytt, betydande pris har instiftats för aktörer som jobbar för att motverka miljökrisen. Blå globen6-priset, som delas ut gemensamt av tre stiftelser, är ett erkännande som ges för upptäckter inom banbrytande teknologi eller för vetenskaplig forskning som hjälper mänskligheten att klara miljökrisen. Priset delas ut för första gången i december i år.

"Vi vill att människor ska se att det finns hopp även i krisen", säger Lassi Linnanen, professor i miljövård och ekonomi, som ingår i expertrådet.

Priset är på 100 000 euro och går till en aktör som erbjuder skalbara eller repeterbara lösningar för att övervinna miljökrisen, det vill säga klimatkrisen och artdöden. Priset kan delas ut till finländska organisationer, företag, föreningar, forskargrupper eller eventuellt enskilda personer, oavsett språk.

Priset finansieras och pristagaren väljs av Tiina och Antti Herlins stiftelse, Maj och Tor Nesslings stiftelse och Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS). SLS bidrag finansieras ur Ingrid, Margit och Henrik Höijers donationsfond II.

De nominerade till priset väljs ut av ett expertråd som kontinuerligt följer och utvärderar området. Förutom professor Lassi Linnanen deltar Sitras direktör för hållbarhetslösningar Mari Pantsar och investeringsbolaget Loudsprings grundare Tarja Teppo i årets expertråd. Priset delas ut varje år och den första prisutdelningen sker den 8 december 2021.

Nyckelord

Kontakter

Mer information:

Jonas Lång
Kanslichef, Svenska litteratursällskapet i Finland
jonas.lang@sls.fi, +358 45 6577422

Marika Mäklin
Kommunikationschef, Svenska litteratursällskapet i Finland
marika.maklin@sls.fi, +358 40 7390149

Sininenpallo.fi

Länkar

Om

Svenska litteratursällskapet i Finland SLShttps://www.sls.fi/

Följ Svenska litteratursällskapet i Finland SLS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska litteratursällskapet i Finland SLS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum