Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Stoan gallerian Kotona-näyttelyssä kuvia monimuotoisesta Suomesta

Jaa

Laura Böökin, Roni Kayan ja Rasoul Khorramin valokuvat pureutuvat kodin, kotimaan ja identiteettien tematiikkaan ja piirtävät kuvaa monimuotoisesta Suomesta. Valokuvanäyttely avautuu Stoan galleriassa 8.11.2019, avajaiset klo 18–20.

(c) Laura Böök
(c) Laura Böök

Miltä koti tuntuu? Miltä uusi kotimaa näyttää? Rasoul Khorram valokuvaa uutta kotimaataan ja suomalaista arkea. Laura Böökin kuvissa nähdään tunnelmia Suomeen muuttaneiden ihmisten elämästä. Roni Kayan kuvat vievät katsojan Itä-Turkin Kurdistaniin.

Laura Böök kuvasi kahden ja puolen vuoden ajan kongolaisia perheitä, jotka ovat muuttaneet kiintiöpakolaisina Pudasjärvelle, pohjoispohjanmaalaiseen pikkukaupunkiin. Tästä syntyi Walking on Rivers -valokuvasarja, jossa ihmisten ja yhteiskunnan kyky sopeutua muutoksiin on kuvasarjan keskeinen teema. Böök tutustui ihmisiin pian sen jälkeen kun he olivat muuttaneet Suomeen yli viidentoista pakolaisleirillä vietetyn vuoden jälkeen. Samalla hän tutki millaisia muutoksia ympäröivän yhteisön, hiljentyneen pikkukaupungin elämässä oli käsillä.
Böök on helsinkiläinen taiteilija, joka työskentelee valokuvan ja liikkuvan kuvan parissa. Hän tutkii teoksissaan paikan, identiteetin ja henkilökohtaisen ja kollektiivisen muistin teemoja.

Rasoul Khorram kuvaa suomalaista arkielämää omasta näkökulmastaan. Hän haluaa näyttää Suomen rauhallisena, turvallisena ja monikulttuurisena paikkana, jossa yhdessä olemisen hetket ja yhdessä tekeminen ovat tärkeitä. Ilo syntyy yhteisestä maailmasta. Kuvat on otettu vuosien 2014-2019 aikana.
Kurdilainen Khorram (s. 1980) muutti Suomeen vuonna 2011. Kotimaassaan hän työskenteli valokuvaajana, toimittajana ja dokumenttielokuvien tekijänä useilla radio- ja televisioasemilla. Suomessa Khorram on järjestänyt useita näyttelyitä, joiden aiheet ovat käsitelleet monikulttuurisuutta eri näkökulmista. Hänen kuviaan on nähty mm. Helsingin Sanomissa, Kamera-lehdessä ja dokumenttielokuvia on nähty niin useilla elokuvafestivaaleilla kuin Yle Areenassakin.

Roni Kaya näyttää katsojalle millaista elämä on Itä-Turkin Kurdistanissa. Perheiden arjen askareita ympäröivät jylhät vuoret ja karu maa. Luonnon ja ihmisen suhde on kuvissa samaan aikaan herkkä mutta voimakas. Turkin kurdi, Roni Kaya muutti Suomeen vuonna 2008. Hän oli työskennellyt toimittajana uutistoimistoissa Turkissa, Iranissa ja Irakissa ja valmistuttuaan digimedialinjalta 2012 oli töissä M2HZ-nettitv:ssä. Kaya palasi Turkkiin 2013 television kuvaus- ja leikkaustehtäviin. Suomeen hän muutti takaisin tänä vuonna.

Tervetuloa KOTONA ja Vuorten elämä -valokuvanäyttelyiden avajaisiin Stoaan pe 8.11. klo 18-20.

KOTONA ja Vuorten elämä -valokuvanäyttely 8.11.–8.12.2019
Stoan galleria

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja Sanna Nuutinen
+358 50 412 5739
sanna.nuutinen@hel.fi
Stoa

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
+358 40 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika, viestintä ja markkinointi

Kuvat

(c) Laura Böök
(c) Laura Böök
Lataa
(c) Roni Kaya
(c) Roni Kaya
Lataa
(c) Rasoul Khorram
(c) Rasoul Khorram
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, teatteria, konsertteja, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

Stoan verkkosivut
Stoa Facebookissa
Stoa Instagramissa
Stoa Twitterissä

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Proposal for Helsinki Art and Culture Vision 2030 published on 18 August live on the Helsinki Channel11.8.2020 09:02:00 EESTPress release

In spring 2019, the City of Helsinki appointed a committee to prepare a vision for arts and culture up to 2030 for the City. The vision will be published and handed over to Mayor Jan Vapaavuori on Tue 18 August at 13:00 in the premises of the Hanasaari Power Plant. The event is broadcast live on the Helsinki Channel and all residents of Helsinki are welcomed to join the event on the web.

Förslaget till Helsingfors konst- och kulturvision 2030 publiceras 18.8 i direktsändning på Helsingforskanalen11.8.2020 09:01:00 EESTTiedote

Helsingfors stad tillsatte på våren 2019 en självständig arbetsgrupp för att bereda en konst- och kulturvision för staden som sträcker sig fram till år 2030. Arbetsgruppens vision publiceras och överlämnas till borgmästare Jan Vapaavuori tis. 18.8 kl. 13 i lokalerna för Hanaholmens kraftverk. Evenemanget direktsänds på Helsingforskanalen och alla helsingforsare bjuds in att följa evenemanget på webben.

Ehdotus Helsingin taide- ja kulttuurivisioksi 2030 julkistetaan 18.8. suorana Helsinki-kanavalla11.8.2020 09:00:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunki asetti keväällä 2019 itsenäisen työryhmän valmistelemaan kaupungille taide- ja kulttuurivision, joka ulottuu vuoteen 2030. Työryhmän näkemys julkistetaan ja luovutetaan pormestari Jan Vapaavuorelle ti 18.8. klo 13 Hanasaaren voimalaitoksen tiloissa. Tilaisuus välitetään suorana Helsinki-kanavalla ja kaikki helsinkiläiset toivotetaan tervetulleiksi seuraamaan tilaisuutta verkon välityksellä.

The BioArt exhibition Criss-Crossing Ecologies leads viewers to deeper questions about the ecosystem.31.7.2020 14:04:05 EESTPress release

This August, six internationally renowned BioArt artists come together to form the Criss-Crossing Ecologies exhibition at Annantalo. The environmental crisis has amplified the need to examine and reflect on our living environment – also through art. The exhibition is aimed for children and young people, providing opportunities to encounter and discuss complex and difficult topics responsibly, as a part of a multidisciplinary cultural education.

Utställningen Kors och tvärs om ekologin leder med hjälp av biokonst till djupare frågor kring ekosystemet31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

I Annegårdens galleri öppnas i augusti utställningen Kors och tvärs om ekologin med internationellt kända konstnärer. Miljökrisen har väckt ett behov av att undersöka och tänka kring vår levnadsmiljö, också genom konsten. Utställningen på Annegården är riktad till barn och unga och erbjuder möjligheter att bemöta komplicerade och svåra ämnen med hjälp av tvärkonstnärlig och -vetenskaplig kulturfostran.

Poikkipolkuja ekologiaan -näyttely johdattaa biotaiteen keinoin syvempiin kysymyksiin ekosysteemistä31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

Annantalon galleriassa avautuu elokuussa kansainvälisesti tunnettujen biotaiteilijoiden näyttely Poikkipolkuja ekologiaan. Ympäristökriisi on herättänyt tarpeen tutkia ja miettiä elinympäristöämme myös taiteen kautta. Annantalon erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu näyttely antaa mahdollisuuksia kohdata monimutkaisia ja vaikeitakin aiheita osana vastuullista poikkitaiteellista ja -tieteellistä kulttuurikasvatusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme